Lezing door Clairy Polak over haar boek “Voorbij, voorbij”

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
20 november 2019

Beschrijving

ELBURG – Woensdag 20 november geeft de bekende journaliste en radio- en televisiepresentator Clairy Polak een lezing bij de Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg. Clairy Polak  is vooral bekend van actualiteitenprogramma's als NOVA, Buitenhof en Het filosofisch kwintet. De lezing vindt plaats in de vorm van een interview door de bekende literair agent en schrijver Paul Sebes.

 Alzheimer

Voorbij, voorbij is een roman over de ziekte van Alzheimer. Een bijzonder boek over het verloop van de ziekte,  afscheid nemen, vol compassie geschreven, dat de lezer diep zal raken. Steeds meer mensen komen eens in hun leven in aanraking met dementie of Alzheimer, vaak met verwoestende gevolgen. Clairy Polak beschrijft nauwgezet hoe de ziekte van Alzheimer steeds meer grip kreeg op haar echtgenoot Nico en zijn brein ‘als het ware opvrat'. Ze besloot er een boek in romanvorm over te schrijven. Kort voor het overlijden van haar man was het boek gereed.

Grote verwarring

“De ontmoeting tussen Leo en Judith leidt tot een bijna symbiotische liefde – onverwacht, gezien hun totaal verschillende achtergrond. Vijfentwintig jaar lang kwam daar niets of niemand tussen. Tot de alzheimer zijn verwoestende werk kwam doen. Zowel Leo als Judith valt ten prooi aan grote verwarring. Leo’s verleden dreigt radicaal te worden uitgegumd, terwijl Judith probeert hun gezamenlijke leven aan de vergetelheid te ontrukken en haar eigen toekomst opnieuw vorm te geven. Aan de hand van Leo’s verhalen over zijn jeugd en haar eigen herinneringen probeert ze de steeds vager wordende foto van Leo’s leven weer wat diepte te geven en daarmee een basis te leggen om door te gaan”.

Informatie

Datum: woensdag 20 november 2019

Aanvang: 19.30 uur

Locatie: Bibliotheek Elburg, Clakenweg 146, 8081LZ Elburg

Prijs: € 10,00

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de Elburger Boekhandel, Vischpoortstraat 4, 8081LZ Elburg, of online reserveren bij de Bibliotheek Noord Veluwe via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl, of via een e-mail aan: info@bibliotheeknoordveluwe.nl

Organisatie: Bibliotheek Noord-Veluwe, De Elburger Boekhandel en de Culturele Stichting Elburg