Bijzonder benefietconcert Concordia, projectkoor en Globalrize

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
23 november 2019

Beschrijving

cobij

Met première Missa Katharina

OLDEBROEK - Zaterdagavond 23 november 2019 wordt er een bijzonder concert gehouden in Luctor et Emergo in Oldebroek. Samen met een projectkoor van 60 zangers zal het A-orkest van Concordia Oldebroek het stuk “Missa Katharina” ten gehore brengen. Ook sopraan Fardau van der Woude verleent haar medewerking. Mede dankzij de sponsoren Dickhof Autoschade, Boni Oldebroek en Slagerij van de Weg zal de volledige opbrengst van dit concert ten goede kunnen komen aan het werk van GlobalRize.


Bijzondere jubilea

CMV Concordia bestaat dit jaar 95 jaar en GlobalRize mocht onlangs het vijfjarig jubileum vieren. Samen goed voor een ivoren jubileum. Concordia is een actieve en vitale fanfare die musiceert op landelijk niveau. Naast het houden van mooie concerten wordt ook regelmatig meegedaan aan landelijke kampioenschappen en het Wereld Muziek Concours. Het A-orkest bestaat uit circa 65 leden en staat onder leiding van Jaap Musschenga.

GlobalRize is een christelijke organisatie die evangeliseert via internet. Deze online zendingsorganisatie is in 2014 opgericht door onder andere directeur Frans de Lange en bestaat dit jaar dus al 5 jaar. In deze periode is de organisatie gegroeid naar meer dan 300 medewerkers. GlobalRize deelt dagelijks bijbelgedeelten via Facebook, Instagram en Twitter en via internet worden inmiddels achthonderd gesprekken per dag gevoerd.

Concordia en GlobalRize vieren hun jubileum samen met een samengesteld projectkoor van 60 enthousiaste zangers. Het koor heeft al diverse keren gerepeteerd. Op de bijgevoegde foto ziet u dat het projectkoor repeteert onder leiding van dirigent Jaap Musschenga.

Missa Katharina

De Missa Katharina ontstond als opdrachtwerk in het kader van een in 2006 gehouden compositieprijsvraag. Gevraagd was om een compositie met zeggingskracht en een moeilijkheidsgraad, die uitvoering door een amateurkoor en-blaasorkest mogelijk maakte. De internationale jury, bestaande uit specialisten uit de wereld van de blaas-en kerkmuziek koos Jacob de Haan eenduidig als prijswinnaar. Zijn Missa Katharina is daarna uitgevoerd in veel beroemde kerken zoals de Sint Pieterbasiliek te Rome en de Dom in Keulen.

In het muziekstuk zijn allerlei kerkelijke en liturgische onderdelen verwerkt zoals het Credo (geloofsbelijdenis), Sanctus (lofzang) en Agnus dei (gebed).

Speciaal voor het jubileumconcert heeft Jacob de Haan een arrangement voor fanfare en projectkoor gemaakt. Nog nooit eerder uitgevoerd en daarmee wordt dit concert een première. Een uniek muziekstuk waar je bij moet zijn!

Kaartverkoop is gestart

Kaarten voor het concert dat om 19:30 begint zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en kosten 10 euro. Dit is inclusief een hapje en een drankje na afloop. Bestel je kaarten via de website www.globalrize.nl/concordia. De kaarten kunnen ook worden gekocht bij een van de vestigingen van Topslagerij Van de Weg in Oosterwolde, Oldebroek, t Harde of Elburg.

Wees er snel bij, want op is op!