4e jaargang | woensdag 23 april 2014
Jubileumzangavond Stichting Charité
zaterdag 24 augustus 2013 06:23

ELBURG - Op woensdag 4 sepbember wordt er een jubileumzangavond gehouden ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Stichting Charité.  Medewerking verlenen een Russisch orkest van zangers en musici, Interkerkelijk Koor 'Deo Cantemus' uit Doornspijk o.l.v. Wim Magré en Magré & Magré: Wim Magré (orgel) en Wilbert Magré (piano).

Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk te Elburg, aanvang 19.30 uur. Gratis toegang, wel collecte voor het werk in Wit Rusland. Charité geeft hulp aan het opbouwen van kerken, ziekenhuizen en particulieren in Wit-Rusland.

In 1988 is het comité ‘Vrienden van Minsk’ opgericht. Dit comité is in 1993 omgezet in Stichting Charité te Nunspeet. Stichting Charité zet zich sindsdien in als interkerkelijke organisatie voor het welzijn van de ander in Wit-Rusland. Zij doet dit formeel uit humanitaire overwegingen, maar feitelijk vooral vanuit Bijbelse roeping.

Zij heeft ten doel hulp te verlenen aan christelijke gemeenten, zorginstellingen en mensen die in geestelijke en/of materiële nood verkeren. De hulpverlening bestaat onder meer uit het beschikbaar stellen van Bijbels en andere christelijke lectuur en het verstrekken van financiële middelen, voedsel, kleding en medicijnen.

De grondslag voor de Stichting Charité is het Woord van God waarvan de belijdenis is samengevat in de drie formulieren van Enigheid.

De organisatie werkt met vrijwilligers. Zij heeft een hoofdbestuur, een Nederlands en Wit-Russisch coördinatieteam en plaatselijke werkgroepen in Nederland, nl. te Barendrecht, Doetinchem, Elburg, Hoevelaken, Kampen, Katwijk, Nunspeet, en Uddel.

De werkgroepen voeren ieder jaar een transport uit naar een of meerdere ‘partnergemeenten’. De werkgroepen zorgen zelf voor de financiële middelen en alle hulpgoederen. Hierin worden ze bijgestaan en geadviseerd door de coördinatoren en het hoofdbestuur van de stichting.

Voor meer informatie zie: www.stichting-charite.nl

 

 

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Elburg
Meer weer in Elburg

Zoeken

InloggenNieuwsvoorziening en redactie locomediagroep.nl • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@bottercourant.nl