AFGELAST: WO2-café: Heb jij een bijzonder oorlogs- of bevrijdingsverhaal?

Kalender
Overig
Datum
15 april 2020

Beschrijving

Heb jij een bijzonder oorlogs- of bevrijdingsverhaal? Deel deze tijdens het WO2-café in jouw bibliotheek! Op 15 april is er in de bibliotheek in Elburg een WO2-café. Iedereen die een oorlogs- of bevrijdingsverhaal te vertellen heeft, is welkom. Omroep Gelderland en MijnGelderland zijn op zoek naar verhalen, foto’s, documenten of voorwerpen.

In het WO2-café zijn ook kenners aanwezig om spullen te beoordelen en bijzondere stukken te tonen. Je bent van harte welkom om onder het genot van een broodje jouw verhaal te vertellen of voorwerpen te laten zien. De mooiste verhalen worden verteld op de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

Van 5 maart tot 15 april wordt het WO2-café iedere week op een andere locatie in Gelderland georganiseerd. In heel Gelderland wordt 75 jaar vrijheid gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken: dé plek waar alle Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen. Meer informatie: www.75jaarvrijheid.nl