Celebration 30± 

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
8 december 2019

Beschrijving

theo

ELBURG - Theo van den Heuvel spreekt zondagavond 8 december over het thema ‘Passie voor de kerk als huis van gebed!’ tijdens de Celebration 30±  In het VEG gebouw te Elburg. Sinds 2013 is Theo van den Heuvel voorganger van de bloeiende Stadskerk in Groningen. Daar woont hij ook met zijn vrouw Harmke en hun 4 kinderen. Je kan Theo daarnaast kennen als spreker (Opwekking), als oprichter van de 4e Musketier en ook als schrijver. Onlangs is zijn boek “Bidden” uitgekomen. Zondag spreekt hij over de passie voor kerk, als huis van gebed!

‘Als er iets is dat wij kunnen leren van die fascinerende gebeurtenis van de tempelreiniging

is het wel hoe gepassioneerd Jezus is over het geschenk van gebed. Toen en daar in de tempel. Maar nog steeds in het hier en nu van vandaag. Jezus’ verlangen voor zijn kerk is dat ze krachtig zal wandelen in haar bestemming als een huis van gebed,’ zegt Theo.  

Om te vervolgen met: ‘Jezus’ verlangen voor zijn volgelingen is dat ze standvastig zullen staan in hun identiteit als mensen van gebed. Hoe werkt dat precies in het dagelijks leven? Hoe geven wij daar samen vorm aan? Als kerk en persoonlijk? Belangrijke vragen, helemaal als je bedenkt waar het toe leidt: blinden gaan weer zien, lammen gaan lopen en kinderen beginnen spontaan te zingen! Oftewel: er komt openbaring – kracht – vreugde. Is dat niet precies wat een wereld op drift vandaag nodig heeft? Een kerk die zó is?’

De avond start om 19:45 uur en vindt plaats in het gebouw van de VEG, Boterbloem 15. Uiteraard met veel muziek, begeleid door de eigen band!