128650292 4656251234450222 9186517525421372668 o

Schrijf reactie (0 Reacties)

2020 11 30 10.22.10

ELBURG -  Bij Plus De Vrijheid in Elburg en Plus Van den Hoven in Wezep kunnen in de week van 7 december tot 13 december levensmiddelen worden gedoneerd voor de Voedselbank Elburg – Oldebroek. Het winkelend publiek bij de Plus kan een kaartje of kaartjes pakken met daarop een product afgebeeld en die laten scannen (afrekenen) bij de kassa. Er kan variërend worden gekozen van beschuit voor € 0,35 tot een totaalpakket van alle zes de producten voor € 4,99.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail LOGO VELUWEPORTAAL

ELBURG/NUNSPEET -  Op donderdag 10 december organiseert stichting Veluwe Portaal een online banenmarkt voor de werkgevers uit de regio. Werkgevers hebben dan de mogelijkheid hun openstaande vacatures te vervullen met de ervaren vakmensen van de failliet verklaarde Gecombineerde Pluimvee Slachterij (G.P.S.) B.V. uit Nunspeet. Voorafgaand krijgen de werknemers van de G.P.S. op dinsdag 8 december vanuit Veluwe Portaal, Workflex en Workz een intake en ontvangen ze advies in het vinden van een nieuwe baan. Dit in samenwerking met OMVR en de G.P.S. en met de ondersteuning van gemeente Nunspeet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail molen

OOSTENDORP - Omdat de kerstmarkt dit jaar in Oostendorp niet doorgaat, is er een webwinkel opgezet waar u kerstbakjes, kerstkaarten, zelfgebakken appeltaart, worsten en gehaktballen en nog veel meer kunt bestellen. Kijk eens rond op www.deakkerisdewereld-winkel.nl en kies er wat moois of lekkers uit voor uzelf of iemand anders. U steunt er  het werk van Willem en Mee Hyae Westerink in Kenia mee. U kunt ook telefonisch uw bestelling doorgeven: 06 – 13674300.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 4. Heather Douglas Chanuka

ELBURG -  In deze spreekwoordelijke donkere dagen voor Kerst heeft de mensheid behoefte aan licht. Museum Sjoel Elburg komt tegemoet aan die behoefte! Van 10 december 2020 tot en met 17 april 2021 toont Museum Sjoel Elburg schilderijen van Otto de Bruijne en keramisch werk van Heather Douglas onder de titel ‘Lichtdragers’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail image001

ELBURG - Bij alle vijf de vestigingen van Slagerij van de Weg staan in de maand december collectebusjes op de toonbank. Met de opbrengst gaat de Voedselbank iets extra’s kopen voor de Kerst voor de klanten van de Voedselbank. Slagerij Van de Weg sponsort zelf ook deze actie. Zij geven een mooie korting bij de aankoop van het vlees.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

O kom er eens kijken - Aflevering 11 - Sinterklaasjournaal Elburg 2020

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20200819 WA0013 4

ELBURG - Een groep jongeren uit de omgeving van Elburg, Nunspeet en Oldebroek gaat zich inzetten voor anderen die wat aandacht kunnen gebruiken in deze corona-tijd. De jongeren gaan een estafette organiseren voor het goede doel.  

Aanleiding

Timo Jacobsen, één van de deelnemers vertelt: 'Tijdens het project MDT, wat een vrijwilligersproject voor jongeren is, moesten we een plan bedenken om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Mensen verbinden was hierbij ons grootste doel, maar daarnaast ook andere mensen laten zien dat er veel mensen eenzaam zijn tijdens de corona-periode, vonden we erg belangrijk. Verder, dit jaar zou anders de Lifeline van 3FM Serious Request door gemeente Nunspeet en gemeente Elburg gaan en dit vonden we een mooie gelegenheid om een goed doel bij onze activiteit te betrekken'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tactus

ELBURG -  Van ouders krijgt Tactus veel vragen als het gaat om beeldschermen. ‘Hoe maak ik goede afspraken?’, ‘Wanneer is gamen nog gezond?’ en ‘Hoeveel schermtijd is normaal?’.

Daarom organiseert Tactus een online ouderavond over opvoeden van pubers en schermgebruik. Hoe doe je dit nu als opvoeder? En zijn jullie als gezin ‘Scherm de Baas’?!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Ulli Sinfield budgetcoach UWOON

ELBURG -  Woningcorporatie UWOON in Harderwijk is een proef gestart om met de inzet van een budgetcoach betalingsregelingen te treffen. Huurders die met geldproblemen kampen, kunnen een beroep doen op budgetcoach Ulli Sinfield. “De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd met huurders die hun huur niet konden betalen. Die zijn succesvol verlopen, er zijn haalbare betalingsregelingen getroffen”, aldus Sinfield.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

groen

ELBURG - Op dinsdag 24 en vrijdag 27 november jl. zijn er in de buiten- en bosgebieden op de Noord-Veluwe en Apeldoorn controles uitgevoerd op de naleving van wet- en regelgeving met betrekking op vuurwerk en stroperij. Hierbij kregen meerdere mensen een bekeuring of waarschuwing voor diverse overtredingen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

image

ELBURG - Uit de grote verzameling van Jan van Hulst uit Krimpen a/d IJssel is van tien december tot negen januari een groot aantal van zeer fraaie kerstgroepen, afkomstig uit alle delen van de wereld, in Museum Elburg te bewonderen. De kerstgroepen hebben op verschillende plekken in dit voormalige middeleeuwse klooster, waarin het museum gevestigd is, een plek gevonden. Vooral de prachtige dubbel kapel biedt een sfeervol decor. Belangstellenden kunnen tijdens de openingstijden van het museum genieten van deze prachtige verzameling. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

muzieknoten2

DOORNSPIJK  -  Op ​maandag 21 en dinsdag 22 december geven diverse ensembles muzikale kerstgroeten op verschillende locaties in Doornspijk en op de Hoge Enk. Door de coronamaatregelingen van het RIVM is het niet mogelijk om het tradioneel kerstconcert te organiseren waar publiek bij uitgenodigd kan worden. Om die reden geven enkele ensembles van Juliana een muzikale kerstgroet in Doornspijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

O kom er eens kijken - Aflevering 10 - Sinterklaasjournaal Elburg 2020

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

input

ELBURG - Vier weken lang zijn negen basisscholen in de gemeenten Putten, Harderwijk, Elburg, Oldebroek, Nunspeet en Ermelo de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 29.089 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De allereerste Textiel Race in Noord-Veluwe is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

taalvrijwilliger

ELBURG - De Taalpunten van de Bibliotheek zoeken mensen die willen helpen bij de Nederlandse les aan volwassenen. Taalvrijwilligers begeleiden iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en/of schrijven. Er wordt gezocht naar vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen, die flexibel en geduldig zijn en eenmaal per week tijd hebben voor de begeleiding van een vaste deelnemer uit Nederland of een ander land. Nieuwe taalvrijwilligers volgen eerst een basistraining Taal voor het leven, van 4 dagdelen. Ook krijgen ze advies en begeleiding van de taalpuntdocent, bijvoorbeeld op didactisch gebied. De taalpuntdocent koppelt de taalvrijwilliger aan een deelnemer met een taalvraag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veluwe duurzaam

ELBURG - Praktische hulp nodig bij het aanbrengen van een tochtstrip, radiatorfolie of andere kleine energiebesparende maatregelen? Het supportteam van Veluwe Duurzaam helpt je een handje! Het supportteam bestaat uit een groep handige mensen. Zij helpen jou graag verder. Eén van de supportmedewerkers van dit team komt thuis en laat zien hoe je een aantal kleine bespaarmaatregelen zelf kunt aanbrengen. Bij deze kleine maatregelen kun je denken aan: radiatorfolie, een tochtband bij de deur of een waterbespaarder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1000044

ELBURG  - Rotary Oldebroek/Elburg heeft vandaag tulpenbollen planten bij alle zorginstellingen in de gemeenten Oldebroek en Elburg. Hiermee wil de club de bewoners van de instellingen een fleurig voorjaar bezorgen. De tulpenbollen die de Rotaryclub Oldebroek/Elburg heeft  geplant, zijn gesponsord en door de grote hoeveelheid (zo'n 15.000 bollen), kon bij elke zorginstelling in Oldebroek en Elburg een perk of een border vol geplant worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

adv

slagerij

Schrijf reactie (0 Reacties)

De Haere - Doornspijk

 

Schrijf reactie (0 Reacties)