NJO Muziekzomer in de Kloostertuin

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
16 augustus 2019

Beschrijving

njo

ELBURG -  De NJO Muziekzomer presenteert op 16 augustus het Dostojevski Kwartet in de Kloostertuin van Museum Elburg! De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival, met ook enkele uitstapjes buiten de regio. De organisatie is in handen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, die zich al ruim zestig jaar lang richten op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Tijdens de NJO Muziekzomer brengt het Dostojevski Kwartet een programma waarin ze een paar verborgen juweeltjes laten horen. 

De leden van het Dostojevski Kwartet delen een vurige passie voor het strijkkwartet en studeren sinds 2016 als ensemble aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse StrijkKwartet Academie. Ze kennen elkaar van het Jeugdorkest Nederland en hebben elkaar gevonden in een tomeloze ambitie en energiek en eerlijk spel. Met het Strijkkwartet van Henriette Bosmans slaan ze een brug tussen het elegante Strijkkwartet in Es van Felix Mendelssohn en het roerige Strijkkwartet nr. 2 van Ervín Schulhoff. Als uitsmijter van het programma speelt het strijkkwartet een nieuw werk van Wilma Pistorius: Jitterbug Quartet. Pistorius legt in haar hedendaagse muziek de nadruk op wat zij als vrouwelijke klanken beschouwt. Daar weten de dames van het Dostojevski Kwartet uitstekend raad mee! 

Programma: 
Mendelssohn - Strijkkwartet in Es 
Bosmans - Strijkkwartet 
Schulhoff - Strijkkwartet nr. 2 
Pistorius - Jitterbug Quartet 

Charlotte Basalo Vazquez - viool 
Julia Kleinsmann - viool 
Lisa Eggen - altviool 
Emma Kroon - cello

Het kwartet speelt op vrijdag 16 augustus in de Kloostertuin van Museum Elburg (ingang via Zuiderwalstraat). Aanvang om 20.00 uur. Entree is € 17,00 voor volwassenen en voor jongeren t/m 30 jaar € 11,50. 
Zie voor de laatste informatie www.muziekzomer.nl, en kijk ook eens op www.njo.nl voor activiteiten in de rest van het jaar!