Doornspijk: een plan voor de toekomst

Kalender
Politiek en overheid
Datum
18 oktober 2021

Beschrijving

omgevingswet

DOORNSPIJK - Volgend jaar krijgen we in Nederland te maken met de Omgevingswet. Deze wet bepaalt hoe wij als gemeente de zogenaamde ‘fysieke leefomgeving’ gaan regelen. Dit doet de gemeente in een omgevingsplan. Doornspijk is het eerste gebied dat op deze manier wordt geregeld.


'In 2020 werkten de inwoners en de gemeente samen aan een visiekaart Doornspijk. In die kaart staan in grote lijnen de toekomstige ideeën voor het dorp. Het gaat o.a. over de oversteekbaarheid van de Zuiderzeestraatweg. Maar ook over het bij elkaar brengen van de voorzieningen en de vraag om flexibelere regels. Afgelopen maanden gingen wij verder met de visiekaart. Het belangrijkste is nu hoe we samen de thema's uit de visiekaart een plek geven in het nieuwe omgevingsplan. Of kiezen we juist om dit niet te doen', laat de gemeente Elburg weten..

'Als gemeente vinden we het belangrijk dat u van deze keuzes op de hoogte bent. Maar u kunt ook meedenken! Hiervoor organiseren wij op maandag 18 oktober aanstaande een bijeenkomst in Dorpshuis De Deel in Doornspijk De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom. '

Kunt u niet aanwezig zijn, of wilt u om andere redenen liever digitaal meedoen? Dat kan ook. Hiervoor organiseert de gemeente nog een digitale bijeenkomst. Nadere informatie daarover volgt later. Wilt u meer algemene informatie over de Omgevingswet en het omgevingsplan? Kijk dan op de speciale website hierover: www.elburg.nl/deomgevingswet.