Actie diaconie Hervormde gemeente Elburg voor slachtoffers cycloon Adai

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
19 april 2019

Beschrijving

bijbel 1

ELBURG - De diaconie van de Hervormde gemeente Elburg bestemt de diaconiecollecten op Goede Vrijdag (19 april) en eerste en tweede Paasdag  voor de noodhulp aan de slachtoffers van de cycloon Adai in Mozambique. De diaconie zal de opbrengst van de collecten en de binnengekomen giften verdubbelen tot een maximum van € 5.000,-.

Giften zijn ook van harte welkom via de bankrekening van de Diaconie (ANBI). NL24 RABO 0314 7125 34 tnv Diaconie Elburg  ovv “Slachtoffers Adai”. Deze giften zijn voor u financieel aftrekbaar.

 Humanitaire ramp in Mozambique:

Twee dagen lang raasde er een storm over land en de hevige regenval en harde wind hebben een grote verwoesting achter gelaten. Vooral Beira is zwaar getroffen. 90% van de stad is beschadigd of verwoest, zo’n 500.000 mensen raakten hun huis kwijt door de ramp. En ruim 750 mensen zijn overleden. Ook de buurlanden Malawi en Zimbabwe zijn getroffen. Totaal zijn zo’n 3 miljoen mensen getroffen door dit natuurgeweld.

Het water staat op verschillende plekken meters hoog. Hele huizen, telefoonpalen en bomen staan compleet onder water. Communicatielijnen zijn volledig weggevallen en wegen zijn weggevaagd. Dit is de grootste ramp in de recente geschiedenis van Mozambique. De getroffen inwoners hebben dringend behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, kleding, medicijnen en onderdak. Maar vooral voedsel is belangrijk, want de oogsten zijn door de Cycloon volledig verwoest. Vandaag werd bekend, dat er grote zorgen zijn voor een cholera uitbraak, des te meer is onze steun heel hard nodig.

De diaconie werkt samen met organisaties, die ter plaatse zelf ondersteuning geven. Onder andere via het wereldwijde netwerk (ACT) Action by Churches Together (in Nederland ook wel bekend als Kerk in Actie).  Zij zijn bekend in het gebied en dat is doorgaans het meest effectief.