(advertentie)

Limburg

REGIO - Het programma Vitale Vakantieparken verheugt zich in de belangstelling vanuit verschillende delen van Nederland. Begin juni waren de provincies Drenthe en Limburg op bezoek. Zij hebben te maken met vergelijkbare opgaven en zijn geïnteresseerd in de ervaringen die in de regio Noord-Veluwe worden opgedaan. De belangstelling laat zien dat de programmatische en integrale benadering van Vitale Vakantieparken een voorbeeld is voor andere delen van Nederland.

Ambtelijke vertegenwoordiging uit Drenthe

In Drenthe is er al enige tijd een Recreatie Expert Team beschikbaar voor advisering aan ondernemers. Nu wordt er ook gezocht naar meer samenwerking tussen gemeenten onderling. Op initiatief van het Recreatieschap Drenthe bezochten ambtenaren van de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten daarom de Noord-Veluwe.

In een geanimeerd gesprek werden op Camping De Helfterkamp en vakantiepark De Bosrand (beide gemeente Epe) de ervaringen in Drenthe en op de Noord-Veluwe gedeeld. Beide regio’s zien de wederzijdse kennismaking als een mooie start om in de toekomst van elkaar te blijven leren.

Bestuurlijke delegatie uit Limburg

Onder leiding van gedeputeerde Eric Geurts bezocht een bestuurlijke delegatie uit Limburg de regio Noord-Veluwe. Met Limburg is al langere tijd contact; er is veel interesse in de integrale aanpak van Vitale Vakantieparken. Met korte locatiebezoeken aan Park Ceintuurbaan (Harderwijk), De Haeghehorst (Ermelo) en De Kern (Putten) werd de vertaling van theorie naar praktijk zichtbaar.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment