Opfriscursus rijvaardigheid voor oudere automobilisten

Kalender
Overig
Datum
18 november 2019

Beschrijving

DSCF9765rij

OLDEBROEK/ELBURG - Verkeerssituaties en verkeersregels veranderen van tijd tot tijd. Veel verkeersdeelnemers, vooral ouderen, hebben daar weleens moeite mee. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Oldebroek een theorie– en rijvaardigheidstest voor 65-plussers. Komt u naar de Opfriscursus Rijvaardigheid ouderen?

Theorie-avond rijvaardigheid

Op maandagavond 18 november 2019 is er een theorie-avond voor 65-plussers uit de gemeenten Oldebroek en Elburg. Tijdens deze avond kunt u uw verkeerskennis weer op peil brengen. U krijgt theorieles van een ervaren instructeur, er wordt een test afgenomen en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze avond is vrij toegankelijk.

Rijkwaliteiten en ogen testen

Naast de theorieavond kunt u ook uw rijkwaliteiten laten testen op dinsdag 19 november 2019. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren rijinstructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een halfuurtje met u de weg op. Hierna neemt de instructeur de rit met u door. U kunt ook een ogentest doen. Wellicht krijgt u een handige tips waarmee u uw voordeel kunt doen.

De rijvaardigheidstest, inclusief de diverse testen en informatie, duurt ongeveer drie uur. De rijvaardigheidstest is opgesplitst in twee dagdelen (een deel ’s morgens en een deel ’s middags). Per dagdeel kunnen dertig personen deelnemen. Deelname is alleen mogelijk voor automobilisten die 65 jaar of ouder zijn en die in de gemeente Oldebroek of Elburg wonen. Er wordt een eigen bijdrage van € 15,00 gevraagd. De resultaten van de testen hebben geen gevolg voor het behoud van uw rijbewijs.

Bij voldoende aanmeldingen vindt de rijvaardigheidstest plaats op dinsdag 19 november 2019 vanuit het kulturhus De Talter in Oldebroek.

Theorieavond

  • Maandag 18 november 2019
  • 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
  • Kulturhus De Talter in Oldebroek (geen kosten)

Rijvaardigheidstest

  • Dinsdag 19 november 2019
  • Ochtend of middag
  • Kulturhus De Talter in Oldebroek (€ 15,- eigen bijdrage)

Aanmelden

U kunt zich tot en met vrijdag 8 november 2019 aanmelden bij Frans Hoogenraad van de gemeente Oldebroek. Aanmelden kan door een mail te sturen naar fhoogenraad@oldebroek.nl, of telefonisch via 0525 63 82 00 of per post naar Gemeente Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Vermeld bij het aanmelden uw naam, adresgegevens, geboortedatum en waar u zich voor aanmeldt (theorieles en/of rijvaardigheidstest).