bureau gldWEZEP/NUNSPEET - Deze week, woensdag 25 oktober, in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald.

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 juli worden bij een fietsenspeciaalzaak aan de Rondweg in Wezep tientallen dure racefietsen ter waarde van € 70.000,- weggenomen. Op de bewakingsbeelden van het bedrijf is te zien dat vier mannen inbreken bij het bedrijf en de fietsen in hun witte bestelbus meenemen. Deze beelden worden in de uitzending getoond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nwd logo rgb.e94dd9

ELBURG - Op zaterdag 4 november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op meer dan 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland voor meer dan 65 locaties! Ook in de gemeente Elburg zijn leuke werklocaties. Alle hulp is welkom! Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huiken

ELBURG - Op 8 november is er in ‘t Huiken in Elburg een bijeenkomst in het teken van psychiatrie binnen het gezin. De bijeenkomst begint om 19.30 uur is bedoeld voor mensen die zelf bekend zijn met GGZ of een partner, ouder of kind hebben met een psychiatrisch ziektebeeld. Tijdens de avond komen ervaringsdeskundigen aan het woord en wordt ingegaan op de problematiek waar een gezin mee te maken heeft. Inwoners van Elburg, Oldebroek en Nunspeet kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

11728861 1876414525916361 5333083252808727166 oWEZEP - In 1992 startte Loco Radio op 1 november officieel in de Bog in Wezep. Nu, 25 jaar later, bedient de Loco Media Groep vanuit een eigen locatie in Wezep de gemeenten Oldebroek, Elburg en Kampen met radio- en televisie-uitzendingen en drie nieuwswebsites.

Wilt u met eigen ogen de lokale omroep in bedrijf zien en dit 25-jarig jubileum meevieren?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerstmoos

OOSTENDORP -  Op zaterdag 9 december a.s. organiseert de Evenementencommissie Oostendorp voor de 14e keer een kerst­markt rondom korenmolen de Tijd in Oostendorp. Een unieke locatie om de kerstartikelen te koop aan te bieden.

De standhouders kunnen zich nu aanmelden bij G. Deetman, tel. 0525-680166 of P. van der Linde, tel. 0525-683615.

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCOOOSTERWOLDE - De Activiteitencommissie van VSCO’61 organiseert op woensdag 25 en donderdag 26 oktober weer de jaarlijkse worst- en gehaktballenactie gehouden. De jeugd van VSCO’61 zal in de gebruikelijke gebieden weer huis aan huis venten en de opbrengst komt ook ten goede aan de jeugdafdeling van VSCO’61.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0062 2

ELBURG -  Op 18 oktober overhandigde Ans Looije een cheque ter waarde van € 1500,- uit het Rabo fonds Noord Veluwe aan de voorzitter van muziekvereniging Excelsior, Henk van der Werfhorst en Martineke Beetz van koor Koraal. Dankzij deze gulle gift wordt het mogelijk een muzikaal spektakel te organiseren! Onder de naam Rabo Night of Music opent het Kulturhus ’t Huiken op 18 november om 20.00 uur haar deuren voor iedereen die zich in een muzikaal bad wil storten. De uitvoering zal bestaan uit een anderhalf uur durende non-stop show van C.M.V. Excelsior, slagwerkgroep Excelsior en Close Harmony koor Koraal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

22281545 337522000043422 170420884506339993 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

rcoldebroek elburg 1

WEZEP/ELBURG - Rotaryclub Oldebroek/ Elburg wil door middel van een veilingdiner geld inzamelen om een lokaal project te ondersteunen. Als doel is gekozen voor het bevorderen van de mobiliteit voor met name ouderen binnen de gemeente Oldebroek en Elburg met behulp van 4 of 5 Elektrische Duo-fietsen. Met het geld wordt naast de aanschaf van de fietsen ook geld gereserveerd voor het onderhoud. In overleg met SWO voor gemeente Oldebroek en de Stichting WIEL voor de gemeente Elburg zal bekeken worden hoe de fietsen optimaal kunnen worden ingezet. Bewoners van beide gemeenten kunnen gebruik maken van de fietsen. Behalve ouderen kunnen ook andere doelgroepen die tijdelijk of permanent niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen gebruik maken van deze duofietsen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

karel

ELBURG -  De tekeningen van Karel Kindermans nemen een prominente plaats in op de tentoonstelling Christendom en antisemitisme in Sjoel Elburg. Zij nodigen uit om na te denken over de historische beelden die erin zijn verwerkt en om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Op woensdag 8 november en vrijdag 29 december om 14:00 uur is Karel Kindermans in Museum Sjoel Elburg om een toelichting op zijn werk te geven en kunt u zelf met hem in gesprek. De kosten voor deze rondleiding bedragen € 3,00 per persoon, plus de entree tot het museum.

In verband met de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door een e-mail te sturen aan , o.v.v. rondleiding Kindermans. Vergeet niet daarbij uw contactgegevens, de datum van de rondleiding en het aantal personen te vermelden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

orgelmu

ELBURG - De 37e Hanzesteden Orgeltocht van de Stichting tot behoud van het Nederlandse Orgel vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 november en zal leiden naar de orgels in de Grote of St.Stevenskerk van Nijmegen, de Evang. Kirche en Domkerk te Xanten (Duitsland). Aan deze tocht zullen de organisten Jetty Podt en Johan Luymes meewerken.

 Een informatieve folder omtrent deze orgeltocht kan worden aangevraagd bij:   of via tel.0525-681486.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto s Omroep GelderlandELBURG - Met zand bijbelverhalen vertellen, dat moet binnenkort op grote schaal gebeuren in Elburg. Er wordt hard gewerkt aan een permanente zandsculpturententoonstelling, die zelfs de grootste van Europa moet worden.

Makers vanuit de hele wereld zijn druk aan de slag in een grote loods net buiten de vesting, zo ook Radovan Zivny. De Tsjech is helemaal hiervoor naar Elburg gekomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IcareLogo

DOORNSPIJK -  In onze maatschappij zijn steeds meer mantelzorgers en zorgvrijwilligers actief. Zij verlenen onmisbare en liefdevolle zorg aan mensen in hun omgeving. Toch zien we ook vaak dat mantelzorgers overbelast raken. Wat is de juiste manier van tillen? Zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat je mentaal niet overbelast raakt? Om mantelzorgers en zorgvrijwilligers met deze vragen op weg te helpen zijn er vier thema-avonden georganiseerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oud hollandse spelmiddag molendorp

ELBURG - WZU Veluwe organiseert donderdagmiddag 16 november voor de bewoners van het Nieuwe Feithenhof, van Buiten de Veste en de bewoners uit de wijk Molendorp en Elburg Vesting weer een  Oud- Hollandse spelletjesmiddag. Ook de kinderen uit de wijk zijn van harte welkom! Het doel van deze middag is om het contact tussen de bewoners in de wijk te versterken door samen een activiteit te ondernemen, elkaar te ondersteunen met de activiteiten en een praatje maken met elkaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Persbericht schildercursus 1

ELBURG - Vindt u het leuk om te schilderen? Dan bent u van harte welkom vanaf dinsdag 7 november  in het wijkontmoetingscentrum Het Nieuwe Feithenhof. Samen schilderen voor iedereen die plezier heeft in schilderen of het wil leren onder begeleiding van Ineke Pluim.

De schilderdagen zijn dinsdag 7 november, dinsdag 14 november en dinsdag 21 november. Deze middagen beginnen om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur in Wijk ontmoetingscentrum . Iedereen is van harte welkom. De koffie staat klaar!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 6551ELBURG - Het echtpaar dat donderdagmiddag om het leven kwam bij een ongeluk in Elburg, komt uit Amstelveen. Het gaat om een 71-jarige man en een 68-jarige vrouw. De auto waar de twee inzaten botste op de Flevoweg frontaal op een vrachtwagen. De slachtoffers overleden ter plaatse.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0021

ELBURG -  Het echtpaar Boer uit Elburg vierde op 15 oktober zijn 65ste trouwdag. De kersverse burgemeester van Elburg J.N. Rozendaal en zijn vrouw kwamen vandaag op felicitatiebezoek.  

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 3397

ELBURG -  Op donderdagavond 26 oktober is er weer een Smartphone & Tablet Café, in Woonzorgcentrum De Voord aan de Veldbloemenlaan 25 te Elburg. Dit Café is er speciaal voor omwonenden. Zij kunnen hier met al hun vragen terecht over het gebruik van hun smartphone, mobiele telefoon, tablet, Ipad, laptop etc. Vanaf 18.30 tot 20.00 uur zijn er vrijwilligers die bezoekers van het Smartphone & Tablet Café van harte welkom heten. Met veel geduld en enthousiasme wordt uitleggegeven op alle vragen en ondersteunen zij de bezoekers. Het Café is gratis toegankelijk, maar niet bestemd voor reparaties aan apparaten. Uiteraard kunt u hier, tegen een kleine vergoeding, ook een kop koffie of thee drinken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Joro 20150416 16937

ELBURG – Jongerenontmoetingsplek @Robert’s organiseertsamen met theaterproducent Sanne Huiskamp op dinsdag 31 oktober een theateravond over het thema Seks Online. Speciaal voor ouders, opvoeders en jeugdwerkers. Deze maand wordt in de gemeente Elburg aandacht gegeven aan het thema Seks Online op scholen en op sociale media. Het preventieproject is een initiatief van @Robert’s wat in samenwerking is met Gemeente Elburg, GGD, CJG, WIEL, Terwille, Hervormde Stichting Jeugd- en Jongerenwerk en alle scholen van het voortgezet onderwijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klmu

ELBURG -  Museum Elburg verandert zaterdag 21 oktober voor één dag weer in een middeleeuws klooster waar jij je kunt verkleden in een habijt net als een non of een monnik. Het klooster wordt weer opnieuw tot leven gewekt. Op een kloosterdag lopen er overal nonnen door Museum Elburg die oude ambachten beoefenen en verhalen vertellen over vroeger. Kinderen kunnen veel activiteiten doen zoals glas in lood ramen knutselen, kalligraferen, armbanden weven, kloostermoppen bakken of initialen versieren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)