De RozenRoute

Kalender
Overig
Datum
19 december 2020

Beschrijving

IMG 20200819 WA0013 4

ELBURG - Een groep jongeren uit de omgeving van Elburg, Nunspeet en Oldebroek gaat zich inzetten voor anderen die wat aandacht kunnen gebruiken in deze corona-tijd. De jongeren gaan een estafette organiseren voor het goede doel.  

Aanleiding

Timo Jacobsen, één van de deelnemers vertelt: 'Tijdens het project MDT, wat een vrijwilligersproject voor jongeren is, moesten we een plan bedenken om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Mensen verbinden was hierbij ons grootste doel, maar daarnaast ook andere mensen laten zien dat er veel mensen eenzaam zijn tijdens de corona-periode, vonden we erg belangrijk. Verder, dit jaar zou anders de Lifeline van 3FM Serious Request door gemeente Nunspeet en gemeente Elburg gaan en dit vonden we een mooie gelegenheid om een goed doel bij onze activiteit te betrekken'.

Doel

'Ons eerste doel is om mensen samen te brengen, maar wel op afstand en daarom onze slogan ¨Samen, met elkaar, op afstand¨. Hierdoor worden andere mensen bewust van het feit dat het coronavirus voor heel veel eenzaamheid zorgt.  Ons tweede doel is het geld ophalen voor 3FM Serious Request en dus het Rode Kruis dat zich dit jaar, heel toepasselijk, inzet voor het bestrijden van het coronavirus.3FM vindt onze actie super leuk, dus gaan ze een reportage maken op de actiedag. Dit levert hopelijk veel publiciteit op.'

De actie

De jongeren gaan een estafette houden op 19 december 2020 en dat doen ze allemaal op hun eigen manier. De één gaat fietsen de ander gaat lopen en weer de ander gaat bijvoorbeeld op de step. Het is een estafette van 35 km tussen Hulshorst en Elburg en tijdens deze estafette gaan ze rozen uitdelen aan de mensen die langs deze route wonen. Daarnaast kunnen ze ook gesponsord worden of kunnen mensen wat doneren op de site https://www.rozenroute-elburg.nl/, waar ook verdere informatie op terug te vinden is, onder andere de routes.

Het team bestaat uit Timo Jacobsen, Alischa van den Berg, Gernike van Deelen, Gerwin Dijkhuizen en Wendy van Toorn.