(advertentie)

isalafoto klein

ZWOLLE - Patiënten die bij het Isala Beweegcentrum (IBC) een behandeling ondergaan aan knie, heup of voet, kunnen in het vervolg gebruik maken van de Beweegcentrum app. De app geeft de patiënt op het juiste moment de juiste informatie over de behandeling, de afspraken en het nazorgtraject.

Het IBC, waar de specialismen Orthopedie, Revalidatiegeneeskunde en Sportgeneeskunde onder vallen, speelt hiermee in op een groeiende behoefte van patiënten om de informatie digitaal te ontvangen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

33246697 1904874666216940 7586420813344014336 n

ELBURG - Het college van burgemeester en wethouders heeft de inspraak- en vooroverlegnota vastgesteld over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Elburg 2012, actualisatie 2018’. Volgens wethouder Lyda Sneevliet (CDA) heeft het college zorgvuldig en uitgebreid naar alle reacties gekeken en is aan veel reacties tegemoet gekomen: “We hebben alle aanpassingen verwerkt en er is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Vanaf vandaag, 23 mei, ligt dit ontwerpplan voor een periode van zes weken ter inzage, dus tot en met 3 juli 2018.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

DSCF0062

OLDEBROEK/DOORNSPIJK - Op woensdag 23 mei feliciteerde burgemeester Hoogendoorn de jarige Frederik (Freek) Mulder met zijn honderdste verjaardag. De eeuweling verheugde zich al 10 jaar op dit bezoek. Dochter Mienie van de Weg en zoon Jan Mulder vergezelden hun vader op deze bijzondere dag. De heer Mulder komt uit Oosterwolde, woonde in de gemeente Doornspijk en vervolgens in de gemeente Oldebroek. Nu woont hij in zorgcentrum De Hullen in Oldebroek. Heel oud worden zit niet in de familie, voor zover bekend. Mulder is getrouwd geweest met Christina uit de Flesch, uit dat huwelijk zijn 1 dochter en 2 zonen geboren. Na haar overlijden is hij hertrouwd met Annegie den Besten. Zij is inmiddels ook overleden.

Foto's Jan van de Pol

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Knipselkind

ELBURG  - Gemiddeld genomen gaat het goed met de kinderen in de regio Noord- en Oost-Gelderland. 97% van de ouders geeft aan dat hun kind een (zeer) goede gezondheid heeft. Ouders lijken ook steeds bewuster te zijn van de leefstijl van henzelf en die van hun kinderen. Dit zijn enkele resultaten uit de Kindermonitor; het onderzoek dat GGD Noord- en Oost-Gelderland in het najaar van 2017 heeft uitgevoerd in samenwerking met de jeugdgezondheidszorgorganisaties Icare, Vérian, Yunio en CJG Apeldoorn. Bijna 12.000 ouders vulden de vragenlijst in. In 2013 en 2009 voerde de GGD dit onderzoek ook al uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

JOGG Buitenspeelmiddag Flevonice 180516

ELBURG -  Op woensdag 16 mei waren ruim 150 Noord-Veluwse kinderen en ouders bij Sports & Funpark Flevonice om lekker te spelen, te bewegen en veel lol te maken. Kinderen uit groep 6 t/m 8 van de basischool waren door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)  uitgenodigd om aan dit gratis evenement mee te doen. Met de slogan 'Natúúrlijk samen spelen!' worden kinderen en ouders gestimuleerd om meer actief met elkaar buiten bezig te zijn. Met gratis busvervoer werden de kinderen naar Flevonice gebracht. De middag begon direct goed met een spetterende warming-up van acteur/danser Juvat Westendorp. Juvat is al ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Gesprekstechniektraining 2018

ELBURG - Op donderdag 17 mei organiseerden Goed Bezig Oldebroek en Stichting WIEL een gesprekstechniektraining voor professionals en vrijwilligers. Dit om overgewicht en andere problematieken positief bespreekbaar te maken. De vijftien aanwezigen gingen gesterkt door nieuwe gespreksvaardigheden weer naar huis.

Tijdens de avond kwamen tal van casussen langs. Die waren met de aanwezige leerkrachten, schoolmaatschappelijk werker, GGD verpleegkundige, diëtist, jongerenwerkers, voetbaltrainer en combinatiefunctionarissen zeer divers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

30624453 1496979500405945 501006358825402368 n

600 festivalgangers steken de handen uit de mouwen tijdens THE PROJEQT op zaterdag 26 mei.

ELBURG - Naar een festival gaan is voor jongeren met een verstandelijke beperking niet vanzelfsprekend. Zij willen ook plezier maken en de verbondenheid voelen. Q-dance en 10,000 HOURS maken zich een dag lang sterk voor de meest  kwetsbare jongeren in onze samenleving samen met zes dedicated DJ's:  Phuture Noize, Bass Modulators, Psyko Punkz, E-Force, Bass Chaserz en B-front. De vrijwilligers die zich inzetten tijdens deze dag vormen een hechte community. Dit gaat verder dan de liefde voor de muziek. Het gaat over verbroedering, het leven vieren en klaar staan voor elkaar. Dit doen Q-dance fans niet alleen op een festival maar ook in het dagelijks leven. Dit gevoel delen zij met kwetsbare jongeren op 26 mei op 8 locaties in Nederland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

001 Team Millas Friends organiseert Bingo avond op vrijdag 25 mei 2018

ELBURG  – Ook in 2018 gaat Team Milla’s Friends weer meedoen aan de Homeride. Tijdens deze benefietstoertocht zal er 500 km in 24 uur afgelegd worden. Team Milla’s Friends wil, net als voorgaande jaren,  proberen om als volledig team voor de full-ride te gaan. Een prestatie wat nog maar door een paar teams behaald is. Team Milla’s Friends heeft zich deze uitdaging weer gesteld om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald tehuizen. Daarom wordt op 25 mei aanstaande een bingo avond georganiseerd met vele mooie prijzen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Contractondertekening Nuesink

OOSTERWOLDE - Na afloop van de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ESA tekende de nieuwe assistent-trainer Stephan Nuesink zijn contract, dat hem in ieder geval voor het seizoen 2018-2019 aan VSCO’61 bindt. Namens VSCO’61 tekenden voorzitter Ben Schreurs en bestuurslid voetbalzaken senioren Christiaan Bakhuizen.

Stephan had het laatste deel van de wedstrijd tegen ESA gezien en was er dus zelf getuige van dat VSCO’61 zich veilig speelde en volgend jaar dus wederom in de tweede klasse uitkomt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

SnipImage

Schrijf reactie (0 Reacties)

Doemee award

ELBURG - Eind dit jaar reikt MEE Veluwe de Doemee-award uit. Een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Voor het maken van de Doemee-award kunnen lokale kunstenaars met of zonder beperking t/m 31 juli a.s. een ontwerp indienen. De kunstenaar van het winnende ontwerp mag de opdracht voor het maken van in totaal drie awards uitvoeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto ANP112

REGIO - De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag bijna alle moties over Lelystad Airport weggestemd. Zowel moties tegen als voor de ontwikkeling van de luchthaven haalden het niet.

Dat meldt Omroep Flevoland. Een motie van ChristenUnie en D66, die de minister oproept om de knelpunten met vliegroutes bij Wezep op te lossen, werd niet in stemming gebracht. De fracties willen eerst een technische briefing van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) afwachten, waarin nader op de problemen wordt ingegaan. Die briefing staat gepland in juni.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie

ARNHEM - Vandaag dinsdag 22 mei heeft de Tweede Kamer aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) gevraagd de provincies een verantwoordelijkheid te geven bij de herindeling van het luchtruim. Gelderland ziet dit als een belangrijke stap omdat luchtvaart en geplande vliegroutes direct invloed hebben op de grond: op mens, dier en natuur. En juist de provincie als middenbestuur gaat over woon- en leefkwaliteit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20180519 WA0009

ELBURG - Voorgaande jaren organiseerde Rabobank Noord Veluwe drie grote finaleavonden voor verenigingen in het werkgebied. Daar vonden de uitreikingen plaats van de verdiende bedragen tijdens de Clubkas Campagne. Dit jaar was het anders. Medewerkers van de bank deelden € 150.000,- uit in de vijf verschillende gemeentes van de bank. In totaal ontvingen 374 clubs een cheque.

Kas spekken

De verenigingen op de Noord-Veluwe kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. Om deze reden is het clubkasfonds met zijn bijbehorende Clubkas Campagne door Rabobank Noord Veluwe in het leven geroepen. Elk voorjaar kunnen de verenigingen hun kas spekken door deel te nemen aan de actie én leden van de bank op te roepen op hen te stemmen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie gelderland

ARNHEM - De Gelderse economie in 2017 met 3,1% gegroeid: de hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal is het BBP met 2,9% gegroeid. De groei is met name toe te schrijven aan de export en investeringen in woningen, machines en installaties. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017. De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7% zit Gelderland nagenoeg weer op het niveau van voor de crisis toen de laagste werkloosheidspercentages ooit werden gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3%.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Festival Poldergeest

Van 25 tot 27 mei staat Elburg in het teken van het Festival Poldergeest met muziek, toneel, tentoonstellingen, verhalen en poëzie

Die eerste lijnen door de Zuiderzee
getuigden al van trots en bruut geweld:
dreigende levensvreemde isobaren
vrees voor de zee en voor de God ervan
verdween en maakte plaats voor angst
voor wat een mens een ander aan kan doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

man met kind

Als het einde nadert kunnen mensen zich tot last voelen. Het hoeft van hen niet meer…

DOORNSPIJK - Mogelijk kent u mensen in uw omgeving die hiermee worstelen of zich afvragen of hun leven nog wel zinvol is. Hoe ga je ermee om als je zoiets opmerkt? In de praktijk blijkt het voor naastbetrokkenen vaak moeilijk om hierover in gesprek te gaan. Het gesprek wordt daarom vaak ontweken, terwijl de uiting juist vraagt om gesprek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hanneke Klijnstra 5190456

- door Liesbeth Vermeulen -

ELBURG - Op zaterdag 19 mei was het dan zover. Na veel voorbereidingen konden de eerste gasten voor de botter B & B verwelkomd worden. En het waren zelfs internationale gasten. Helemaal uit België naar Elburg gekomen, was hun keuze gevallen op het overnachten op een botter.  Voor het echtpaar Van Thienen was de aandacht die ze kregen misschien wel een beetje overweldigend. Zij waren zich eigenlijk helemaal niet bewust van het feit dat zij een primeur in Elburg waren. 'Ja', verduidelijkt de heer Van Thienen, 'Wij komen hier al jaren voor de Opwekking in Biddinghuizen. Alle voorgaande jaren hebben wij gebruik gemaakt van reguliere B & B's omdat wij liever niet op het evenementen terrein blijven slapen. Maar de B & B's die wij leuk vonden, waren er mee gestopt. En toen zagen wij op internet de mogelijkheid om op een botter te overnachten. Dat leek ons ook heel leuk en het is bovendien heel betaalbaar. Wij zijn echt heel benieuwd hoe het is.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Fitweek logo definitief jpeg

ELBURG - Van 28 mei tot en met 1 juni is de eerste fitweek in de gemeente Oldebroek. Een week speciaal ontworpen voor de groepen 4 van de basisscholen in Oldebroek die gaat over de gezonde leefstijl. De Fitweek is een initiatief van MOORkids kinderfysiotherapie, Goed Bezig Oldebroek, Stichting WIEL, GGD-NOG en de gemeenten Oldebroek en Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)