Informatieavond St Jansdal ‘Verder na een beroerte’

Kalender
Overig
Datum
27 oktober 2021

Beschrijving

jansdal

HARDERWIJK - In de medische wereld wordt een beroerte een Cerebro Vasculair Accident (CVA) genoemd. Vrij vertaald is dit een ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Zo’n herseninfarct kan ontstaan doordat een bloedvat verstopt raakt door een bloedpropje of door een dichtgeslibd bloedvaatje. Het is ook mogelijk dat er een scheurtje in het bloedvat zit. Wanneer een bloedvat is gescheurd, spreken we van een hersenbloeding. In beide gevallen is er sprake van een CVA (beroerte), waarbij delen van de hersenen onherstelbaar beschadigd kunnen worden.  

Informatieavond

Tijdens de informatieavond op 27 oktober 2021 geven diverse zorgverleners informatie en gaan zij in op vragen. Er wordt gesproken over onder andere de niet-zichtbare gevolgen van een beroerte, voeding, verslikken, beweging, begeleiding in de thuissituatie en ondersteuning van de mantelzorger. Ook is er een zorgmarkt met kraampjes over allerlei onderwerpen, waarmee iemand te maken kan krijgen na een beroerte.  

Hoe meldt u zich aan?

De bijeenkomst is gratis en vindt plaats in ziekenhuis St Jansdal. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De inloop is vanaf 18.45 uur. Graag vooraf per mail aanmelden bij de ketencoördinator, dja.vanden.os@stjansdal.nl. Mocht vanwege corona de avond fysiek niet door kunnen gaan, dan vindt het programma digitaal plaats. Als u zich heeft aangemeld, wordt u hierover op de hoogte gehouden.  

Kijk op www.stjansdal.nl/cva voor meer informatie en het programma.