Jolanda Zwoferink concerteert in het Orgelmuseum

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
10 november 2018

Beschrijving

Knipselorgelmus

ELBURG – Organiste Jolanda Zwoferink zal op zaterdag 10 november een concert in het Orgelmuseum verzorgen. Eens in de maand vindt in het museum een dergelijk concert plaats, altijd op de zaterdagmiddag. De concerten mogen zich steeds verheugen in een geïnteresseerd en talrijk publiek.

Inmiddels is het concertseizoen in het museum weer goed op gang gekomen. De eerste concerten na de zomervakantie werden goed bezocht, en de te spelen werken waren mooi en divers. Zaterdag 10 november neemt Jolanda Zwoferink plaats achter de klavieren van het Leeflang-Boonorgel. Jolanda Zwoferink werd in 1969 in het Utrechtse Leersum geboren. Zij studeerde aanvankelijk orgel bij haar vader, de organist Lambert Zwoferink.

Vervolgens nam zij orgel- en muziektheoretische lessen bij Jan van Gijn in de Grote Kerk te Apeldoorn. Zij zette haar studie voort aan het Rotterdams Conservatorium en het Brabants Conservatorium bij Arie J. Keijzer, Folkert Grondsma en Bram Beekman. Voor orgel behaalde zij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus; daarnaast is zij in het bezit van het diploma Kerkmuziek. Jolanda Zwoferink bekwaamde zich verder middels masterclasses bij Charles de Wolff (Bach en symfonische werken) en Olivier Latry & Hans-Ola Ericsson in de Notre-Dame te Parijs (Messiaen). Als organiste binnen de Protestantse Kerk in Nederland is Jolanda Zwoferink verbonden aan de Dorpskerk te Oostvoorne, de Prinsekerk te Rotterdam en de IJsseldijkkerk te Krimpen aan den IJssel.

Als concerterend organiste is zij actief in binnen- en buitenland; daarnaast is zij werkzaam als pedagoge.

Het concert van 10 november vindt plaats van 16.00-17.00 uur in de Boonzaal en is gratis toegankelijk. U kunt naar binnen via de achterzijde van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Wilt u ook het museum bezoeken, dan betaalt u de normale toegangsprijs van 6 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop van het concert kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven.