Open Tennisweek Elburg

Kalender
Sport en beweging
Datum
17 juni 2019 - 24 juni 2019

Beschrijving

Open Tennisweek insta

ELBURG - Van 17 t/m 24 juni is er in Elburg een Open Tennisweek. Niet-leden uit de hele gemeente zijn dan van harte welkom om bij Tennisclub Elburg kennis te maken met de tennissport. De sportieve week wordt geopend op 17 juni door burgemeester Jan Nathan Rozendaal, die om 19.30 uur een partijtje zal spelen. Tijdens de Open Tennisweek kunnen volwassenen uit de hele gemeente Elburg kennismaken met tennis. De activiteiten vinden plaats bij Tennisclub Elburg, maar uiteraard is een ieder na de Open Tennisweek ook welkom bij tennisvereniging LTC ’t Harde.Vrije inloop
Op de volgende dagdelen is er vrije inloop bij Tennisclub Elburg: maandagavond 17 juni en 24 juni (19.00-22.00 uur), en dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagochtend (9.00-12.00 uur). Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Er zijn voldoende rackets te leen aanwezig.

Toss
De genoemde dagdelen staan onder clubleden van T.C. Elburg bekend als ‘toss’. De toss is de ideale gelegenheid om zonder afspraak met andere leden te tennissen. Vooral de maandagavond is het hele jaar door druk bezocht, wat maakt dat er altijd een tossmeester aanwezig is die iedereen indeelt. Op zo’n avond worden er dubbelpartijen van een half uur gespeeld. Tijdens de toss draait alles om het speelplezier. Het maakt dus niet uit welke speelsterkte een tennisser heeft; de toss is voor echte beginners én doorgewinterde spelers. Instappen kan gedurende de hele avond of ochtend, wat de sport flexibel maakt voor diegenen met een drukke agenda.  

Ontmoeten
Naast tennis, is de club een plek voor ontmoeting. Zo wordt er op de toss-ochtenden bij T.C. Elburg niet alleen getennist, maar kan er na afloop ook nog een kopje koffie worden gedronken. Verder vinden er regelmatig activiteiten op de club plaats, zoals onlangs het 50-plus-toernooi waaraan maar liefst 56 dames en heren uit de regio deelnamen. En ook buiten het tennispark laat de club zich zien. Zo stond zij op Koningsdag in de binnenstad van Elburg, om tennis onder kinderen te promoten en oude tennisballen uit te delen aan honden.

50-jarig jubileum
Feestelijk moment voor T.C. Elburg dit jaar, is het 50-jarig jubileum op 7 september aanstaande. Een jubileum dat de club graag viert met leden van nu en toen. De feestelijke dag staat volop in het teken van ontmoeting én natuurlijk tennis. Zo geven lokale toppers een tennisclinic.

Ligt jouw tennisracket al jarenlang onaangeroerd in de kast en wil je je forehand of backhand weer eens uitproberen? Of heb je nog nooit getennist, maar lijkt de sport jou wel wat? Kom dan naar de Open Tennisweek van 17 t/m 24 juni en (her)ontdek tennis!

Voor meer informatie en vragen: Jan Mombarg (janmombarg@gmail.com / 06-10462607)