oranjefeest

OOSTENDORP - Op zaterdag 27 april wordt in Oostendorp Koningsdag gevierd. Het feest begint ’s-morgens om 7.30 uur met een rondgang door de Chr.Muziekvereniging en Twirl- en Slagwerkgroep Excelsior. Om 8.30 uur verzamelen de kinderen van groep 3 t/m 8 zich op de parkeerplaats bij het Huiken voor de optocht naar het gemeentehuis waar om 9.00 uur de aubade wordt afgenomen. Daarna wordt de optocht vervolgd door Oostendorp. Hierna zijn er activiteiten voor de kinderen van groep 1-3 op het kleuterplein van de PWA-school. Op het veld achter de school is voor groep 4-8 een spectaculaire stormbaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WIEL 2018

ELBURG - Heeft u hulp of uitleg nodig bij het instellen en/of bedienen van uw telefoon, tablet of laptop? Vrijwilligers Jolanda Janssen, Sander Blokker en Chris Westerink staan weer klaar, voor iedereen die een vraag heeft over het gebruik van de smartphone, tablet of laptop (Ios en Android) Wees welkom! De koffie/thee staat voor u klaar (tegen een kleine bijdrage). Smartphone- en tabletcafé is er elke laatste donderdag van de maand van 18.30-20.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Nauta van Stichting WIEL | 0525-681212.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Van Kinsbergen school DSC05857

ELBURG - Tien dagen lang is Elburg hét podium voor een diversiteit aan culturele activiteiten. Stichting Vestingval Elburg organiseert voor de zevende keer een tiendaags kunstevenement. Tussen Hemelvaart en Pinksteren, om precies te zijn van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni, wordt in het bijzonder, historisch stadje Elburg op zo’n dertig locaties kunst tentoongesteld. Daarnaast is er muziek en dichtkunst te beluisteren.

Thema

Thema dit jaar is Waterwerken. Met het thema wordt een ode gebracht aan Admiraal van Kinsbergen, van wie dit jaar met allerlei activiteiten de 200e sterfdag wordt herdacht. Zo’n 300 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs hebben zich laten inspireren door de daden van de maritiem strateeg en Elburger weldoener Van Kinsbergen. Tijdens het festival drijven hun kunstwerken in de waterpartijen van Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sleepboot

ELBURG -  Elburg geeft de rijke Nederlandse traditie van de sleepvaart op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei extra glans tijdens de Elburger Sleepbootdagen die in de oude haven van het historische vestingstadje worden gehouden. Tientallen authentieke oude sleepboten in alle formaten meren af in de haven van Elburg. Aan de kade is op zaterdag een gezellige markt en in het stadje gezellige muziek. Het is de 21ste keer dat Elburg de Sleepbootdagen organiseert. In de stad en aan de haven zijn optredens van zeemanskoren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1519

9.00 uur

Aubade bij de Ds. Baxschool aan de Wolter Vinckeweg.

9.30 uur

Optocht door het dorp onder begeleiding van de Chr. Muziekvereniging ’Juliana’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0040mon

ELBURG - Vandaag waren er bij de verschillende monumenten in de gemeente Elburg herdenkingsplechtigheden. Leerlingen stonden stil bij de bevrijding van de gemeente op 19 april 1945. Overal in het land herdenken scholieren de slachtoffers bij de verzets- en oorlogsmonumenten. Het streven is de leerlingen vertrouwd te maken met de geschiedenis die achter ‘hun’ monument ligt. Dit jaar vindt de herdenkingsplechtigheid voor de 33e achtereenvolgende keer plaats. In 1985 heeft de voormalige stichting Februari 1941 het initiatief genomen tot het in gang zetten hiervan. Ondertussen is het project ondergebracht bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Fotoreportage Anja van Boven van de plechtigheid bij het monument in Elburg

Fotoreportage Frank van Hatten in 't Harde

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

robo1

“Overweldigend!” Diana Pater, projectleider robotica bij Bibliotheek Noord-Veluwe, heeft geen ander woord voor het succes van de roboc@r op het landelijke bibliotheekcongres.

Programmeermobiel voor onderwijs en bibliotheekbezoeker

ELBURG - De roboc@r is een door bibliotheek Noord-Veluwe samen met twee andere Veluwse bibliotheken, Rijnbrink en fischertechnik ontwikkelde “programmeermobiel”. Zowel basisonderwijs als individuele bibliotheekbezoekers kunnen met behulp van fischertechnik modellen van alledaagse voorwerpen programmeren. En dat is echt iets waar heel veel bibliotheken naar op zoek zijn, zo bleek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Reddingbootdag 1 LvdL

ELBURG -  Op zaterdag 11 mei 2019 organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij haar jaarlijkse Reddingbootdag. Alle reddingstations zijn dan open voor publiek, zo ook in Elburg. Het materieel kan worden bezichtigd en donateurs kunnen meevaren op de Evert Floor.

De Reddingbootdag is een uitgelezen dag om kennis te maken met reddingwerk op het water en met de vrijwilligers die zich 24/7 inzetten om mens en dier te helpen. Op KNRM-station Elburg is iedereen van harte welkom in het boothuis tussen 10 en 16 uur aan de J. P. Broekhovenstraat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

weeronline

Matthijs van der Linden, Meteoroloog Weeronline

Haal je oranje t-shirt maar vast uit de kast, want we hebben mogelijk een warme Koningsdag voor de boeg! Er is maar liefst 90% kans dat Koningsdag normaal of te warm verloopt. Daarmee is deze editie waarschijnlijk veel warmer dan afgelopen jaren. In 2016 en 2017 was Koningsdag zelfs kouder dan Kerst. Bovendien lijkt het op veel plaatsen droog te blijven. De kans dat je een bui treft is 20-30%..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Nunspeterweg Gregorystraat

ELBURG- De kruising Nunspeterweg – Gregorystraat wordt aangepast. Dit betekent wel dat de werkzaamheden aan de kruising voor een periode van 6 weken voor overlast gaan zorgen. Direct omwonenden zijn inmiddels door de gemeente per brief geïnformeerd Er worden diverse omleidingen voor het verkeer gemaakt zodat in elk geval verkeer vanuit de Vesting het Molendorp kan bereiken. Voor wat betreft de omleiding kan verkeer vanuit de Vesting via een bypass naar de Wildemaetstraat. Vanuit de Wildemaetstraat staat een omleiding aangegeven die via de Noertcamplaan weer naar de Nunspeterweg gaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1260547

ELBURG - Het was feest vandaag op Het Nieuwe Feitenhof in Elburg.  Bewoonster mevrouw Wielink- van Keulen mocht  vieren dat ze de hoge leeftijd van 102 heeft bereikt. Burgemeester  Jan Nathan Rozendaal kwam haar namens de Gemeente Elburg feliciteren.

Foto's Frank van Hattem

Schrijf reactie (0 Reacties)

Amivedi logo

Gevonden in Doornspijk: Zwart/witte kat  (Huisdijk/Hoge Enk)

Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com 
www.amivedi.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

VITENS

ZWOLLE – Nederlanders denken dat ze elke dag 60 liter drinkwater verbruiken terwijl het werkelijk 120 liter is, blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van drinkwaterbedrijf Vitens onder ruim 2200 mensen. Meer dan de helft van de bevolking vindt de echte hoeveelheid van 120 liter schokkend. Vitens start vandaag een publiekscampagne om Nederlanders bewust te maken van het eigen waterverbruik en ze van tips te voorzien om water te besparen. Diverse provincies en waterschappen ondersteunen de oproep van de campagne.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

ELBURG -Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op dinsdag 7 mei in 't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De keuring kost voor B 40,- euro en C/D 60,- euro.

Een afspraak maakt u via 06-10329560.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bakenlogo

ELBURG - Per jaar belanden ruim 50.000 mensen, door een val, met een botbreuk op een spoedeisende hulp. Scheve stoeptegels, natte bladeren in het bos, een drempel in huis of een lastige trap zijn herkenbare situaties waarbij je kunt struikelen of uitglijden, met alle vervelende gevolgen van dien. Uit onderzoek blijkt dat senioren meer risico lopen om te vallen dan jongeren. Daarnaast worden veel mensen na een val angstiger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor hun conditie verslechtert en ook een sociaal isolement kan ontstaan. Speciaal voor deze doelgroep start de fysiotherapiepraktijk van het Behandel- & Adviescentrum van Zorgverlening Het Baken op maandag 6 mei op De Voord, Veldbloemenlaan 25  in Elburg, het valpreventieprogramma Vallen Verleden Tijd. Om vallen te voorkomen en de angst op vallen te verminderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2019 4 Digisterker t Harde

't HARDE - In de bibliotheek in ‘t Harde hebben vier cursisten van de Digisterker training hun certificaat ontvangen. Bij de Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid, zoals de website van de eigen gemeente en Mijn Overheid. Ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

 Precies wat ik zocht

De cursisten zijn heel tevreden over de training. Terugkijkend op de cursus vertellen ze dat de training precies was wat ze nodig hadden. De training was duidelijk en goed, voor de medewerkers die de training gaven was het nooit te veel om iets uit te leggen. Een van de cursisten vatte het mooi samen met de woorden “Precies wat ik zocht en nodig had!”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - Voor de natuurlijke aanmaak van de gezonde vitamine D, is een kort verblijf in de zon goed. Maar, voorkom verbranding en bescherm uw huid.

Isala zet een aantal gouden regels voor verstandig in de zon op rij:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

57155015 2455378134496611 2075364391116603392 n

DOORNSPIJK  Afgelopen zaterdag 13 april mocht Slagwerkensemble Juliana Doornspijk o.l.v. Melvin Puijn meedoen aan het ONSK (Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen). Het ONSK werd gehouden in het Schaffelear Theater in Barneveld, hier streden verschillende ensembles in diverse divisies tegen elkaar. Slagwerkensemble Juliana Doornspijk deed mee in de Middenklasse gestemd samen met vier andere slagwerkensembles uit verschillende plaatsen in Nederland. In de middenklasse werd het stuk Rebellion (gecomponeerd door Martijn Oostra) door iedereen ten gehore gebracht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

trein

't HARDE - Tussen 20 en 22 april rijden er geen treinen tussen Zwolle en 't Harde in verband met werkzaamheden.

Er worden bussen ingezet, de reistijd is daardoor 15-30 minuten extra.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5780

DOORNSPIJK -  Op 2e paasdag, 22 april 2019, organiseert de Supportersvereniging Oranje Zwart wederom de Grote Vlooienmarkt te Doornspijk. Een veelzijdige markt die jaarlijks ruim 3000 bezoekers trekt.

De markt zal gehouden worden op het voetbalveld van DSV’61, Haerderweg 19 te Doornspijk. Het terrein zal om 10.00uur geopend zijn en de markt duurt tot 16.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)