GELDERLAND - Voor de speed-pedelec gelden sinds dit jaar dezelfde regels als bromfietsers. Dat heeft tot gevolg dat deze snelle e-bike binnen de bebouwde kom op de rijbaan moet in plaats van het fietspad. In een aantal bebouwde kommen waar de provinciale weg doorheen gaat mogen de snelle e-fietsers toch op het fietspad. Dit heeft te maken met de bestaande inrichting en gebruik van de weg. De provincie heeft daarvoor een ontwerp-verkeersbesluit gepubliceerd om de regels lokaal aan te passen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

't HARDE - Door problemen met de infra tussen Hattemerbroek en 't Harde is er op dit moment geen treinverkeer mogelijk. De aannemer is drukdoende met het oplossen van het probleem. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0024ELBURG - Bij het verduurzamen van monumenten en beschermde stadsgezichten komt veel kijken. Daarom organiseert de gemeente Elburg samen met Veluwe Duurzaam op donderdag 29 juni vanaf 19.30 uur een thematour ‘Monumentaal wonen’. Tijdens deze tour wordt er een bezoek gebracht aan de woning van Herman en Sophia Troost in de binnenstad van Elburg.

Met hun kennis en ervaringen helpen zij graag andere monumenteigenaren op weg. Daarnaast geeft Wilfred Mengerink van Monumentenwacht Gelderland informatie over monumentenglas en ventilatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jubileum foto 2013DOORNSPIJK - Op zaterdag 17 juni jl. heeft CMV Juliana het festival gewonnen van het NVMV te Elburg. Ieder jaar organiseert het NVMV dit concert festival voor muziekverenigingen van de Noord West Veluwe. Dat CMV Juliana de laatste jaren goed presteert is te zien aan de concours-uitslagen van de afgelopen jaren en het winnen van ditzelfde festival in 2015 en een 2e plek in 2016.

In de afgelopen 2 maanden is stevig gerepeteerd op de pittige muziekwerken die uitgevoerd zijn op het festival.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SGPJEO poster herzien jpegELBURG/OLDEBROEK - De lokale SGP-jongeren Elburg/Oldebroek zullen vrijdagavond 23 juni een politiek inhoudelijke avond houden over de islam. Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer, zal aanwezig zijn om te spreken over dit onderwerp. Centrale vraag deze avond is: ‘’is de islam een bedreiging voor Nederland?’’.

De avond zal bestaan uit een speech van Van der Staaij, waarna we met elkaar, en de spreker, in gesprek zullen gaan. Aan het einde van de avond is er volop de gelegenheid om te borrelen.

Locatie voor deze activiteit is Molen ‘’De Hoop’’ in Oldebroek (Zuiderzeestraatweg 252).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voord vierkant logoELBURG - Op donderdagavond 29 juni is er weer een Smartphone & Tablet Café, in Wijkontmoetingscentrum De Voord aan de Veldbloemenlaan 25 te Elburg. Dit is voorlopig de laatste keer voor de zomerstop.

Dit Café is er speciaal voor omwonenden. Zij kunnen hier met al hun vragen terecht over het gebruik van hun smartphone, mobiele telefoon, tablet, Ipad, laptop etc.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BarbecueELBURG - Op dinsdag 4 juli is er, in plaats van een wijkbuffet, een barbecue in wijkontmoetingscentrum De Voord. Lijkt het u ook gezellig om met andere inwoners uit Elburg te eten, te praten, kortom elkaar te ontmoeten in een andere omgeving? Dan is dit iets voor u!

Kosten voor de barbecue zijn € 10,- per persoon, inclusief één aperitief. U bent welkom vanaf 17.00 uur. Ook bij slecht weer gaat de barbecue door!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Op 12 juni 2017 nam Evert Hop afscheid van de gemeente Elburg die hij veertig jaar had gediend, de laatste twaalf jaar als gemeentebode.

Onze gemeentebode, u weet wel: Evert Hop,
wordt dit jaar vijf-en-zestig en houdt er dus mee op.
Dat meen je niet; dat kan toch niet! Een bode is een must -
Evert regelde alles hier en hij creëerde rust.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P6290027

't HARDE - Op zaterdag 24 juni 2017 vindt alweer voor de elfde keer de Ko-Kalf Boerderijen-wandeltocht plaats. De tocht wordt georganiseerd door het biologische rundveebedrijf Ko-Kalf in samenwerking met Voetbalvereniging ‘t Harde en staat onder auspiciën van de KWBN.

De wandeltocht staat bekend als één van de succesvolste van de wandelbond en trekt ieder jaar rond de 500 deelnemers. De start is vanaf Sportpark Schenk, Bovenweg 8 te ’t Harde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerijELBURG – Vrijdagavond 30 juni houdt muziekschool De Spelerij haar jaarlijkse Einduitvoering. Deze muzikale avond vindt plaats in ’t Huiken om 19:30 uur (zaal open om 19:15 uur) en is wederom voor iedereen vrij toegankelijk.

Op zaterdag 1 juli opent de muziekschool haar deuren aan De Wimpel 4a voor haar eveneens jaarlijkse Open Dag. Vanaf 10:00 uur is een groot aantal docenten met leerlingen aanwezig om informatie te verstrekken over muzieklessen en de betreffende instrumenten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170616161306 IMG 1583ERMELO/ELBURG - Afgelopen vrijdagmiddag stond de regiofinale van het straatvoetbal op het programma. In Ermelo streden een aantal teams vanuit de Gemeente Elburg om de prijzen. De wedstrijden waren erg spannend en er werd uitdagend gespeeld.

Voor sommige spelers was het een lange dag, zij hadden nog een vierdaagse of kwamen net terug van schoolkamp. Ondanks dat waren ze actief en hebben ze tot het einde goed gespeeld!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

19390623 454193388291231 2847743710560911924 oELBURG - De huidige droogte, warmte en economische groei in Nederland leidt tot een sterk verhoogde watervraag. Momenteel levert Vitens gemiddeld meer dan een miljard liter per dag en dat is een record.

Vitens neemt daarom extra maatregelen om de watertoevoer op peil te houden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tlv 2374320 960 720OLDEBROEK - D.V. 10 t/m 19 april 2018 organiseert Piet Wastenecker bij voldoende deelname weer een prachtige, geheel verzorgde 10 daagse reis naar Israël. Tijdens deze reis kunt u de schoonheid in dit bijzondere land aanschouwen met als hoogtepunt, enkele dagen in de eeuwenoude stad Jerusalem.

Wilt u hier meer over weten? U wordt van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend de eerstvolgende informatie avond te bezoeken op D.V. vrijdag avond 21 juli 19.30 uur ten huize van: Fam. P Wastenecker, Klocklaan 9, 8096 BZ te Oldebroek. Tel 0525-63 17 79, email: .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0033ELBURG - Op 20 juni heeft waarnemend burgemeester Harry Dijksma een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Jaap Stremmelaar uit Elburg. De plechtigheid vond plaats tijdens een algemene ledenvergadering van Vereniging Gemeenschapscentrum ’t Huiken. Tijdens deze ledenvergadering nam Jaap Stremmelaar afscheid als bestuurslid van ‘t Huiken. Jaap Stremmelaar ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Anja van Boven maakte een Fotoreportage

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

car key 791382 960 720ELBURG - Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op dinsdag 4 juli in  't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De keuring kost 30 euro. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een onafhankelijke ogentest, deze test kost 10 euro.

Een afspraak maakt u via tel. 06-10329560 .

Schrijf reactie (0 Reacties)

downloadELBURG - Eleos GGZ, MEE Veluwe, ervaringsdeskundigen en Buurtbemiddeling Nunspeet-Oldebroek-Elburg organiseren op donderdag 29 juni om 19.30 uur in 't Huiken in Elburg een bijeenkomst voor inwoners, vrijwilligers informele ondersteuning,medewerkers zorgorganisaties en andere belangstellenden uit de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto WikipediaREGIO - Op veel plekken in Nederland dreigt de zomerse hitte te zorgen voor bruin water uit de kraan en een lagere waterdruk. Vanaf donderdag zal dat merkbaar zijn. Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, waarschuwt daarvoor. Het bedrijf meldt dat door de economische groei en de droogte en warmte van de afgelopen tijd de vraag naar drinkwater in Nederland fors is gestegen.

Als veel mensen tegelijkertijd de kraan hebben openstaan, daalt de waterdruk. Daardoor komen roestdeeltjes vrij die het water een bruine kleur geven. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid, benadrukt Vitens.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1398665 377642105699812 90470609 o't HARDE - Vrijdag 23 juni wordt er in het wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc op ’t Harde een ruilbeurs voor georganiseerd voor boeken, puzzels en gezelschapsspellen.Wilt u gebruik maken van deze ruilbeurs en u heeft zelf boeken, puzzels en gezelschapsspellen die u niet meer leest of speelt, lever deze dan op vanaf donderdag 15 juni tussen 09:00 en 15:00 uur in bij het wijkontmoetingscentrum, Hertog Willemweg 3, ’t Harde.

Inleveren kan tot donderdag 22 juni.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Vanmorgen sprak Willem van den Beld in het programma Mannetje van de Radio op LocoFM met wijkagent Peter van Essen van de politie Oldebroek.

Peter gaf een nadere toelichting op de verkeerscontroles die gisteren in de regio werden uitgevoerd. Verder zoekt men nog getuigen van het ingooien van een ruit van het gemeentehuis in Elburg

Schrijf reactie (0 Reacties)

Informatie bij e-bookspreekuur Hattem, Elburg, Heerde, Epe en Wezep

OLDEBROEK - In juli en augustus kunnen leden en niet-leden gebruik maken van het zomercadeautje van de Bibliotheek: de VakantieBieb app. Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 mooie e-books voor het hele gezin, eenvoudig te lezen via tablet of smartphone. De app is te vinden via https://vakantiebieb.nl/.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)