Zomerconcert in Doornspijk

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
23 augustus 2019

Beschrijving

gk doornspijk

DOORNSPIJK -  Op 23 augustus geven het bekende trompet duo Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve een feestelijke concert in de prachtig klinkende Gereformeerde kerk te Doornspijk. Het concert begint om 20.00 uur. De musici spelen een afwisselend en toegankelijk programma voor jong en oud met o.a. een fantasie over bekende klassieke thema’s, diverse bewerkingen van geliefde koralen, The Watermusic van Händel en een deel uit ‘The Titanic’. Ook wordt tijdens het concert de nieuwe cd gepresenteerd waarop inventieve bewerkingen klinken van bekende geestelijke liederen. 


Arjan en Edith leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium. Het muzikale echtpaar speelde in diverse symphonie- en musicalorkesten. Als trompet duo geven ze jaarlijks vele concerten door het hele land. Regelmatig zijn ze te zien in het tv-programma ‘Nederland Zingt’. Arjan is zakelijk leider van Imperial Brass en L’Orchestra Particolare. Edith geeft trompet les en is ook actief als koordirigent. Hun spel kenmerkt zich door een enerzijds warme en anderzijds krachtige toon en muzikale voordracht. 

Johan Bredewout is een pianist met een groot improvisatietalent. Met zijn omspelingen weet hij iets extra’s aan een concert toe te voegen. Harm Hoeve is een organist in hart en nieren die, naast het geven van soloconcerten, het heerlijk vindt om andere musici te begeleiden op de koning van de instrumenten. 

De toegang is € 10,00 voor volwassenen, jeugd tot en met 16 jaar € 5,00 en kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.