21 zonnegroeten voor kankeronderzoek

Kalender
Sport en beweging
Datum
21 juni 2018

Beschrijving

 Marleen Zwart

ELBURG - “It giet oan” op donderdagavond 21 juni, Wereldyogadag, 21 zonnegroeten voor KWF Samenloop voor Hoop Elburg. Wereldwijd worden op deze dag yoga-events georganiseerd voor het goede doel. Initiatiefneemster Marleen Zwart-Roodzant uit Oldebroek wil aandacht voor kankeronderzoek. “Er gaan nog steeds 40.000 mensen per jaar dood aan deze ziekte. Ik had het geluk te overleven. Op deze manier wil ik iets terug doen.” Op donderdag 21 juni om 19.30 uur is het zover: 21 zonnegroeten voor kankeronderzoek. Zwart-Roodzant droomt al van een voetbalveld vol met mensen in het sportpark van ESC in Elburg. Bij extreem slecht weer wordt er uitgeweken naar een binnenlocatie. Met deze actie steunt Marleen de KWF Samenloop voor Hoop Elburg en deze organisatie steunt onderzoek naar kankerbestrijding.


Stel: je hebt weinig tijd en ruimte maar je wilt toch even in beweging komen en wat rekken en strekken. Vraag: wat kun je dan doen? Antwoord: de zonnegroet! De zonnegroet wordt van origine ‘s morgens beoefend tijdens het opkomen van de zon, vandaar de naam. Er zijn verschillende zonnegroeten. Marleen: “Wij doen de Egyptische zonnegroet. Je hebt hierbij geen matje nodig. En deze zonnegroet kan ook zittend op een stoel uitgevoerd worden. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen! Je hebt dus geen ervaring met yoga nodig om mee te kunnen doen.”

Marleen heeft lymfklierkanker gehad. Zij was ernstig ziek, maar wonder boven wonder overleefde zij het. Zij heeft tijdens deze ziekteperiode zelf ervaren hoe helend en ontspannend yoga kan zijn. Daarom zet zij zich nu in om andere mensen in een vergelijkbare situatie te helpen middels deugdenyoga, een combinatie van yoga met een beetje psychologie. Dit doet ze ook voor de eregasten op zaterdag 30 juni tijdens de Samenloop Elburg.

Enthousiast geworden? Meld je snel aan via marleen@gaandewijs.nl of 06-23383162.

Waar? Burgemeester Bode Sportpark in Elburg

Wanneer? Donderdag 21 juni om 19.30 uur

Kosten? Jouw bijdrage voor het KWF kankerbestrijding

Je kunt natuurlijk ook komen supporten, wees welkom!