(advertentie)

Wiel Logo

De zorg voor een naaste met ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’ (NAH) kan op veel vlakken onrust veroorzaken.  Zo weet de omgeving vaak geen raad met de nieuwe situatie, terwijl het vertrouwde thuis ineens heel anders kan zijn. En wat te denken van uw eigen rol als naaste/echtgenoot? Van het ene op het andere moment moet u vaker optreden als grensbewaker en wordt verwacht dat u zorg verleent. Hoe dan ook, de relatie is veranderd. Hoe gaat u hier mee om?

In samenwerking met InteraktContour en wijkontmoetingscentrum ’t Huiken organiseert Stichting WIEL op maandag 29 oktober een informatieve en gezellige ochtend. Het programma zal bestaan uit een informatief gedeelte, waarbij het thema wordt besproken en ervaringen worden gedeeld, en is er ruimte voor een gezellige wandeling en een kop koffie of thee. De ochtend wordt gezamenlijk afgesloten met een gezellige lunch.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

0001

ELBURG - In de VEG Elburg vindt zondag 21 oktober een @the Cross jongerendienst plaats. Fighting for the faith is het thema voor deze dienst waarin Maarten The jou door wil uitdagen! Kom luisteren naar zijn geweldige persoonlijke getuigenis én lessen vanuit de Bijbel. Natuurlijk weer met een band en ditmaal is dat de band Zuiver.

Aanvang 19.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Foto: Stefan Verkerk/News United

DOORNSPIJK - Op camping De Roskam in Doornspijk is donderdagavond een stacaravan volledig uitgebrand. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand aanwezig in de caravan.

Naar het zich nu laat aanzien werd de stacaravan niet meer gebruikt. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

De brand resulteerde wel in grote vlammen en veroorzaakte rookoverlast in het buitengebied van Doornspijk, richting Nunspeet.

Door mediapartner Omroep Gelderland

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

bieb

Linda Nordholt van Slank met Linda verzorgt op dinsdag 6 november een inspirerende avond over het thema voeding bij de bibliotheek in Wezep in MFC de Brinkhof en op woensdag 14 november in de bibliotheek in Epe. De inloop voor deze avonden begint om 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur tot ca. 22.00 uur. De kosten zijn € 3,50. 

Voeding is het thema van Nederland Leest, de bekende jaarlijkse bibliotheekcampagne. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

kv elburg

Op zaterdag 20 oktober is er een zeer beperkt competitieprogramma voor de korfballers. 

De selectieteams spelen echter wel, namelijk uitwedstrijden tegen Achilles in Almelo. 

Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Achilles 2 en om 15.30 uur zijn de eerste teams aan de beurt. 

Achilles 1 staat in de onderste regionen van de 3e klas E. Elburg 1 voert sinds afgelopen week de ranglijst aan, na een mooie overwinning op Sparta Zevenhuizen. Natuurlijk wil de equipe van Jan Westland die positie behouden. 

Het volledige korfbalprogramma is te vinden op www.kvelburg.nl/competitie.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

voetbalnet

Twee seizoen terug deed zich de opmerkelijke situatie voor dat maar liefst vier clubs uit deze regio, s.v. ’t Harde, VSCO ’61, DSV 61 en Elburger Sportclub, bij elkaar in de 3e klasse waren ingedeeld. Ook dit voetbaljaar kunnen de spelers en supporters weer een aantal interessante derby’s tegemoet zien nu VSCO ’61, OWIOS en Elburger Sportclub elkaar treffen in de 2e klasse G. Nadat enkele weken terug de twee vertegenwoordigers uit de gemeente Oldebroek de punten deelden (2-2), binden a.s. zaterdag twee oude rivalen, Elburger Sportclub en VSCO ’61, de strijd tegen elkaar aan op het Burgem. Bode Sportpark in Elburg. 

De laatste keer dat dit altijd beladen duel op het programma stond was in het seizoen 2016-’17 en VSCO de titel veroverde. Na de 4-2 overwinning in Elburg werd toen de basis gelegd voor het uiteindelijke kampioenschap, dat enkele weken later op de laatste competitiedag met een klinkende 7-1 zege op SEH werd bezegeld. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

hollandsgottalent

 

Aankomende vrijdag (19 oktober) gaan de auditieopnames van weer een spectaculair nieuw seizoen ‘Holland’s Got Talent’ van start in Zwolle. De opnames vinden plaats van vrijdag 19 t/m dinsdag 23 oktober in theater De Spiegel.

Onverwachts zijn er extra plaatsen vrijgekomen in het publiek, dus jij kan erbij zijn! Heb jij zin in een leuk uitje? Hebben jullie herfstvakantie? Kom dan kijken! De kaarten zijn volledig gratis en zijn te bestellen via: www.rtl.nl/hgt.

Reageer snel want op=op!

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

foto burgerinitiatief

Iedere burger van 12 jaar en ouder kan 25 handtekeningen verzamelen en daarmee een onderwerp op de agenda van de raadsvergadering zetten. Mevrouw Ellen Grotendorst nam het initiatief en verzamelde 25 handtekeningen van buurtgenoten tegen ballonoplating en ging daarmee naar de gemeenteraad. Daarmee was het burgerinitiatief geboren en is het onderwerp ballonoplating op de agenda van de gemeenteraad gezet. De gemeenteraad heeft het onderwerp bestudeerd en daarbij uitvoerig gesproken met mevrouw Grotendorst in de commissievergadering, net voor de zomervakantie. In de raad van september 2018 heeft de raad er een klap op gegeven: de gemeente ontmoedigt nu het gebruik van ballonen en plastic confetti.

Ballonnen zijn feestelijk en bij evenementen een graag geziene decoratie. Kinderen zijn blij met een ballon en het oplaten ervan is een prachtig gezicht. Helaas heeft dit ook een andere kant. Wat als mooie, kleurige ballon de lucht in gaat komt ook weer eens naar beneden en vervuilt dan de grond, de zee en het strand en vormt zo een gevaar voor het zeeleven en de vogels.

De resten van ballonnen dragen bij aan zwerfvuil en de vorming van de plastic soep. Ballonnen die zijn opgelaten barsten niet op grote hoogte uit elkaar in snippertjes om daarna snel te verteren. Feit is dat ze nauwelijks helemaal verteren. Vooral de lintjes, plastic mondjes en tuitjes van de ballonnen blijven lang in het milieu.

Gemeente Elburg zal zelf geen ballonnen gebruiken bij evenementen of andere feestelijkheden. Ook ontraadt de gemeente het gebruik van ballonnen bij het afgeven van een evenementenvergunning. Organisatoren worden gewezen op milieuvriendelijke alternatieven. Hetzelfde geldt voor plastic confetti. Het gaat hierbij overigens niet om ballonnen die ter decoratie worden opgehangen en na afloop in de prullenbak weggegooid kunnen worden.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

image

ELBURG - Voor het vierde jaar biedt Museum Elburg de Museumkidsweek aan in de herfstvakantie. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Rotary Club Oldebroek-Elburg. Er zijn verschillende themadagen. Zo is er een griezelDAG en een knip, plak en kleurDAG waarop er geknutseld kan worden. Op de ‘terug naar toenDAG’ moeten de handen uit de mouwen worden gestoken met tobbe wassen en koffiebonen malen. De speurneuzen kunnen hun lol op tijdens de expeditieDAG tijdens het zoeken naar een schat! Toegang Rotary Museumkidsweek en deelname kinderactiviteiten gratis. Begeleiders betalen slechts de helft van de prijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Oudijzer actie 2018

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

veld

Gevonden in Elburg:  Zwart/witte kater  (Veldbloemenlaan)

Informatie:

Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com
www.amivedi.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

schaats

OLDEBROEK – De geschiedenis van de schaats, van glis tot klapschaats, is tot 1 april 2019 te bewonderen in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Inrichter van deze wisselexpositie op de deel van de uit 1753 daterende monumentale boerderij is Peter Bloemendaal uit Bennekom, secretaris van de 160 leden tellende verzamelkring De Poolster. Peter Bloemendaal is geboren en opgegroeid in Apeldoorn en woont tegenwoordig in Bennekom. Bloemendaal is zijn leven lang al geïnteresseerd in schaatsen en de ontwikkeling van de schaats. Hij heeft een schaatsmuseum op de zolder van zijn woning, waar zo’n 400 schaatsen getoond worden. Een deel daarvan is nu te zien in het Boerderijmuseum.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arent

ELBURG - Schrijver en journalist Ad van Liempt houdt woensdag 31 oktober een lezing over stakingen in de 2e Wereldoorlog. Deze lezing wordt georganiseerd door oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop uit Elburg. In deze lezing, die bij uitstek past in het jaar van het Verzet, zal Ad van Liempt dieper ingaan op het wezen van staken in oorlogstijd en ook persoonlijke ervaringen van stakers behandelen. In Nederland hebben groepen arbeiders tijdens de Duitse bezetting drie keer naar het stakingswapen gegrepen en daarmee uitzonderlijk grote risico’s genomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

27332230 1701487243231493 7645845919284394989 n

't HARDE - Op station ’t Harde is het op de parkeerplaats met regelmaat erg druk. Dit ondanks de vele parkeerplaatsen die er zijn.

Gemeente Elburg geeft daarom de volgende suggestie: 'Heb je al wel eens gedacht aan carpoolen? Er zijn talloze apps en sites om te kijken of je met iemand mee kan rijden of dat iemand anders misschien op zoek is naar een rit. Dit kan bijvoorbeeld via: https://www.blablacar.nl/. Zo zorgen we er samen voor dat het station beter bereikbaar is en reizigers hun auto niet op plekken neer zetten waar dat niet mag. Want bij terugkomst op het station een bon achter je ruitenwisser is niet leuk'.

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1030425

't HARDE - Woensdagmorgen 10 oktober om 9.00 uur stond het busje klaar om 9 spelers van het 60+ team naar Roosendaal te brengen. De niet aanwezige spelers van het 60+ team van S.V. 't Harde genoten van hun welverdiende vakantie. Voor vertrek eerst een bakkie koffie met de gebruikelijke stroopwafel van de trainer.

Fotoreportage S.V. 't Harde

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

44036159 2109983849039353 2512971702598631424 o

ELBURG - Deze week worden de bladkorven weer geplaatst. Weten waar ze staan? Op deze kaart staat een overzicht.

Let op: alleen blad! Geen takken. De eerstvolgende snoeihoutactie is dinsdag 20 november 2018.

Schrijf reactie (0 Reacties)

hart van thornspic

DOORNSPIJK - In onze maatschappij zijn steeds meer mantelzorgers en zorgvrijwilligers actief. Zij verlenen onmisbare en liefdevolle zorg aan mensen in hun omgeving. Toch zien we ook vaak dat mantelzorgers overbelast raken. Wat is de juiste manier van tillen? Zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat je mentaal niet overbelast raakt? Om mantelzorgers en zorgvrijwilligers met deze vragen op weg te helpen zijn er vier thema-avonden georganiseerd.De thema-avonden zullen plaatsvinden op dinsdag 6 november,13 november, 20 november en 27 november. Thema’s tijdens deze avonden zijn: Hulpmiddelen in en om het huis, mantelzorg ondersteuning, tiltechnieken en een mogelijkheid tot verdieping.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

EM

ELBURG - Op donderdagavond 18 oktober vindt in de Refter van Museum Elburg een lezing plaats over emaillekunst. Emaillekunstenares Gré Dubbeldam uit Dronten zal aan de hand van veel beeldmateriaal vertellen over emaillekunst en de verschillende emailleertechnieken. De lezing begint om 20.00 uur, u bent vanaf 19.30 uur van harte welkom via de ingang aan de Zuiderwalstraat. De lezing kost € 5,- leden van de Vereniging Vrienden van Museum Elburg en Vereniging van Nederlandse Emailleurs betalen € 2,50. Kaartverkoop aan de deur op de avond zelf.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerij

ELBURG - Mocht je alsnog willen starten met muzieklessen? Na de herfstvakantie kun je weer instromen.

Kijk voor specifieke informatie over onze lessen en workshops op onze website www.elburg.nl of facebookpagina en wees welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

scholieren

ELBURG - Op vrijdag 12 oktober 2018 vond de 19de editie van de Rabo-scholierenrace plaats in Elburg. Deze wedstrijd, georganiseerd door de Botterstichting en de Rabobank, is bedoeld om leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met het reilen en zeilen op een botter. Zes botters werden ‘s ochtends vroeg gereed gemaakt om de strijd met elkaar te kunnen aangaan op het Veluwemeer. De zeilen werden uitgerold, de beste vaarbomen bij elkaar gezocht en natuurlijk een lunch voor iedereen, want het is hard werken aan boord. Om 8.55 begon de wedstrijdleider met het palaver. Vol aandacht luisterden de jongeren naar de uitleg van de wedstrijd. Het was namelijk niet zomaar een wedstrijd, maar eentje vol actie en uitdaging. En vele onbekende termen kwamen langs: er werd gesproken over achterlijke wind, voor het lapje, kruisen en bomen. Het moge duidelijk zijn dat zo’n dag een hele ervaring is en je vol indrukken weer thuis komt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)