AFGELAST: Multimediale openluchtvoorstelling “Het gevoel van vrijheid”.

Kalender
Overig
Datum
17 april 2020 - 18 april 2020

Beschrijving

verzetsgroep Old Putten

ELBURG/NUNSPEET - Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid en ter gelegenheid daarvan werken st. Blijdeheidekat uit Nunspeet en st. 8081 uit Elburg samen aan de multimediale openluchtvoorstelling “Het gevoel van vrijheid”. De voorstelling gaat over de lokale oorlogsgeschiedenis, waar mensen als Opa Bakker, tante Cor en Eduard von Baumhauer een zeer voorname rol in hebben gespeeld. Von Baumhauer en Bakker zorgden samen voor een veilige plek om Joden onder te brengen: Het verscholen dorp in de bossen bij Vierhouten.

In Elburg waren het mensen als Niek Rambonnet en Henny van Leeuwen. Hun handelingen waren meer op actief verzet gericht. Verzetsgroep Old Putten, waar Niek leiding aan gaf, regelde wapentransporten, vervoerde onderduikers en pleegde aanslagen tegen de Duitsers. Ook onderhield zij contacten met de mensen achter het Verscholen dorp.

Zang, muziek, live-spel en video maken van deze twee uur durende voorstelling, waar ruim 60 spelers aan meewerken, een indrukwekkende totaal ervaring. Een moment om te herdenken, te beseffen en te beleven.

De voorstellingen worden op 17 en 18 april gespeeld in het monumentale amfitheater van De Paasheuvel in Vierhouten en op 1 en 2 mei aan de Loswal bij de haven van Elburg. Aanvang 21.00 uur. Kaarten kosten 12,50 voor volwassenen, jeugd tot 16 jaar betaalt 7,50 voor toegang. Via www.gevoelvanvrijheid.nl/kaartverkoop zijn de tickets online te bestellen. Bij het VVV in Elburg, boekhandel Osinga in Nunspeet en hotel restaurant de Vossenberg in Vierhouten zijn de tickets vanaf 12 februari ook verkrijgbaar.