IMG 0941

ELBURG - In de zomer van 2018 staat het werk van de joods Amsterdamse kunstenaar Martin Monnickendam centraal in twee Elburgse musea. Museum Sjoel Elburg exposeert ruim twintig werken uit de collectie van het Joods Historisch Museum uit Amsterdam met joodse thematiek. In Museum Elburg zijn tekeningen en schilderijen van Veluwse landschappen te zien.

Tijdens de opening van de tentoonstelling heeft mr. R. van Helden, bestuurslid van de Stichting Vrienden van de schilder Martin Monnickendam, een fraaie aquarel met de titel De vrouwengalerij in de Spaanse synagoge te Venetië, geschonken aan Museum Sjoel Elburg. Hij overhandigde het kunstwerk aan de blij verraste projectleider mevr. F. Jeletich-Visser.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1250569

Foto's Frank van Hattem

Schrijf reactie (0 Reacties)

vesting

ELBURG - Op 18 april 2018 heeft het wijkcomité Vesting & Molendorp een interactieve avond georganiseerd in restaurant De Haas om bewoners van de Vesting de mogelijkheid te bieden om mee te denken met de ontwikkeling van Elburg-Vesting. Aan de oproep is veel gehoor gegeven en een groot aantal bewoners uit de Vesting hebben de avond bezocht. Naast bewoners hebben ook een klein aantal geïnteresseerde raadsleden en een enkele wethouder zich laten zien. Gezien is dat er door bewoners onderling flink is gediscussieerd over het wonen en werken binnen de Vesting; en dat was juist de bedoeling van de avond. Alleen daarom al kunnen bewoners en het wijkcomité terugkijken op een geslaagde avond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0023s

OOSTENDORP - Op vrijdagmiddag 29 juni  2018 organiseert Comité Oostendorpdagen weer een Seniorenmiddag in de grote feesttent achter de PWA school in Oostendorp. Dit is een evenement dat jaarlijks aan het feestprogramma van de Oostendorpdagen is toegevoegd. Het feest is voor iedereen toegankelijk.

Het programma bestaat uit optreden van:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 8616 50

- door Janneke van Boven -

OLDEBROEK - Eind maart 2014 is een paal met een ooievaarsnest geplaatst bij Boerderijmuseum 'De Bovenstreek' aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. In 2015, 2016 en 2017 heeft een smoorverliefd ooievaarspaartje tevergeefs veel geoefend en alles in het werk gesteld om voor nakomelingen te zorgen. Nu, in 2018, lijkt het te lukken. Dinsdagavond 19 juni is Bennie van den Brink met een verreiker van Wolf Verreikerverhuur, gevestigd aan de Bovenheigraaf 34 in Oldebroek, naar het ooievaarsnest gegaan en heeft drie ongeveer vijf weken oude jonge ooievaars mee naar beneden genomen, deze geringd, de vleugellengte, snavellengte en het gewicht gemeten en vervolgens de jonge ooievaars teruggezet in het nest. Na een kwartier kwam moeder ooievaar terug om de jonkies weer te beschermen…..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zomerwandeltocht

Schrijf reactie (0 Reacties)

35283717 1642844525830260 1873814538126622720 n

't HARDE - Het Bmx event  georganiseerd door Stichting WIEL en Ride Twenty Bmx is terug voor 2018 ! AL 7 jaar op rij het meest gezellige Bmx evenement van de Veluwe. Ben jij er dit jaar ook weer bij ?! Ride Twenty Bmx verzorgd ook voor dit jaar het Bmx park met tal van obstakels waaronder diverse quarterpipes, rails, funboxes, een airbag en meer. Maar ook aan de jongere generatie is gedacht.. Loopfietsen en obstakels voor de allerkleinste ( 2-6 jaar ) staan klaar zodat niemand langs de kant hoeft te blijven staan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KOP VAN

ELBURG -Zaterdag 30 juni 2018 houdt het Elburger Zeemanskoor voor de vierde keer in successie een korenfestival. Het programma begint om 12:00 uur op de Vischmarkt waar alle koren eerst een acapella-nummer ten gehore brengen. Daarna (vanaf 13:00 uur) starten de koren op de diverse podia. Het festival is omstreeks 18:00 uur afgelopen.

De deelnemende koren/orkesten zijn: Stadskapel uit Elburg, De Tippezangers uit Hierden, De Zingende  Padd’n uit Wapenveld, Schiedams visserskoor Stuurloos, Bravour uit Woerden, De Kelelbinken uit Kampen en Elburger zeemanskoor Kop van t Ende uit Elburg.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DgII0goX0AAj el

Vandaag, woensdag 20 juni, nam LocoFM afscheid van een oudgediende.  Gerrit van der Linde,  bekend van zijn radioprogramma De Nedertaler, hangt na 25 jaar de microfoon in de wilgen. Naast het presenteren van  De Nedertaler was hij ook betrokken bij de totstandkoming van diverse andere radioprogramma’s en vervulde hij de functie van programma coördinator. Tevens was hij bestuurslid.  Helemaal verlaten doet hij de omroep niet.  Hij blijft actief als vrijwilliger op de donderdag- en zondagavond. Voorzitter Bert-Jan Dokter bedankte vanmiddag Gerrit voor zijn energie en voor zijn betekenis voor LocoFM. Hij zei daarbij graag verder te willen bouwen op de stevige erfenis die Gerrit mede gebouwd heeft voor de publieke lokale omroep die middenin de samenleving staat.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

halte

ELBURG - Ook bij Syntus Gelderland is het vanaf 24 juni 2018 niet meer mogelijk met contant geld te betalen in de bus. Na een soepele overgang in Almere in december 2017, wordt vanaf 24 juni ook in de oostelijke reisgebieden van Keolis Nederland geen contant geld in de bussen geaccepteerd. Als alternatief heeft Keolis Nederland het pinnen in de bus geïntroduceerd. Door contant geld op de bus te weren, komt Keolis Nederland tegemoet aan de wens van chauffeurs om de veiligheid in de bus te vergroten. Aanleiding was een reeks gewelddadige overvallen op buschauffeurs, waarbij het aanwezige wisselgeld buit gemaakt werd. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft bijvoorbeeld geen geld meer gewisseld te worden. Voor de reiziger betekent de nieuwe pinmogelijkheden bovendien extra gemak, omdat het een gangbare en graag gebruikte betaalmethode is geworden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

28056378 2018870224794531 7541043261241828480 n

ELBURG - Neem op zaterdag 29 juni een kijkje bij Aan de Gracht & Eembier tijdens het openingsfeest. U bent welkom in het totaal gerenoveerde pand aan de Havenstraat in Elburg van, de voormalige palingrokerij, met daarachter de nieuwe brouwerij van Eembier. Kijk, proef en eet! Er is van 16.00 tot 22.00 uur een heel programma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rode kruis

ELBURG - Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Om deze activiteiten uit te kunnen voeren zijn er financiele middelen nodig. Tijdens de Rode Kruis Week van 24 juni tot en met 30 juni 2018, gaan daarom 200 enthousiaste en gemotiveerde colectanten in de gemeentes Elburg en Oldebroek langs de deuren voor de lokale hulpverleningsactiviteiten. De opbrengst komt ten goede aan de eigen afdeling. Zo is de collecte in Elburg en Oldebroek o.a. bedoeld voor de aanschaf van verbandmiddelen en als aanvulling op kosten voor het verlenen van Eerste Hulp bij evenementen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Flickr

REGIO - Diverse mensen in het noorden en oosten Gelderland zijn in de nacht van dinsdag op woensdag wakker geworden omdat er iets misging bij het testen van het luchtalarm. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Volgens een woordvoerder is er vermoedelijk een vinkje niet uitgezet, waardoor alle palen voor het luchtalarm enkele korte geluiden uitstootten. Dat gebeurde tijdens een test die een keer in de 14 dagen wordt uitgevoerd. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1250540

Foto's Frank van Hattem

Schrijf reactie (0 Reacties)

sfeerm

OOSTENDORP - Alle ingrediënten voor een gezellige markt zijn op zaterdag 30 juni aanwezig tijdens de Sfeermarkt Oostendorp: muziek, lekker eten en drinken, de mogelijkheid om bijzondere inkopen te doen en heel veel activiteiten. Muzikaal wordt de markt opgevrolijkt door de kapel van de fanfare en draait het Rad van Avontuur. Ruim 40 kraamhouders zorgen voor een heel gevarieerde markt. Ook de jeugd kan zich goed vermaken met van alles en nog wat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 3489

ELBURG - Op donderdagavond 28 juni is er weer een Smartphone & Tablet Café, in Woonzorgcentrum De Voord aan de Veldbloemenlaan 25 te Elburg. Dit Café is er speciaal voor omwonenden. Zij kunnen hier met al hun vragen terecht over het gebruik van hun smartphone, mobiele telefoon, tablet, Ipad, laptop etc.  Vanaf 18.30 tot 20.00 uur zijn er vrijwilligers die bezoekers van het Smartphone & Tablet Café van harte welkom heten. Met veel geduld en enthousiasme wordt uitleggegeven op alle vragen en ondersteunen zij de bezoekers. Het Café is gratis toegankelijk, maar niet bestemd voor reparaties aan apparaten. Uiteraard kunt u hier, tegen een kleine vergoeding, ook een kop koffie of thee drinken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ns 1512298845

ZWOLLE/'t HARDE - In de periode van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli worden er aan het spoor rondom station Zwolle diverse werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt gewerkt aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen richting Meppel en Emmen sneller in Zwolle te laten aankomen en vertrekken. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarbij gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland; meer reismogelijkheden, kortere reistijden, betere overstappen, meer treinen en een grotere betrouwbaarheid in dit deel van het land.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

werven

OLDEBROEK -  Na veertig jaar zeer actief werken heeft Jan afscheid genomen. Maar dat deed hij niet zomaar. Ook nu blijkt weer zijn vrijgevigheid en betrokkenheid. Jan van Werven: “Ik kan niet anders dan met heel veel dankbaarheid terugkijken op de afgelopen 40 jaar. De warme reacties op mijn pensioen hebben me overweldigd”. Vervelen zal Jan zich niet de komende jaren. “Ik zal mij blijven inzetten voor onze stichting Je Maintiendrai en mijn rol bij The Art of Charity. Beiden draag ik een warm hart toe”. Je Maintiendrai biedt op landgoed Morren dagbesteding aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Stichting Charity leert duizenden boeren in Malawi hoe ze op een duurzame manier hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Beide stichtingen werken vanuit Oosterwolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2018 06 Elburg jaarverslag

ELBURG - Wethouder Klein van de gemeente Elburg heeft het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde hem het jaarverslag in het gemeentehuis in Elburg.

Voor wethouder Klein was dit de eerste kennismaking met het bibliotheekwerk in zijn functie als wethouder, maar vanuit zijn functie in de raad heeft hij het werk van de Bibliotheek Noord-Veluwe steeds gevolgd. Hij is enthousiast over lezen en voorlezen en vindt preventie van laaggeletterdheid een belangrijke taak van de bibliotheek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 2529

ELBURG - De fietsersbond, gemeente Elburg, vier plaatselijke fietsenmakers en het ROV Oost-Nederland organiseren de komende periode workshops over fit en veilig fietsen met een e-bike. Iedereen uit de gemeente Elburg is welkom! Deze unieke samenwerking is rond het thema ‘veilig blijven fietsen’. Fietsen is leuk, duurzaam, gezond maar het moet ook veilig gebeuren. Het programma van de dag is zeer informatief. Een fietsdocent van de Fietsersbond geeft informatie over de lokale verkeerssituatie; u kunt op een afgezet stuk terrein onder begeleiding oefeningen doen op een speciaal fietsparcours en u krijgt tips over o.a. op en afstappen; de lokale fietsenmaker geeft uitleg over hoe je veilig, prettig en duurzaam gebruik kunt maken van je e-bike en tevens gaat hij in op de verschillende fietsen die er zijn. Voor tal van individuele vragen kunt u terecht bij de docenten van de Fietsersbond en bij de fietsenmaker.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)