Willem van Twillert concerteert 13 oktober in het Orgelmuseum

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
13 oktober 2018

Beschrijving

ORGELMUSEUME

ELBURG – Organist Willem van Twillert zal op zaterdag 13 oktober een bijzonder concert in het Orgelmuseum verzorgen, met muziek van onder meer Vivaldi, Bach en Lublin. Het concert is gratis toegankelijk. Organist Willem van Twillert  is een zeer veelzijdig musicus: hij studeerde orgel, piano en orkestdirectie aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam. Na zijn studie volgde hij een specialisatie in oude muziek bij Gustav Leonhardt, Anneke Uittenbosch en Klaas Bolt. Hij schreef vele koraalbewerkingen en componeerde muziek voor orkest en kamermuziekensembles, die in gedrukte vorm werden uitgegeven. Van Twillert was orgeldocent aan de Stedelijke Muziekschool van Zwolle, en directeur van een eigen muziekschool in Bunschoten. Gedurende twintig jaar was hij tevens redacteur van het maandblad De Orgelvriend. Als organist is hij sinds 1979 verbonden aan de Johanneskerk in Amersfoort.


Tijdens het concert van 13 oktober zal Van Twillert onder meer vier delen spelen uit de ‘Suiten in Ouden Stijl’ van Cornelis J. Bute, de Poolse Dans van Joannis de Lublin, het Prealudium en Fuga in G van J.S. Bach en drie delen uit ‘De Winter’ van Vivaldi. Om een indruk te krijgen van de genoemde Poolse Dans, kan hier een fragment beluisterd worden, gespeeld door Van Twillert:

Het concert vindt plaats van 16.00-17.00 uur in de Boonzaal en is gratis toegankelijk via de achterzijde van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Wilt u ook het museum bezoeken, dan betaalt u de normale toegangsprijs van 6 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop van het concert kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven.