Botterstichting pakt weer groot uit tijdens Botterdagen

Kalender
Evenementen
Datum
12 september 2019 - 14 september 2019

Beschrijving

Het bruist nu al bij de Botterstichting. De voorbereidingen voor de Botterdagen, die op 12, 13 en 14 september tegelijk met de Open Monumentendagen worden gehouden, zijn in volle gang. En dat is nodig, want dit jaar organiseert de Botterstichting nog meer evenementen waarvan u kan komen genieten.

Het is het grootste botterevenement van Nederland. Traditiegetrouw komen de deelnemende schepen op donderdag naar de haven van Elburg. Alle moderne schepen maken plaats voor de schitterende bruine vloot. Er worden zo’n 50 schepen uit heel het land verwacht. En de haven van Elburg biedt een prachtige aanblik wanneer alle schepen naast elkaar liggen afgemeerd. Langzamerhand gaat de haven van Elburg terug in de tijd.

Hoe ziet het programma er tijdens de Botterdagen uit?

Op donderdagavond 12 september start om 19.15 uur de vlootschouw. De deelnemende schepen varen gezamenlijk in kiellinie de haven van Elburg in. De vloot wordt daarbij muzikaal ondersteund. Na afloop van de vlootschouw wordt in de haven van Elburg in het kader van het Admiraal van Kinsbergenjaar een Spiegelgevecht gehouden. Dit spectacel, wat u niet mag missen, duurt ongeveer een half uur. En alsof het allemaal nog niet genoeg is, kunt u vanaf 21.00 uur naar de feesttent 't Blinde Peerd, waar DJ Browbeat en DJ Ozzy een spetterende show geven. De toegang is gratis en de locatie van de feesttent is op de Loswal aan de haven.

Op vrijdag 13 september vindt het grote ‘gevecht’ op het water plaats. Om 9.30 uur vertrekken de deelnemende bedrijven op ’hun’ botters naar het Veluwemeer om daar de elementen te trotseren en hun krachten te meten. De organisatie gaat ervan uit dat de weergoden zich van hun beste kant laten zien. Vaart u zelf niet mee, dan heeft u vanaf de Harderdijk (de dijk tussen Harderwijk en Elburg) een prachtig zicht op het wedstrijdveld. De vloot wordt tussen 16.00 en 17.00 uur weer terug in de haven verwacht.'s Avonds zullen er diverse live optredens zijn in allerlei horecagelegenheden in de stad.

Op zaterdag 14 september is er van alles te beleven in Elburg. Bovendien liggen de botters tussen 10.00 en 17.00 uur voor u klaar als u zin heeft in een tochtje. Voor de kosten hoeft u het niet te laten; die bedragen slecht 7,50 euro per persoon. Een kaartje voor een tochtje met een botter kunt u kopen aan de haven. En pinnen kan tegenwoordig ook!.

Zaterdagavond kan iedereen uit z’n dak gaan in feesttent ’t Blinde Peerd. De spectaculaire Unite Coverband staat garant voor een super feest. Toegang: voor 18 jarigen en ouder als u in het bezit bent van een kaartje. De kaartjes zijn alleen te koop op 29 augustus vanaf 19.30 uur bij de Botterwerf en kosten € 12,50 per stuk. Wees er snel bij, want op is op (maximaal 8 kaartjes per persoon).