Preventieakkoord: “Samen voor een gezond Elburg”

Kalender
Politiek en overheid
Datum
24 november 2020 - 25 november 2020

Beschrijving

elburg logo

ELBURG - De Gemeente Elburg wil In Elburg in opvolging van het nationaal preventieakkoord, een eigen lokaal preventieakkoord realiseren. Wat houdt dat precies in? In een lokaal preventieakkoord maken maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente afspraken over hoe zij met elkaar gezondheidswinsten kunnen behalen. Het lokaal preventieakkoord richt zich met name op het terugdringen van gezondheidsschade als gevolg van roken, problematisch alcohol gebruik en overgewicht.

Onderdelen die aan bod komen

Onderdelen die aan bod komen bij een preventieakkoord zijn o.a.:

  • Op welke manier kunnen wij een gezonde leefstijl creëren?
  • Hoe kunnen wij in de gemeente Elburg zorgen dat meer partijen gaan samenwerken om gezondheidswinsten te behalen?
  • Hoe kunnen wij succesvolle activiteiten op het gebied van preventie nog beter borgen in de samenleving?

Digitale startbijeenkomsten

Om alle partijen de kans te geven mee te denken aan een lokaal preventieakkoord organiseert procesbegeleider Wilco Huisman samen met de gemeente Elburg twee startbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in het proces naar een lokaal preventieakkoord. Verder wordt kennis gemaakt met de procesbegeleider die het volledige proces met en voor alle betrokken partijen gaat begeleiden met als doel om in 2021 een lokaal preventieakkoord te presenteren.

Vanwege de coronamaatregelen worden de twee startbijeenkomsten digitaal gehouden.  U kunt zelf kiezen op welk moment u deelneemt:

  1. Dinsdag 24 november van 19.00 tot 20.15 uur
  2. Woensdag 25 november van 19.00 tot 20.15 uur

Aanmelden

U wordt verzocht om uw deelname vóór 17 november door te geven per mail via: preventieakkoord@elburg.nl.
De gemeente zorgt dat u tijdig een uitnodiging krijgt om digitaal mee te doen aan de bijeenkomst. Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen aan een bijeenkomst om de onderlinge interactie te waarborgen.

Vragen

Heeft u vragen over het preventieakkoord dan kunt u contact opnemen via het emailadres preventieakkoord@elburg.nl of bellen op 06-51065104.