Openluchttheater met Jan Vayne en Willem Gunneman

Kalender
Sport en beweging
Datum
8 augustus 2020

Beschrijving

wes

OLDEBROEK - In de maand augustus opent er in Oldebroek een openluchttheater. Op initiatief van Oldebroeks’ eerste theaterdirecteur Martijn Westerink is er in samenwerking met fruittuin Verbeek een prachtige plek ontstaan waar regionale artiesten een podium krijgen bij de Wester Inc’s Music Sessions.

Corona legt de artistieke en facilitaire branche plat. Artiesten kunnen de bühne niet meer op, technici zitten thuis, mengtafels staan stil in magazijnen, tourbussen rijden niet meer. De RIVM-maatregelen bieden wat ruimte om voor een select gezelschap weer evenementen te organiseren. Binnen de kaders die er zijn en met medewerking van de locatie en artiesten staan er al vier
prachtige voorstellingen gepland. Per voorstelling zijn er slechts 100 plaatsen beschikbaar, in een setting waarin bezoekers per 2 aan een eigen tafel worden geplaatst.

Programmering

Zaterdag 8 augustus openen pianovirtuoos Jan Vayne en woordkunstenaar Willem Gunneman het theater: de nationale improvisatie top van Nederland. Samen tekenen ze voor een voorstelling vol bijzondere kleinkunstliedjes als ‘het dorp’ van Wim Sonneveld en Frans Halsema’s ‘voor haar’, maar door de snelle publieksinteractie krijgt deze avond gegarandeerd een onvoorspelbare wending.

Op 15 augustus heeft de theaterdirecteur de succesvolle groep Ancora aan boord weten te krijgen. Irish Folk en shantypop in een miniconcert dat met geen andere act is te vergelijken. Jan Keizer schrijft met zijn zoon de teksten voor deze 3 mannen, terwijl de vloot vaart onder het platenlabel van Jan Smit. Deze graag geziene gasten bij het Tros muziekfeest op het plein en het Mega Piratenfestijn komen naar Oldebroek voor een miniconcert van 2x 45 minuten.

Een van Nederlands meest populaire bluesbands met Wezeper roots staan geprogrammeerd voor 22 augustus. Bennie (Hammond, mondharp en zang) en Gerrit Veldman (gitaar en zang) zijn de onmiskenbare gezichten van de band. Een eigen sound met internationale allure zorgde voor awards voor zowel de albums als de muzikanten. Daarom is deze band een van de meest geboekte bluesbands van Nederland.

Op zaterdag 29 augustus klinkt het uur van de Wolf: ‘Meisjes van ’60’. Wezeper zangeres Lana Wolf neemt je met haar band mee naar de tijd waarin ze op haar slaapkamer luisterde naar muziek van fenomenaal goeie zangeressen. Dusty Springfield, Janis Joplin, Carole King, het zijn slechts een aantal namen die de revue zullen passeren. Kortom; we nemen u mee naar de jeugd van dit ‘70’s child’.

Locatie

Fruittuin Verbeek is het decor van de Wester Inc’s Music Sessions. Een prachtig afgeschermd terras zal omgetoverd worden tot openluchttheater. En het fijne is, wanneer het weer het niet toelaat kunnen we zorgeloos uitwijken naar binnen!

De ticketverkoop is inmiddels gestart. Via www.westerincsmusicsessions.nl vind je de voorstellingen en koop je kaarten.