kof

ELBURG/OLDEBROEK -  De inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten, georganiseerd door de Lionsclub Elburg-Oldebroek, is een groot succes geworden. Er is een recordaantal van 1.020.866 Douwe Egbertspunten ingezameld. Er kunnen met dit aantal punten te zijner tijd waarschijnlijk meer dan 2000 pakken Douwe Egberts koffie aan de voedselbank worden uitgereikt.  De Lionsclub en de voedselbank bedanken alle trouwe spaarders voor hun bijdrage aan het succes van deze actie. Die dank geldt ook voor de supermarkten in de gemeenten Oldebroek en Elburg die belangeloos hebben meegewerkt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Katertje tempelweg 1

Vermist in Elburg:
- Rood/witte kater "Johnny" (Buitenkruier)
Gevonden in Elburg:
- Zwart/wit katertje (Tempelweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Beregening uit oppervlaktewater

ELBURG -  Waterschap Vallei en Veluwe heft het verbod op het onttrekken van oppervlaktewater in het werkgebied per 22 januari 2021 op. Door de neerslag die in december is gevallen, zit er in het merendeel van de oppervlaktewateren zoals sloten en beken voldoende water. Het onttrekkingsverbod werd op 18 mei 2020 ingesteld omdat het neerslagtekort opliep, oppervlaktewateren zoals beken en sloten droog vielen en omdat het grondwaterpeil daalde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Bram van de Biezen over de fotowedstrijd van het Streekarchivariaat

Schrijf reactie (0 Reacties)

wiel

ELBURG  -- Stichting WIEL organiseert gedurende de lockdown en de sluiting van de basisscholen in alle woonkernen van de gemeente Elburg buitenspelactiviteiten voor kinderen. Van alle kanten kan dat rekenen op veel bijval en positieve reacties, maar er zijn ook bewoners die hun bedenkingen uiten.

Het aanbod wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches, die normaal gesproken voor de klas staan als beweegdocenten. Maar nu de scholen gesloten zijn in verband met de lockdown zoeken zij naar alternatieven om gezond gedrag onder kinderen te bevorderen. Kinderen hebben flink te lijden onder de beperkingen. Zij krijgen te maken met een flinke toename van emotionele en psychische schade, eetstoornissen, ongezond eten, meer overgewicht en fors meer beeldschermgebruik. Veel bewegen en spelen zijn noodzakelijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Om die reden worden de buitenspelactiviteiten georganiseerd op elke doordeweekse dag, zowel in Elburg als in Doornspijk en op ’t Harde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Helen Siers (arts infectieziektenbestrijding) van GGD Noord- en Oost-Gelderland

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 GTO Elburg V1

JOGG stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken

ELBURG - ‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpt JOGG Elburg (Jongeren op Gezond Gewicht) jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes. Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je van 25 januari tot 21 februari overal waar ouders van 2- tot 4-jarigen komen de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en wel als gezonde hapje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Eerste sneeuw sinds 2019, beelden van de Dellen

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

nede

ELBURG -  Leven en werken met het coronavirus. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJ)I heeft een aantal tips op een rij gezet hoe je tieners kan motiveren nu ze ook de komende tijd veelal online het onderwijs zullen volgen.

Zie voor meer informatie deze link.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Klaske van der Horst Zorggroep Noordwest Veluwe

GGD Noord- en Oost-Gelderland is vrijdag 15 januari gestart met het vaccineren van medewerkers in de langdurige zorg. Medewerkers van Zorggroep Apeldoorn, Marga Klompé, Zorggroep Noordwest Veluwe, Atlant en Sensire kregen de eerste vaccinatie. “We zijn vandaag gestart met het vaccineren van de medewerkers die werken in de langdurige zorg. Zij hebben vanaf de eerste golf ondervonden hoe heftig COVID-19 kan zijn. Er overleden bewoners en cliënten en collega’s werden ziek. De druk op de zorg is momenteel nog ongekend hoog. Ik ben daarom blij dat we deze zorgmedewerkers kunnen vaccineren. Zij kunnen daarmee aan het werk blijven,” aldus Jacqueline Baardman, directeur publieke gezondheid bij GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hetty

ELBURG - ,,Mensen blijf of ga lezen! Zo blijf je overeind in deze almaar durende lockdown.’’ Het komt directeur Hetty van de Weg van de Bibliotheek Noord-Veluwe uit de grond van het hart. Ze ziet overal om zich heen mensen depressief worden of juist een kort lontje krijgen. ,,Dat is toch al te erg. En het hoeft ook niet. Daar kunnen wij als bibliotheek bij helpen. Ook in deze tijd.’’

,,Weet je bijvoorbeeld dat lezen je bloeddruk verlaagt?’’, vervolgt ze. ,,En er is een onderzoek dat laat zien dat slechts zes minuten lezen per dag je stressniveau al voor tweederde kan verminderen.’’ Daarom hecht ze er veel waarde aan te laten weten dat de bibliotheek weliswaar dicht is, maar ook weer niet helemaal. Van de Weg: ,,Ondanks de lockdown hebben we nog veel mogelijkheden tot onze beschikking om mensen van dienst te zijn. Met onze AfhaalBieb bijvoorbeeld, ons succesnummer dat veel mensen misschien nog kennen uit de eerste lockdown van vorig jaar.’’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dijk met beek

ELBURG - De Noordelijke Randmeerdijk beschermt het achterliggende gebied tegen het water vanaf de Randmeren. De dijk, die loopt van Doornspijk, via Elburg naar Noordeinde tot aan de zuidelijke dijk van het Reevediep moet over een traject van circa 1 kilometer worden verbeterd. Daarnaast moet een aantal kunstwerken versterkt worden.

Waterschap Vallei en Veluwe hebben samen met waterschap Drents Overijsselse Delta plannen gemaakt voor de dijkversterking. Deze plannen liggen nu ter inzage.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rijksoverheid 2 1024x576

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen. Wie een fout wil laten corrigeren, meldt dit bij de organisatie waar het om gaat. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat niet duidelijk is bij welke organisatie iemand moet zijn. Daarom is er vanaf nu het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO). Het MFO is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegegevens (RvIG).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Lisa Petersen van Veluwe Duurzaam over de CV inregelkit of monteurskorting

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jan Aart van Triest bereidt een lading palingen voor om te roken Foto Omroep Gelderland

ELBURG - "Het doet me wel pijn." Jan Aart van Triest is de vijfde generatie palingroker in Elburg, maar een zesde generatie komt er niet. Het familiebedrijf, dat de afgelopen 130 jaar een begrip was in de historische haven, houdt op te bestaan. "Er is geen opvolger, dus ik heb het bedrijf verkocht."

door Rik Kaptein

Het was de over- overgrootvader van Jan Aart die zich 130 jaar geleden in Elburg vestigde. "Hij was visser, kwam tijdens een storm in 1892 in de haven van Elburg te liggen, ontmoette daar een mooie vrouw, en is nooit weer weggegaan", vertelt Van Triest, terwijl hij een lading palingen klaarmaakt om in de oven te stoppen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nu

ELBURG  -  Schoolkeuze moeilijk? Het Nuborgh College nodigt jou en je ouders van harte uit om het  virtuele open huizen te bezoeken! Het college geeft aan het heel jammer dat  je niet in de schoolgebouwen kunt worden ontvangen, maar door het doorlopen van de virtuele tour kun je toch de sfeer én de mogelijkheden van de locaties proeven.

Loop je mee? Dat kan op dinsdag 19 januari via www.nuborgh.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

ELBURG  - Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op donderdagmiddag 28 januari of dinsdag 2 februari in MFC 't Huiken, Lange Wijden 33, in  Elburg. Er zijn kosten aan verbonden.

Een afspraak maakt u via 06-10329560 of 06-20670105. Voor meer informatie zie www.rijbewijs-keuring.com.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bibliotheek logo

ELBURG -  Zit je in groep 6, 7 of 8 van een school uit de gemeente Epe, Elburg, Hattem, Heerde of Oldebroek? Dan heeft de Bibliotheek N00rd-Veluwe een supertoffe wedstrijd voor jullie! Vanaf vandaag geeft de bibliotheek jullie vijf dagen lang via Facebook en Twitter (om 14.00 uur) de eerste zin van een boek. Maar klopt deze zin eigenlijk wel, en uit welk boek komt het? Pfoe, dat klinkt best lastig! Om je een beetje te helpen, krijg je tien titels waar je uit kunt kiezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Verzorgingshuis Mariposa in t Harde Foto Omroep Gelderland

'T HARDE - Het verzorgingshuis is al drie weken van de buitenwereld afgesloten, maar alsnog verloren zeven bewoners het leven aan corona.

- door Steven Ophoff - 

"In de eerste golf dit voorjaar werd Mariposa gespaard en werden juist onze andere verzorgingshuizen getroffen. Nu lijkt het andersom te zijn." Zo vertelt Annet van der Linde van WZU Veluwe, waar Mariposa in 't Harde onder valt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 9942

Vanmiddag reed André ter Velde een rondje  Elburg-Noordeinde-Zalk. ´Genoten van de mooie natuur op deze koude dag. Als cadeautje zagen we de regenboog. Het was druk met wandelaars en fietsers op de dijken.´

Fotoreportage

Schrijf reactie (0 Reacties)