Vroegtijdig in gesprek over het levenseinde bij dementie

Kalender
Overig
Datum
26 oktober 2021

Beschrijving

breinpunt

´t HARDE  -  Voor iedereen (niet alleen ouderen) is het aan te raden om na te denken over je wensen rond het levenseinde en dit te bespreken met je naasten. Voor iemand met dementie of andere geheugenproblematiek is het extra belangrijk om dit tijdig te doen. Er gaat een moment komen waarop dat zelf niet meer lukt. Dit gesprek vindt niet altijd vanzelfsprekend plaats. Of men is in een verder gevorderd stadium van dementie voordat professionele hulp betrokken raakt.

Het is wenselijk dat mensen met dementie en hun naasten tijdig over wensen rond het levenseinde nadenken, zodat recht kan worden gedaan aan hun wensen en voorkeuren. Dus op het moment dat men nog zelf in staat is keuzes te maken. Het tijdig bespreken is belangrijk, maar ook van belang is deze informatie vast te leggen voor als degene met dementie dat zelf niet meer kan verwoorden.

Sprekers van deze avond zijn: Dr. Pul, huisarts Doornspijk en kaderarts palliatieve zorg en Laura Klarenbeek, verpleegkundig specialist ouderengeneeskunde. Deze bijeenkomst wordt fysiek georganiseerd in de Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3 in ’t Harde. Inloop: 19.15 uur, start 19.30 uur. Aanmelden voor fysieke en online aanwezigheid bel of mail met WIEL: 0525-681212 of mantelzorg@wiel.nl