Forumavond over 'Zin in de ouderdom'

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
20 maart 2018

Beschrijving

IMG 0015 2

ELBURG - Op dinsdag 20 maart a.s. wordt in de Ichthuskerk in Elburg een forumavond gehouden over 'Zin in de ouderdom'.  We worden  - gemiddeld gezien – steeds ouder en er zijn ook meer ouderen. De vergrijzing van onze samenleving heeft allerlei maatschappelijke en economische consequenties en daar is veel aandacht voor. Over zingeving wordt echter veel minder gesproken. Wat betekenen die extra levensjaren? Hoe geef je deze zin en betekenis? Hoe kijkt de samenleving naar ouderen en omgekeerd en hoe kijken ouderen naar zichzelf. Dit voorjaar wordt door de Protestantse Gemeentes in Elburg (Ichthuskerk) en ’t Harde ( Maranathakerk ) bij meerdere activiteiten deze vragen centraal gesteld.


Op de forumavond van 20 maart zullen vier sprekers vertellen over hun eigen ervaring met het ouder worden en gaan daarover met elkaar en de aanwezigen in gesprek. Als sprekers zijn uitgenodigd: dhr. A.J. van Nes (oud-huisarts), dhr. J.C. de Moor (emeritus hoogleraar Semitische Talen en Culturen van het Oude Nabije Oosten), mw. J.D. de Moor-de Haan (culinair journalist) en dhr. P. van Beek (archivaris vanuit het zoonperspectief).

De aanvang van de avond is om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur). Iedereen is van harte uitgenodigd om te luisteren en mee te spreken.

De Ichthuskerk staat aan de Vrijheidsstraat 1 in Elburg