Reünie Vleeswarenfabriek Zonnenberg

Kalender
Overig
Datum
28 maart 2020

Beschrijving

zonnenberg

ELBURG - Op zaterdag 28 maart wordt in Kulturhus ’t Huiken in Elburg voor de tweede keer een reünie georganiseerd voor oud medewerkers van de voormalige vleeswarenfabriek Zonnenberg in Elburg.  Ooit begonnen in Hendrik Ido Ambacht met de productie van rookvlees kwam Mart Zonnenberg door ruimtegebrek in 1970 naar Elburg om in de voormalige slachterij van Van Dijk en Haarmeyer met de productie van vleeswaren te beginnen. Met de slogan ‘Magere vleeswaren’ en de innovatieve denkwijze was het management de tijd ver vooruit.

Naar aanleiding van de enthousiaste reacties op de reünie die in 2009 werd georganiseerd, hebben een drietal oud medewerkers (Sake Santema, Gerrit Steert en Marien Pruis) opnieuw het initiatief genomen om een reünie te gaan organiseren. Iedereen die in de periode van 1970 tot 1994 werkzaam is geweest bij Zonnenberg kan zich hiervoor aanmelden. Dit geldt ook voor de ‘vakantiewerkers’ uit deze periode.

Degene die belangstelling heeft voor de reünie en zich nog niet heeft opgegeven kan dit uitsluitend doen via het e-mailadres zonnenberg2009@gmail.com