AFGELAST Digitale bijeenkomst: Doornspijk naar de toekomst

Kalender
Politiek en overheid
Datum
9 november 2021

Beschrijving

omgevingswet

DOORNSPIJK  -  Volgend jaar krijgen we in Nederland te maken met de Omgevingswet. Deze wet bepaalt hoe wij als gemeente de zogenaamde ‘fysieke leefomgeving’ gaan regelen. Dit doet de gemeente in een omgevingsplan. Doornspijk is het eerste gebied dat wordt opgepakt.

In 2020 werkten de inwoners en de gemeente samen aan een visiekaart Doornspijk. In die kaart staan in grote lijnen de toekomstige ideeën voor het dorp. Het gaat o.a. over de oversteekbaarheid van de Zuiderzeestraatweg. Maar ook over het bij elkaar brengen van de voorzieningen en de vraag om flexibelere regels. Afgelopen maanden gingde Gemeente elburg verder met de visiekaart. Het belangrijkste is nu hoe de thema's uit de visiekaart een plek krijgen in het nieuwe omgevingsplan. Of juist kiezen om dit niet te doen.

'Wij vinden het belangrijk dat u van deze keuzes op de hoogte bent. Maar u kunt ook meedenken! Op 18 oktober jl. hebben we hierover in een bijeenkomst in De Deel informatie gegeven. De digitale bijeenkomst is op 9 november van 19.30 tot 20.30 uur. Na het welkomstwoord van wethouder Sneevliet volgt een informerende presentatie. We sluiten af met een vragenronde, 'aldus de Gemeente Elburg.

Wanneer u hiervoor interesse heeft, kunt u zich aanmelden bij Theo Heldoorn: theo.heldoorn@elburg.nl.

Wilt u meer algemene informatie over het omgevingsplan? Kijk dan op de speciale website hierover: www.elburg.nl/omgevingsplan