(advertentie)

DSV

DOORNSPIJK - Na afloop van de wedstrijd tussen Hulshorst en DSV waren er geen juichkreten te horen of juichgebaren te zien. Beide ploegen konden ook onmogelijk tevreden zijn met het 1 – 1 gelijkspel. DSV had veel eerder de trekker moeten overhalenen zodoende de volle winst moeten pakken, terwijl Hulshorst een heel matige indruk achterliet deze middag. In de beginfase was het aan Hulshorst-goalie Menges te danken dat DSV niet snel op voorsprong kwam: hij redde zeer goed bij mogelijkheden voor Mark van Klompenburg en Henrick Blaauw. In de 28e minuut was hij echter kansloos op een schot van Johan Versluis: 0 – 1 .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

duif

OLDEBROEK - Op zondag 3  februari wordt een jeugddienst gehouden in Luctor Oldebroek. Aanvang 19.00 uur. Het thema zal zijn 'Rust de duif op jou?'.  Spreker is Sven Wastenecker. Het belooft een mooie avond te worden onder muzikale begeleiding van de jeugdband!

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

reyer

OLDEBROEK - Op zaterdagavond 9 februari om 19.30 uur is er de jaarlijkse jeugdconferentie in Luctor et Emergo, Oldebroek. Dit jaar hebben we de Nederlandse worshipband Reyer-music uitgenodigd (bekend van oa de EO-jongerendag). Het belooft een super gave avond te worden en de toegang is gratis! O

Voor verdere informatie zie  Instagram @jdcluctoretemergo en Facebook facebook.com/JDCLuctoretEmergo Neem gerust je vrienden en vriendinnen mee.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

hout

ELBURG -vVeel mensen hebben een open haard, een houtkachel of een vuurkorf en stoken deze overwegend vanwege de gezellige sfeer. Niet iedereen weet dat het stoken van hout voor omwonenden tot overlast kan leiden en effecten heeft op onze gezondheid en het milieu.vVerantwoord stoken leidt tot minder kans op het optreden van stankoverlast, schaadt het milieu niet en spaart de gezondheid van de gebruiker. Door verantwoord te stoken wordt luchtverontreiniging, rook- en geurhinder gedeeltelijk voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

DSCF6202

ELBURG -  Stichting Dierenhulp Noord-Overijssel is op zoek naar enthousiaste chauffeurs en bijrijders uit de regio rondom Elburg die zich in willen zetten voor het vervoer van (gewonde) dieren. Als chauffeur of bijrijder heb je een breed takenpakket, variërend van hulpverlening bij incidenten tot vervoer als baasjes dit zelf niet kunnen. Voorlichting en advies behoort ook tot de werkzaamheden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

BIJBEL4

DOORNSPIJK -  Maandagavond 28 januari om 19.30 uur hoopt de heer G. Vochteloo, Bijbelleraar uit Vierhouten, te spreken in ‘Hart van Thornspic’ aan de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk.   Voor velen geen onbekende, maar voor het eerst in Thornspic, hoopt hij zich te verdiepen in ‘de gebeden van Paulus’.

De interkerkelijke Stichting Evangelisatie en Bijbelstudie Thornspic heet iedereen van harte welkom vanaf 19.15 uur met gratis koffie of thee. Na afloop, om 20.45 uur is er nog gelegenheid voor vragen en napraten. Voor meer informatie bel 0525-654906, 06-27367962 of zie www.sebt.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Disco Happy Valentine

NUNSPEET - Zaterdag 26 januari van 19:00 tot 21:30 wordt voor de jeugd van 8 t/m 13 jaar het zwembad weer omgetoverd tot een ware discotheek en natuurlijk mag een echte DJ niet ontbreken. Het thema is Happy Valentine, dus jij komt toch zeker ook?! Wie weet komt jouw geheime liefde ook wel! Entree is € 5,70 op de dag en avond zelf, en in de voorverkoop t/m vrijdag 25 januari kost een ticket € 5,10. De tickets zijn bij de receptie verkrijgbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

knr

ELBURG -  In 2018 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 2.508 keer uitgevaren en werden 4.313 mensen gered of geholpen. De stijging van bijna 20% ten opzichte van voorgaande jaren wordt verklaard door de lange en warme zomer. Het aantal reddingen en hulpverleningen door de KNRM is fors gestegen. De helft van alle hulpverleningen door de redders van de KNRM werden, analoog aan de tropische temperaturen, tijdens de maanden juni, juli en augustus uitgevoerd. Ironisch genoeg werden de meeste acties uitgevoerd in de zomermaanden bij “flauwe koelte” (windkracht 3). Maar ook buiten die tijd was het drukker dan normaal en bewijst de KNRM haar meerwaarde. Zoals tijdens de januaristorm waarbij één station drie keer op een dag werd ingezet om hulp te verlenen aan de binnenvaart, tijdens de ijzige kou eind februari voor een vastgelopen kotter boven de Waddeneilanden en aan het einde van de zomervakantie voor de redding van 11 Denen uit een reddingvlot voor de kust van IJmuiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

boven

't HARDE - Vorige week is begonnen met de werkzaamheden aan de Bovenweg op ‘t Harde. Hierdoor moet het verkeer omgeleid worden door de stenenbuurt. Dit zorgt in het begin vaak voor onduidelijkheden en is het voor veel weggebruikers even wennen. De gemeente Elburg vraagt daarom het volgende: 'Probeer tijdens de omleidingsroute extra rekening met elkaar te houden. Daarnaast gaan we er van uit dat iedere weggebruiker zich aan de maximum snelheid houdt van 30km/u. Laten we met elkaar letten op de verkeersveiligheid.'

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

klaverjassen1

't HARDE - Donderdagavond 17 januari jongstleden is er door 36 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde.  Met de score van 5477 punten was Gerrit ten Cate die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 8 prijswinnaars van die avond: Sander van de Veen 5332, Gerrie Vinke 5178, John Koning 5138, Jakob Berghorst 5062, Brand Doornewaard 5061, Sienie Dunnik 5048, Hendri van 't Ende 4974 en Jenny Pannekoek 4966.     

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

190117 Cornielje cdK Gelderland

ARNHEM - Na ongeveer 150 Provinciale Statenvergaderingen nemen de Gelderse volksvertegenwoordigers op 23 januari 2019 afscheid van hun  voorzitter en commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. Cornielje stopt, per 1 februari 2019, na 13,5 jaar. De Statenvergadering is bijzonder omdat de agenda geheel in het teken staat van het afscheid met diverse sprekers, onder wie de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren.

Op 31 augustus 2005 werd Clemens Cornielje geïnstalleerd op voordracht van Provinciale Staten. Als voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten was hij ‘het gezicht’ van provincie Gelderland. Daarnaast was hij de vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. Een van de taken die daarbij horen, is toezicht houden op de manier waarop gemeenten hun werk doen. Daarvoor legde hij regelmatig gemeentebezoeken af.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bloemen 10 jr

ELBURG - Nu al tien jaar achtereen komen er regelmatig clowns over de vloer in De Voord. Dat jubileum is bijna stilletjes gepasseerd, ware het niet dat het bij een clownsbezoek altijd een beetje feest is “Je ziet het pas als je het doorhebt”, een van de uitspraken van Johan Cruyff. Deze zou zomaar van toepassing kunnen zijn op de bezoeken die Dichterbij-Clowns Bloem en Bolleke nu al tien jaar brengen aan De Voord in Elburg. Vlak na de afronding van de clownsopleiding trekt Jannie Koster, clown Bloem, de stoute schoenen aan en vraagt of ze een keer mag komen spelen. Dat het nu al tien jaar doorgaat is niet zonder slag of stoot gegaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

g voetbal

OOSTERWOLDE - Op zaterdag 1 juni 2019 vindt voor de tiende keer het G-voetbaltoernooi plaats bij VSCO’61. De organisatie voor dit toernooi is inmiddels in volle gang en teams van verenigingen en/of instellingen hebben de mogelijkheid zich tot 1 april 2019 aan te melden voor het toernooi. De organisatie streeft ook dit jaar weer naar 20 deelnemende teams. VSCO’61 kent een rijke toernooihistorie en het G-voetbaltoernooi is de afgelopen jaren succesvol gebleken. We hebben de deelnemers de afgelopen edities zien genieten en dit geeft ons veel energie om ook in 2019 het toernooi weer tot een onvergetelijke dag te willen maken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Op zaterdag 19 januari is er weer een volle korfbaldag in de sporthal van ’t Huiken. De eerste jeugdwedstrijden beginnen om 09.00 uur. Van 10.00 tot 11.00 uur is ook de kangoeroeclub in de sporthal voor hun sportuurtje. Aan het einde van de dag spelen Elburg 1 en 2. Elburg 2 speelt om 18.40 uur tegen Rood Wit 2 (Wezep). Elburg 1 sluit de rij om 20.00 uur. Zij nemen het op tegen Rood Wit 1. Beide teams hebben de punten hard nodig om zich te handhaven in de 2e klas.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

eten

't HARDE -  Woonzorgcentrum Mariposa zoekt ondersteuning van vrijwilligers voor verschillende klussen: onder andere helpende hand bij de warme maaltijd. Als vrijwilliger bij de warme maaltijd help je met het dekken van de tafels voor de bewoners, ondersteun je in het uitdelen van de maaltijden en maak je de zaal na afloop van het eten weer toonbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto Gerwin van der Werf

ELBURG - Gerwin van der Werf (1969) is muziekleraar op een internationale school, schrijver en columnist voor 'Trouw'. Zijn populaire columns over het schoolleven werden gebundeld in 'Schooldagen' (2014) en 'Stampen en zingen' (2018). Hij schreef drie goed ontvangen romans waarvan 'Wild' (2011) op de longlist van de Libris Literatuur Prijs stond. In 2010 won hij de Nationale Gedichtenwedstrijd. Zijn nieuwste werk 'Een onbarmhartig pad' verscheen in juni 2018. Gerwin heeft een aantal jaren in Elburg gewoond, hij bezocht daar het Lambert Franckens College. De lezing gaat met name over zijn boek “Stampen en zingen”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brandweerlogo

NUNSPEET - In de fabriek van Stella Fietsen in Nunspeet heeft donderdagavond een grote brand gewoedt. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

De brand in het pand aan de Oosteinderweg werd even na half 10 gemeld. De politie vroeg het publiek thuis te blijven zodat de hulpdiensten niet gehinderd werden. De Oosteinderweg is aan beide kanten afgesloten geweest.

Rond 22:30 is de brand te zijn geblust maar werd het sein brandmeester nog niet gegeven. Dat gebeurde niet veel later alsnog.

 

in juli vorig jaar werd Stella ook al getroffen door een grote brand. Het ging toen om een opslag. Daarin lagen duizenden accu's voor elektrische fietsen. Dat maakte het blussen lastig.

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo ESC

ELBURG- Na een “winterstop” van vijf weken wordt a.s. zaterdag de competitie hervat. De supporters van Elburger Sportclub en het Oldebroeker OWIOS vallen direct al met de neus in de boter. Op de dertiende speeldag ontmoeten hun favorieten n.l. elkaar  op het Burgem. Bode Sportpark in Elburg  in een onvervalste streekderby. Het is weliswaar de eerste keer deze voetbaljaargang dat de twee opponenten elkaar treffen in een officiële wedstrijd, maar afgelopen zomer kregen we tijdens het toernooi om de Rabobank Veluwecup  al een voorproefje toen OWIOS een 2-0 overwinning behaalde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Aanstaande zaterdag 19 januari organiseert KV Elburg weer een training voor de  kangoeroeclub. De jongste jeugd is om 10.00 uur weer van harte welkom in de sporthal van Kulturhus ’t Huiken te Elburg.

Tussen 10.00 en 11.00 uur worden er weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd onder leiding van Lotte en Fleur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0001

BIDDINGHUIZEN - In het onderzoek naar de dood van Esther Paul zijn maandag 14 en dinsdag 15 januari twee verdachten aangehouden. Beide verdachten zitten in beperkingen. Het lichaam van de 43-jarige Esther Paul uit Almere werd op 30 april 2017 door twee fietsers gevonden in het Veluwemeer. Uit sectie op het lichaam bleek dat de vrouw door een misdrijf om het leven was gekomen. Het onderzoek is nog steeds gaande en dat heeft deze week geresulteerd in de aanhouding van twee mannen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Esther Paul. De verdachten zitten vast en zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)