Tentoonstelling Caroline Heerema

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
5 december 2019

Beschrijving

p>HEEREMA

ELBURG - 'Wanneer ik mijn ogen sluit zie ik altijd kleuren: eindeloze schakeringen blauw, met paarse diepten en groene verten omgeven door fel rood en roze met glanzend gelig wit.'

Caroline Heerema schildert al jaren. Schildercursussen en schildervakanties hebben haar anders leren kijken naar de natuur en de vele kleurschakeringen in het bijzonder. Harmonie in het palet vindt zij belangrijker in haar schilderijen dan het onderwerp zelf. Hierdoor heeft Caroline zich uitgedaagd om verschillende thema’s zoals lucht, water, landschap, stadsgezichten, bloemen en portretten aan te pakken. Ook werk met verschillende emoties als uitgangspunt vertaalt zij in verf, door deze creatieve ontwikkeling ontstaat een verhaal in het schilderij waarbij niet alleen het eindresultaat telt, maar ook de weg ernaartoe.


De impressionistische benadering heeft haar voorkeur, ze schildert dan ook graag in een vrije stijl naar haar grote voorbeelden, Monet, van Gogh en Rembrandt die eindeloos inspiratie geven.

Om deze geweldige hobby te delen en anderen enthousiast te maken heeft zij Atelier Elburg opgezet. Daarnaast schildert zij in opdracht een onderwerp naar keuze in uw kleurenpalet.

Tentoonstelling van 5 december 2019 tot en met 4 januari 2020 bij Mona Lisa Beekstraat 20 in Elburg