Vrouwenontbijt

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
24 oktober 2019

Beschrijving

Oosterkerk

ELBURG - Op donderdag 24 oktober is er een vrouwenontbijt in de Oosterkerk in Elburg. Daarvoor zijn twee spreeksters uitgenodigd. Marianne Glashouwer spreekt over 'De Joodse vrouw en het Joodse gezinsleven' en Marijke Weterholt vertelt over de Sabbat. Marianne Glashouwer neemt u mee in de cultuur van Israël, door te vertellen hoe de Joodse vrouw haar gezin runt. Wat is belangrijk voor deze vrouwen, welke regels en gebruiken kennen ze? Kunnen we er iets van leren? Marianne is bekend door haar werk als omroepster bij de EO en door haar inzet voor Christenen voor Israël.

Als geen andere kan (juf) Marijke Weterholt vertellen over de Sabbat. Op vrijdagavond, als de zon ondergaat, begint de Sabbat. Door-de-week spenderen we onze tijd door veel te doen, op Sabbat komt de wereld tot stilstand. De focus draait van werk, financiën, telefoons, computer naar rust, de Tora, familie en bezinning. Een feest waar een zegen aan verbonden is, een geestelijke reset. De Sabbatsmaaltijd is allesbehalve sober. Marijke brengt ook spullen mee vanuit de Sjoel, waar ze actief is.

De twee spreeksters hebben grote kennis en liefde voor Israël. Het zijn ras-vertellers die met hun jarenlange ervaring ons boeiende verhalen kunnen vertellen.

Bij de vrouwenochtenden worden lekkere hapjes en drankjes gepresenteerd die te maken hebben met het thema. Iedereen die komt krijgt een cadeautje uit Israël en er is  een verkoop van producten uit Israël.

Nodig ook je buurvrouw, vriendin of zus uit voor deze gezellige morgen op donderdag 24 oktober van 09.00 tot 11.45 uur in de Oosterkerk aan het Klaverplein 2 in Elburg.  De toegang gratis.

Graag aanmelden: w.tenhove@hotmail.com / 06-39461407