Informatiebijeenkomst voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Gemeente Elburg over de privacywetgeving

Kalender
Overig
Datum
17 mei 2018

Beschrijving

Wiel Logo

ELBURG - Op donderdag 17 mei 2018 staat een informatiebijeenkomst gepland met betrekking tot de nieuwe privacywetgeving in Nederland (volgens Europese normen). De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt per 25 mei 2018 van kracht en vervangt de huidige wetgeving omtrent privacy. Alle organisaties in Nederland, die persoonsgegevens bewaren, worden geacht te voldoen aan de voorgeschreven regels. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen papieren en digitale bestanden.

Is uw vereniging hier al klaar voor? De wet kunnen we net zo groot of klein maken als we willen, maar het is voor alle organisaties belangrijk om te kijken hoe het registreren nu plaatsvindt en of dit voldoende veilig is. Op 17 mei 2018 wordt in samenwerking met de landelijke organisatie Stimulanszvoorlichting gegeven over dit onderwerp.

Programma:
19:00 uur: inloop (kantoor Stichting WIEL)
19:30 uur: aanvang plenaire gedeelte (algemene informatie, toelichting AVG, stappenplan)
20:15 uur: vragen(v)uur aan expert / concreet aan de slag (keuze onderdeel)
21:00 uur: afronding en borrel

De avond wordt GRATIS aangeboden aan verenigingen uit de gemeente Elburg en is bedoeld voor bestuurders en/of leden die veel te maken krijgen met de AVG. Doorgang van de avond uitsluitend bij aanmelding van tenminste 10 verenigingen (max. 2 deelnemers p/vereniging). Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan door te mailen naar marja.klein@wiel.nl of bellen met 0525 - 68 12 12.