Wiel Logo

ELBURG - Op 28 september is het weer Burendag. Het is een dag waarop buurten gezellig kunnen samenkomen en iets voor elkaar kunnen doen. Stichting WIEL hoopt dat verschillende buurten weer meedoen aan deze dag en dit jaar organiseert WIEL in dat kader een fotowedstrijd over het ‘mooiste plekje in de buurt’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arent

ELBURG - Drs. Willy Smit-Buit uit Vaassen houdt 25 september een lezing over Admiraal Van Kinsbergen. Het is dit jaar 200 jaar geleden dat de laatste beroemde zeeheld overleed. Aan de hand van beeldmateriaal neemt Willy Smit-Buit de bezoekers mee in het bijzondere leven van de admiraal.

De lezing wordt gehouden in het Gruithuis aan de Krommesteeg en begint om 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

69888224 2988086654600030 3102101435899183104 n

ELBURG - Dat alcohol schadelijk is weten we allemaal. Maar voor jongeren geldt dat dus nog meer. Ze lopen sneller alcoholvergiftiging op, terwijl hun hersenen nog vol in ontwikkeling zijn. Het onderzoek van de Commissie Alcohol en hersenen van de Gezondheidsraad, toont dan ook daadwerkelijke aanwijzingen dat hersenen zich afwijkend ontwikkelen bij jongeren die drinken. En dat niet alleen. Jongeren die drinken blijken uit wetenschappelijk onderzoek een groter risico te lopen op alcoholproblemen op latere leeftijd. Dus hoe later iemand begint, hoe beter. Daarom, NIX18.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hart van Thornspic voorlezen

DOORNSPIJK -  Hart van Thornspic in Doornspijk bestaat 12,5 jaar en daarmee is ook de bibliotheekvestiging van Bibliotheek Noord-Veluwe in Doornspijk al 12,5 jaar gevestigd in Hart van Thornspic. Er is een feestweek ( 16 t/m 20 september) waar heel Thornspic aan mee doet. Op dinsdagmiddag mochten de bibliotheekmedewerkers een activiteit verzorgen en de keus viel op voorlezen aan bewoners en bezoekers van Hart van Thornspic en het zingen van oudhollandse liedjes. Verschillende bibliotheekmedewerkers lazen een verhaal  voor aan de circa 30 bezoekers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

baco

Vermist in Elburg: Cypers/grijs/witte kater "Bako"(Botterstraat)
Vermist in 't Harde: Kr.Turkse Angora grijze poes "Belle" (Braakvoortweg)
Gevonden in 't Harde: Cypers/grijs/witte poes (Singel)
Gevonden in Doornspijk: Schildpadpoes met wit (Zuiderzeestraatweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Nieuwe flyer wijkbuffet 2019 def HR versie oktober 2019 1 2

Schrijf reactie (0 Reacties)

69761984 2369689919804509 2687684512569098240 n

ELBURG -  Aanstaande vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur vindt er een seniorenmiddag plaats bij de Akker fysiotherapie aan de Terbekeweg 53 in Elburg. Het is een informatiemarkt  waar senioren kennis kunnen nemen van het belang van bewegen en valpreventie. Daarnaast zijn podotherapeuten van Innofeet aanwezig en medisch pedicure Angelique over het belang  van voetzorg om goed te kunnen blijven bewegen. Thuiszorg Icare is aanwezig om het  project meer bewegen voor ouderen in Elburg kracht bij te zetten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

image1

OOSTENDORP  - Op zaterdag 26 oktober geeft CMV Excelsior Oostendorp een uniek concert, het thema is 'Miljoenjacht'.  Voorafgaand aan het concert kunnen bezoekers lootjes kopen voor een euro per stuk en zo maken zij kans om mee te spelen in het spel. 

Bent u ook zo benieuwd wat er in de koffertjes zit? Kom dan op 26 oktober naar het Buurtgebouw in Oostendorp en laat u verrassen!

Schrijf reactie (0 Reacties)

wijkcom vesting

ELBURG - Het wijkcomité Vesting Molendorp hoort graag van u wat er speelt tijdens het inloopspreekuur, dit is voorafgaand aan de vergadering. Het wijkcomité Vesting/Molendorp vergadert op donderdagavond 19 september a.s. in het museum in Elburg. U wordt van harte uitgenodigd voor het inloopspreekuur van 19.30 tot 20.00 uur om onderwerpen die nog niet bekend zijn bij het wijkcomité onder de aandacht te brengen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

image00024beleef

DOORNSPIJK -  Wijkontmoetingscentrum Hart van Thornspic bestaat dit jaar 12 1/2 jaar. En dit wordt met alle betrokken partijen gevierd. Speciaal voor de bewoners, bezoekers, vrijwilligers, medewerkers en belangstellenden worden tijdens de feestweek van 16 t/m 21 september verschillende activiteiten georganiseerd. Vandaag was de opening van de feestweek en als cadeau werd De BeleefTV geschonken. Dit is een digitale activiteitentafel die speciaal is ontwikkeld voor senioren met dementie.

Foto's Anja van Boven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kapel

ELBURG -  Zaterdag 28 september van 11.00 tot 17.00 uur presenteren Wereldwinkel Elburg en Mona Lisa de nieuwe Fair Trade najaarscollectie. Geniet van de nieuwe modekleuren in jurkjes, tassen, sieraden en sjaals. Fleur voor het interieur in schalen, manden en decoratie. Doraki verkoopt (h)eerlijke olijven en olijfolie uit Kreta.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

ELBURG - GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) voert dit najaar een grootschalig vragenlijstonderzoek uit. Deze Monitor Jongvolwassenen gaat onder andere over gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen (16 tot en met 25 jaar). Zij vullen hiervoor een onlinevragenlijst in. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

LEGER

ELBURG - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Oldebroek voor de jaarlijkse collecteweek van 25 tot en met 30 november. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels, en de soepbus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 zaak

Vanmiddag is er weer 'Een Hele Onderneming' op regioradio Loco FM. Vorige week sprak presentator Willem Rietberg  met #PeterdeJong van KRC van Elderen Accountants over long life learning en de dienstverlening die je als account en belatingadviseur verleent. Belangrijk voor deze dienstverlening is de persoonlijke benadering en je inleven in de onderneming cq klant. Vanmiddag om 17.00 uur is Priscilla Spek te gast van Prima Vloeren. Duurzaamheid is dan een belangrijk thema.. www.locofm.nl of 107.2 en 107.6 FM in de regio Noord Veluwe

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK – “Dit is zeker niet de laatste keer geweest.” Thomas (37) uit Haarlem staat op de tribune van het Mega Piraten Festijn in Oldebroek. Stef Ekkel treedt op. En Thomas is enthousiast. “Een paar weken geleden was ik met mijn maat Leroy aan het stappen in Zwolle. Toen we weer bij hem thuis waren, begonnen we Nederlandstalig te draaien. Leroy vertelde over het Mega Piraten Festijn. ‘Dan gaan we er naartoe ook’, zei ik. Daarna heb ik meteen kaarten geregeld. En wat is het hier fantastisch! Dit missen we in Noord-Holland. Geen gezeik, niemand die vecht. We liepen naar binnen en werden niet eens gefouilleerd! En vanaf het begin was het groot feest!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0145eb

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

Persfoto Duurzaam verwarmen op IJsselvliedt

ELBURG - De week van 7 t/m 12 oktober staat voor gemeenten Elburg en Oldebroek helemaal in het teken van duurzaamheid en innovatie. Tijdens deze week krijgen inwoners de kans om ideeën op te doen om hun leefstijl en omgeving duurzamer en groener te maken.

De organiserende partij Veluwe Duurzaam nodigt lokale organisaties, bedrijven en initiatieven uit om kosteloos deel te nemen aan deze week. Zij kunnen activiteiten of acties organiseren rondom hun verantwoorde, duurzame of groene producten. “We weten dat er in de buurt heel veel bedrijven en initiatieven bezig zijn met interessante duurzame snufjes en de nieuwste innovaties. Wij roepen ze op om deze week een stapje naar voren te zetten, in de spotlights!” aldus de organisatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7535du

ELBURG - Wie eet biologische groenten? Wie raapt zwerfafval op of is actief met energiebesparing? Tot en met begin oktober kun je een duurzame buurman, zus, vriend of collega nomineren voor het Duurzaamheidsdiner!

Op 10 oktober 2019 worden de 20 duurzaamste inwoners van gemeente Elburg uitgenodigd voor een heerlijk diner. Wethouder Arjan Klein zal hierbij aanwezig zijn. Wie is volgens jou een duurzame uitblinker?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0111bd

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

huis

't HARDE - Met de overheidsplannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning. Een goed moment om te oriënteren is de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november 2019. Gastvrije huiseigenaren stellen hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers. Een unieke mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)