(advertentie)

FB IMG 1521364685837

't HARDE - ’t Harde heeft door een 6-0 overwinning op Dieze West gedaan wat het moest doen. Onder gure omstandigheden was het spel van de Hardenezen niet om over naar huis te schrijven. Al na 37 seconden lag de 1-0 in het doel. Terence ten Brink kon eenvoudig vanaf rechts naar binnen dribbelen en liet de graaiende doelman van Dieze kansloos. Amper twee minuten later verdubbelde Ten Brink de score door een vrije trap in de korte hoek te schieten, 2-0.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Botter

ELBURG - Op 20 april organiseert de werkgroep De Bonte Dinsdagavondtrein van de Botterstichting Elburg voor het eerst in haar geschiedenis een voorjaarstocht. Alle schepen – hout of ijzer – met een EB-nummer mogen meedoen aan deze nostalgische trip.  Het idee komt uit de koker van oud-voorzitter Henk Hulst. Hij moest noodgedwongen rusthouden, omdat hij was voorzien van een nieuwe knie. Maar het hoofd van Hulst is natuurlijk niet stil te zetten. Dus toen ontstond bij hem het idee van een voorjaarstocht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

DSV

DOORNSPIJK - DSV heeft de hondstrouwe fans in de wedstrijd tegen Rouveen niet teleurgesteld qua resultaat. In een niet al te beste partij werden de drie punten meegenomen naar Doornspijk. DSV had daar gezien het vertoonde spel ook recht op: ze waren minder slecht dan Rouveen, maar warm werd je er niet van. In die eerste 45 minuten nam Rouveen verrassend de leiding toen na 13 minuten een aanval over links doeltreffend werd afgerond door Berjan Nijboer. DSV had kansen op de gelijkmaker, maar het duurde te lang of er werd onnauwkeurig afgerond. Rouveen stelde doelman Laurens Dekker ook maar zeer zelden op de proef, zodat deze langzaam maar zeker veranderde in een ijskonijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Logo ESC

ELBURG - Aan de unieke reeks van acht achtereenvolgende overwinningen is, in de uitwedstrijd tegen ZAC te Zwolle, voor Elburger Sportclub abrupt een einde gekomen. De mooie serie leverde de blauw-witten vorige week weliswaar de tweede periode-titel op, maar op een ijskoud Jo van Marle Sportpark kon de ploeg nauwelijks de indruk wekken dat het bovendien ook nog mee wil doen voor de hoofdprijs. Met een ruim uitgevallen  4-0 nederlaag  werd de ploeg naar Elburg teruggestuurd. De blauw-witten begonnen vol goede moed aan het moeilijke karwei, maar er waren nog maar nauwelijks tien minuten gespeeld toen doelman Marijn van der Gaag al de trieste gang naar het net moest maken. Bij één van eerste de beste aanvallen van de thuisclub, via de rechtervleugel,  kreeg de geheel vrijstaande Joost Ottens de bal op een presenteerblaadje aangeboden en vervolgens raak kopte.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

verkiezingen

ELBURG - Op woensdagavond 21 maart bent u vanaf 21.30 uur van harte welkom om samen met het gemeentebestuur de uitslag van de Gemeenteraadsverkiezing 2018 in spanning af te wachten. Deze avond wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. De gemeente Elburg doet mee met een proef en dit betekent dat er op de verkiezingsavond alleen een voorlopige uitslag op partij niveau bekend wordt gemaakt. Wij verwachten dat de eerste uitslagen (op partij niveau) binnen zullen komen rond 22.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

fash

ELBURG - Vier de lente in de kapel van Museum Elburg op vrijdag 6 april van 14.00 tot 17.00 en zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Wereldwinkel Elburg en Mona Lisa verrassen u met o.a. mode accessoires en woonaccessoires, uiteraard op een eerlijke manier geproduceerd.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

VSCO

OOSTERWOLDE - VSCO’61 bewijst zichzelf een slechte dienst door met 0-2 te verliezen van rode lantaarndrager AGOVV. Een slechte start en een rode kaart in de eerste helft komt VSCO’61 niet meer te boven.

Opvallend is ook dat de helft van de puntenproductie van AGOVV op naam komt van VSCO’61. Beide wedstrijden werden dit seizoen verloren van de Apeldoorners. In de korte historie, zes wedstrijden in de competities, wist VSCO’61 slechts een keer te winnen. De overige wedstrijden werden allen gewonnen door de bewoners van sportpark Berg en Bos.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

intro

ELBURG - Vrijdag 16 maart was het Nationale Pannenkoekendag. Daarom heeft VVD Elburg de bewoners van WZU Veluwe Het Nieuwe Feithenhof, die tijdelijk in ECR Groot Stokkert in Wapenveld verblijven, getrakteerd op lekkere pannenkoeken. 'Vanwege de grootschalige verbouwing van het Nieuwe Feithenhof in Elburg zijn de bewoners tijdelijk verhuisd naar Wapenveld. Om te laten merken dat we ze in Wapenveld niet vergeten zijn, zijn we in het kader van Nationale Pannenkoekendag met overheerlijke pannenkoeken bij ze langs gegaan.  Er werd een praatje gemaakt met de bewoners en er werd meegedaan met de gymoefeningen. Vooral het tennissen was erg succesvol.  Omdat de bewoners zo genoten van de pannenkoeken is dit wat de VVD betreft het begin van een nieuwe traditie'

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

DSC02203

ELBURG/OLDEBROEK - Zaterdag 17 maart 2018 presenteerde Het Rode Kruis Elburg tijdens de open dag een nieuw voertuig dat helpt bij innovatieve hulpverlening.  Tijdens de open dag konden genodigden zelf de Can-An besturen op het circuit van de Stichting circuit Oldeboek. Burgemeester van de Gemeente Oldebroek, mr. A. Hoogendoorn was een van de genodigden die de Can-An bestuurde. Het Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek is al meerdere jaren is de afdeling actief om de hulpverlening bij de evenementen op diverse fronten te verbeteren. De risicovolle- en grote- evenementen in het landelijk buitengebied van Elburg en Oldebroek stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van vrijwilligers en materieel. Met de investering in een aangepast klein en multi-inzetbaar evenementenvoertuig doet het Rode Kruis Elburg en Oldebroek een stap vooruit in de levering van kwaliteit bij de hulpverlening van hun evenementen.

Foto's Jack Aalderink

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

IMG 0087

't HARDE - Brandweer Elburg kreeg om 12.02 uur melding van een schoorsteenbrand aan de Kernhoopweg op ’t Harde. Met de hoogwerker ging de brandweer naar de schoorsteen om hiervan het kanaal schoon te maken.

Foto's André ter Velde

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

IMG 20180317 WA0010

ELBURG - D1 van KV Elburg behaalde zaterdag het kampioenschap. Het team verloor geen punt in deze zaalcompetitie. De terechte kampioen!

Het team staat onder leiding van Jeffrey Prins, Kevin de Jong en Sandra Prins.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0068kopie

ELBURG - In Elburg en ’t Harde werd vandaag nog volop campagne gevoerd voor de gemeente raadsverkiezingen van 21 maart 2018. Zo werden o.a. Rick van Velthuijsen aangetroffen voor de VVD, Janine van der Pol voor de ChristenUnie en Edwin Vonk voor de PvdA.

Foto's André ter Velde

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20180317 WA0004

Ondanks de snijdende kou ging de campagne van het CDA Elburg gewoon door. Er zijn nog maar enkele dagen te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag. Vorige week zaterdag was het CDA-team actief op ’t Harde.  Nu was Elburg aan de beurt. In winkelcentrum De Vrijheid werden gesprekken gevoerd en folders uitgedeeld

Voor iedereen was er een cadeautje zoals een appel, snoepjes, een pen, een ballon enz.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

17 03 18 Regenboog Doornspijk Bank voor de klas en Nationale Pannenkoekendag 1

DOORNSPIJK- De kinderen van groep 8 OP De Regenboog waren erg druk op vrijdag 16 maart. Dhr. Frans van Amerongen van de Rabobank verzorgde een gastles in groep 8.  Hij deed een quiz met leuke vragen en tussendoor werden er filmpjes met veel informatie getoond. De klas werd in vier groepjes verdeeld en uiteindelijk eindigde groep 2, bestaand uit Dian, Alinda, Renzo en Niek, als winnaar!
De volgende begrippen kwamen aan bod: Ideal, pinnen, rood staan, sparen, rente, elektronische handtekening, contactloos betalen, manieren om geld te verdienen, investeren, economie, faillissement, shouldering en phishingmail. Het was een interessante en informatieve presentatie en de kinderen weten nu ‘alles’ van en over geld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1

Sinds begin 2018 zijn de bewoners van Het Nieuwe Feithenhof verhuisd naar Groot Stokkert in Wapenveld. Een ingrijpende verbouwing is nodig om het woonzorgcentrum af te stemmen op de huidige en toekomstige zorgbehoefte. Voor de bewoners van Het Nieuwe Feithenhof een ingrijpende gebeurtenis.

Voor de ChristenUnie reden om juist ook bij deze bewoners op bezoek te gaan. Willem Krooneman sprak de bewoners toe en had daarbij aandacht voor de waardevolle inzet van de vrijwilligers en professionals. Samen met de bewoners werd koffiegedronken en de ChristenUnie verraste de bewoners daarbij met een Elburger Botje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kv elburg

ELBURG - Heb je een paar weken geleden mee gedaan aan het schoolkorfbaltoernooi? En was je enthousiast over korfbal? Dan ben je van harte welkom bij korfbalvereniging Elburg. Korfbal is een leuke sport met veel andere activiteiten, vooral voor kinderen. Jongens en meisjes kunnen mee doen.

Stuur een mailtje naar Jan Westland, (01janwestland@gmail.nl). Dan krijg je snel bericht waar en wanneer je mee kunt doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetbalnet

ZAC - Elburger SC 4 - 0
sc Rouveen - DSV '61 1 - 2
sv 't Harde - Dieze West
6 - 0
VSCO '61 - AGOVV 0 - 2
Schrijf reactie (0 Reacties)

pannenkoekendag 2018 de vrijheid

ELBURG - Vrijdag 16 maart was het weer Nationale Pannenkoekendag. Deze werd op Daltonschool De Vrijheid zeer uitgebreid en heel bijzonder gevierd. In samenwerking met zorgverlening het Baken/De Voord, Stichting Wiel en het Kinsbergen College werd er een hele leuke ochtend georganiseerd. Hieraan konden de ouderen van De Voord en alle opa’s en oma’s van de kinderen op school deelnemen. Jong en oud ontmoette elkaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pota 005

OOSTERWOLDE/ELBURG -  - De pupillen van VSCO’61 JO8 en JO9 werden deze week aangenaam verrast door hun nieuwe rugtassensponsor Polinder RVS Lastechniek uit Oosterwolde/Elburg. Eigenaar Gerwin Polinder was naar sportpark De Heughte gekomen om de rugtassen officieel te overhandigen, waarbij hij de eerste exemplaren aan de pupillen Lotte Wolfsen en Giovanni Muntenaar aanbood. Uit handen van pupillencoördinator Reinier van der Veen ontving Polinder een leuke attentie als blijk van dank en grote waardering. Sponsorcommissielid Lammert Vlieger bedankte de rugtassensponsor namens VSCO’61 en bood een fraai bloemstuk aan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

debat

ELBURG - Na een intensieve periode van campagnevoeren gaan de lijsttrekkers nog eenmaal met elkaar in debat voor de grote verkiezingsdag op 21 maart. Aan de hand van een aantal stellingen en thema’s zal duidelijk worden welke partij waarvoor staat. Ook het  publiek wordt bij de discussie betrokken. U bent van harte welkom om bij dit debat op 19 maart aanwezig te zijn. Inloop vanaf 19.30 uur, debat van 20.00 - 22.00 uur. Het debat wordt gehouden in het Nuborgh college - locatie Lambert Franckens, Lange Wijden 50 Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)