Tiny Tolsma in haar nieuwe salon

't HARDE(advertentie) - Na negen succesvolle jaren is schoonheidssalon De Witte Roos onlangs vanuit Elburg verhuisd naar ’t Harde. Eigenaresse Tiny Tolsma zet zo de stap naar verdere professionalisering. Klanten weten de weg naar de nieuwe salon al goed te vinden. Meer rust en ruimte in en om de praktijk zijn voordelen van deze nieuwe locatie. Tiny Tolsma staat er vijf dagen en soms ook een aantal avonden per week klaar voor haar klanten. Schoonheidssalon De Witte Roos is te vinden aan de Industrieweg 14 in ‘t Harde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

de Voord

ELBURG - Elke eerste dinsdagavond van de maand is er een wijkbuffet bij Het Baken, locatie De Voord.  Lijkt het u ook gezellig om met andere inwoners uit Elburg te eten, te praten, kortom elkaar te ontmoeten in een andere omgeving? Dan is dit iets voor u! Het wordt georganiseerd door Het Baken en Stichting Wiel. Het eerstvolgende wijkbuffet is op dinsdagavond 6 februari.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 8263

OOSTENDORP - De organisatie Stichting “Jos Lussenburg” te Elburg heeft als doel aankomende kunstenaars zo breed mogelijk te stimuleren en geeft amateurschilders in de regio de mogelijkheid om hun kunstwerk tentoon te stellen op de expositie van deze stichting. Deze expositie is tot en met 30 maart, tijdens openingstijden, te bezichtigen in het Gemeentekantoor te Oostendorp. Vrijdag 19 januari vonden vele kunstenaars de weg naar het gemeentehuis, hetgeen geresulteerd heeft in 43 kunstwerken welke tentoongesteld worden.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

museum elburg

ELBURG - Museum Elburg gevestigd in het middeleeuwse Agnietenklooster heeft een goed jaar achter de rug. Het aantal betalende bezoekers is toegenomen van 11.633 in 2016 naar 12.370 in 2017. Dat is een stijging van ruim 6 procent. Wanneer culturele evenementen zoals Vestingval en lezingen worden meegerekend, is er een groei van 35.933 in 2016 naar 39.122 in 2017. Dat is een stijging van bijna 9 procent. Directeur Anne-Marie van Hout van het museum schrijft het toegenomen bezoek toe aan succesvolle exposities en de afgeronde herinrichting. ‘Sindsdien is het museum eindelijk weer klaar. De bezoekers kunnen weer ongestoord genieten van het bijzondere gebouwen. De twee bijzondere tentoonstellingen van de Joodse kunstenaar Marc Chagall hebben veel nieuwe bezoekers getrokken.’  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

FB LOGO Correct

Bent u 75 jaar of ouder? Dan kan u binnenkort post verwachten over een huisbezoek.

ELBURG - U ontvangt op korte termijn een brief van Stichting WIEL over het preventief huisbezoek in de gemeente Elburg. Sinds jaar en dag is dit project een onderdeel van het werk van stichting WIEL. De gesprekken worden door opgeleide vrijwilligers en sociaal werkers van Stichting WIEL gevoerd. De inhoud van het gesprek gaat over uw gezondheid, woonplezier en uw sociale contacten, anderzijds wordt u ook geïnformeerd over mogelijke sociale voorzieningen. De gegevens uit deze gesprekken zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

school

2400 leerlingen zetten zich in voor kindertehuis in Roemenië

ELBURG - De komende weken vindt er op het Nuborgh College een grote actie voor het goede doel plaats. Nog niet eerder hebben zich zoveel leerlingen tegelijk ingezet voor een goed doel. Op zowel Veluvine, het Oostenlicht en het Lambert Franckens zetten alle leerlingen de eigen kwaliteiten en talenten in om van een microkrediet van €2,- een zo groot mogelijk bedrag te maken. Alle ingrediënten aanwezig die  garant kunnen staan voor een mooie opbrengst voor een goed doel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

facebook 1514388115396

ELBURG - Op donderdagavond 25 januari is er weer een Smartphone & Tablet Café, in Woonzorgcentrum De Voord aan de Veldbloemenlaan 25 te Elburg. Dit Café is er speciaal voor omwonenden. Zij kunnen hier met al hun vragen terecht over het gebruik van hun smartphone, mobiele telefoon, tablet, Ipad, laptop etc.  Vanaf 18.30 tot 20.00 uur zijn er vrijwilligers die bezoekers van het Smartphone & Tablet Café van harte welkom heten. Met veel geduld en enthousiasme wordt uitleggegeven op alle vragen en ondersteunen zij de bezoekers. Het Café is gratis toegankelijk, maar niet bestemd voor reparaties aan apparaten. Uiteraard kunt u hier, tegen een kleine vergoeding, ook een kop koffie of thee drinken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Archieffoto Harderwijk in de Zon 2016

ELBURG - De gemeente Elburg wil de overstap naar duurzame energie versnellen. Daarom organiseert zij dit voorjaar in samenwerking met het energieloket Veluwe Duurzaam voor alle inwoners een groepsinkoop-actie van zonnepanelen “Elburg in de zon”. Op dinsdag 6 februari is er een informatiebijeenkomst om 20 uur in het Nuborgh College Oostenlicht. Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over het proces, de deelnemende bedrijven en kunnen er vragen worden gesteld aan deskundigen. Tevens wordt op deze avond de jury definitief vastgesteld en wordt er met de aanwezigen bepaald welke aspecten het meest belangrijk zijn zoals kwaliteit, prijs garantie, kleur van de panelen etc.  Op basis van deze uitkomsten gaat de jury aan de slag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMAGE

ELBURG -  Op maandag 29 januari is het zover: het Junior College houdt Open Huis voor ouders/verzorgers en leerlingen van groep 7/8! Deze avond, waarvoor u en jij van harte bent uitgenodigd, start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Het Junior College is een uniek onderwijsconcept in Nederland: er wordt nauw samengewerkt tussen de besturen van de Dokter A. Verschoorschool (speciaal basisonderwijs) en het Nuborgh College (voortgezet onderwijs). Het Junior College is een kleinschalig georganiseerde school met een warme sfeer. De groepsgrootte is gemiddeld 10 tot 15 leerlingen. Door het bieden van structuur in tijd en ruimte wordt een veilige leeromgeving gecreëerd, op een rustige locatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

agj

't HARDE (advertentie) - Rick Hofmeier is in 2018, 10 jaar eigenaar van deze garage waar aandacht en tijd voor de klant nog altijd op één staan. Het bedrijf bestaat echter al meer dan een halve eeuw en is reeds 50 jaar aangesloten bij de BOVAG. De werkzaamheden in de garage zijn in al die tijd veel veranderd, maar de service en de kwaliteit zijn onverminderd uniek gebleven. Met 4 monteurs in de garage kunnen dagelijks vele auto’s weer veilig en comfortabel het pand verlaten. Er is voldoende vervangend vervoer beschikbaar en zelfs als uw bestelwagen een dagje in de garage staat is er vervangend vervoer. Door de eigen voorraad automaterialen kunnen kleine reparaties direct uitgevoerd worden, waardoor de wachttijden voor de klant minimaal zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerij

ELBURG - Op zaterdag 3 februari geven pianoleerlingen van muziekschool De Spelerij een uitvoering in het gebouw aan De Wimpel 4a. Deze keer zullen zowel de jongste pianoleerlingen als de volwassen leerlingen van zich laten horen. Op het programma staan o.a. werken van Prokofjev, Mozart en Chopin. De middag zal op een bijzondere manier worden afgesloten. Benieuwd wat dit mag zijn? Kom luisteren en genieten van een uur mooie pianomuziek. De middag begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijdende re

Voor zijn programma De Rijdende Rechter zoekt mr. John Reid nieuwe geschillen en zakelijke conflicten. In zijn wekelijkse programma op NPO 1 gaat mr. Reid langs bij Nederlanders die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld hun gemeente, in heel Nederland. Zo ging hij in het afgelopen jaar langs in de Gelderse plaats Harderwijk voor een burenruzie over een coniferenhaag en een doorgeknipte stroomkabel en in Nijmegen kwam mr. Reid in actie bij een hoge eeuwenoude muur vol klimop, die het woongenot van een van de buren ernstig verstoorde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

csm belastingdienst ANP480 3f7d40022cOplichters doen zich aan de telefoon voor als medewerker van de Belastingdienst. Ze zetten slachtoffers onder druk om snel grote bedragen te betalen. Hiervoor waarschuwt de Fraudehelpdesk naar aanleiding van enkele meldingen die bij de organisatie zijn binnengekomen. De kans is groot dat deze oplichters meer slachtoffers proberen te maken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fleur Harde1

Vermist in 't Harde: Zwarte poes, iets wit op bef, "Fleur"  (Vale Ouwelaan)

Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com /www.amivedi.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

walk

ELBURG -  Debora Kruithof, biografisch- en talentencoach, geeft op vrijdag 19 januari een interactieve workshop bij de Walk&Talk bijeenkomst.  De workshop heeft als thema “Wie ben je geworden die je vroeger niet wilde zijn?’’

Leven met een uitkering is niet leuk maar biedt zeeën van tijd, het is een kans om te worden wie je vroeger wél wilde zijn. Maar wat is hiervoor nodig? Het antwoord ligt in de biografie. Op deze ochtend wordt, via beeld en geluid, zichtbaar gemaakt hoe je, door zelfsturing, het uitkeringsbestaan toekomstgericht kunt maken. Deze ochtend zet je absoluut aan het denken omdat het voor iedereen herkenbaar zal zijn. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wiel

ELBURG -  Stichting WIEL houdt dinsdag 6 februari 2018 tussen 15.00 en 16.00 uur een gratis introductieles Tai Chi (Qi Gong) in ’t Huiken. Tai Chi (Qi Gong) wordt steeds meer erkend als één van de meest effectieve fitnessmethoden die er bestaat. Een bewegingsleer, die het hele organisme stimuleert zonder het te straffen. De oefeningen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en doelgroepen. Tien minuten per dag leveren een evenwichtige energiehuishouding en een opmerkzame geest op en maken dat je je lichamelijk vitaal en fit voelt. Bij voldoende deelname start dinsdag 13 februari een nieuwe groep. De 16 lessen worden gegeven door Julian Webber.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Burgemeester Hoogendoorn en wethouder Westerbroek doen op dinsdag 16 januari vijf Veluwse gemeentes Elburg, Putten, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet aan om een dienstverleningsovereenkomst te laten ondertekenen. Het is vrij lastig om zes burgemeesters op dezelfde tijd bij elkaar te krijgen voor de ondertekening. Daarom besloot Oldebroek om het anders aan te pakken en zelf naar de gemeenten toe te gaan. Dat doet Oldebroek met een toepasselijk vervoermiddel. Als eerste werd vandaag Elburg aangedaan.En als vervoersmiddel was gekozen voor een vuilniswagen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voorleesdagen

ELBURG - De Nationale Voorleesdagen 2018 zijn van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Daarbij staat het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2018 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1240651

't HARDE - Het echtpaar Van Putten uit 't Harde is vijftig jaar geleden op 15 januari in het huwelijksbootje gestapt. Namens de gemeente Elburg kwam wethouder Henk Wessel vanmiddag het echtpaar feliciteren met deze gouden mijlpaal in hun leven.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijbewijs

ELBURG - Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op dinsdag 6 februari in 't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De keuring kost 35 euro.

Een afspraak maakt u via 06-10329560 .

Schrijf reactie (0 Reacties)