272160122 1114717459295182 4144821002739719340 n

ELBURG - De Bibliotheek op School is een vorm van samenwerking tussen school en bibliotheek, die de laatste jaren op veel basisscholen is geïntroduceerd. Het concept heeft bewezen effectief te zijn en zorgt voor meer leesplezier bij de kinderen. Met meer plezier lezen betekent beter lezen en dat heeft positieve gevolgen voor de schoolprestaties.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

245469434 6297682500303396 2165059672955308613 n

ELBURG - De winkels mogen weer open, maar de VVV en museumwinkel blijft nog tot en met 1 februari gesloten vanwege werkzaamheden.

Wil je Elburg in de tussentijd toch ontdekken dan verkoopt De Plantage Elburg de mooie en handige stadswandeling.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Game Based assesments

NUNSPEET - Inclusief Groep is onlangs een pilot gestart met IVY Works. IVY Works ontwikkelt game-based assessments. Met dit instrument krijg je snel een goed beeld van de soft-skills en de verborgen talenten van kandidaten. Zo wordt duidelijk of een kandidaat echt geschikt is voor een bepaalde functie. Niet door vragenlijsten in te vullen, maar door het spelen van games!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

91637396 1063493297371203 7526109387924963328 n

ELBURG -  In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds presenteert Poppunt Gelderland haar fonds voor Gelderse artiesten: Music Support Gelderland.Via dit fonds kan per act kan er maximaal  €1000,-  worden aangevraagd. Ook artiesten uit de gemeente Elburg kunnen een plan indienen voor hun zakelijke of artistieke ontwikkeling. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tai chi lessen 1

OOSTENDORP -  Vrijdag 28 januari organiseert Stichting WIEL tussen 12:00 uur en 13:00 uur een gratis introductie les Tai Chi (Qi Cong) in ’t Buurtgebouw aan de Zuiderzeestraatweg Oost 37. Tijdens de Tai Chi lessen worden er oefeningen gedaan die de gewrichten losmaken, daarnaast dragen deze oefeningen bij aan het versterken en soepeler maken van de spieren zonder deze daarbij teveel te belasten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Wildemaetschool 1

ELBURG  -  Afgelopen week was het zover: de eerste basisschoolleerlingen kregen lessen Techniek en Technologie in het TechLab Elburg! Onder enthousiaste begeleiding van instructeur René Hoven starten in januari en februari de leerlingen uit groep 7 en 8 met een les robotica. Hoewel de officiële opening van het TechLab nog even duurt, komen per schooljaar deze leerlingen zes keer naar het TechLab.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kees en Hetty van den Boogert 1 300x225

ELBURG  -  Na meer dan vijftien jaar voorzitterschap neemt Kees van den Boogert afscheid van de Stichting Vrienden Sjoel Elburg, die in 2006 werd opgericht ter ondersteuning van Museum Sjoel Elburg. ‘Het is de kunst om het verhaal van de joodse geschiedenis aanschouwelijk te maken en over te dragen op jongere generaties, zodat het gaat leven en de jongeren van nu ook later betrokken blijven op de synagoge en het joodse leven in zijn totaliteit’, zegt hij bij zijn vertrek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

perry

Vermist in Elburg: Cypers/rood/witte kater "Perry" (De Stelling)
Gevonden in Elburg: Cypers/grijs/witte kat (Vletstraat)

Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel.: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com

Schrijf reactie (0 Reacties)

272235799 6751588594916465 861233352799369918 n

ELBURG  - JOGG Elburg organiseert in samenwerking met Fit en Slank met Herriët en Anique Leefstijl een supermarkt safari speciaal voor ouders!

Aan de hand van de leefstijlcoach ga je mee op reis door de supermarkt, je gaat langs de verschillende schappen om te kijken wat nou daadwerkelijk gezonde tussendoortjes zijn, daarnaast worden er verschillende etiketten gelezen en is er ruimte voor eigen vragen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wandelen3

ELBURG - Kom gezellig wandelen in de mooiste dorpen op de Noord-Veluwe! Verken drie dagen lang één van de mooiste wandelgebieden van het land; start in Elburg, Elspeet, Ermelo en Putten ga op stap met een prachtige route inclusief lekkernij. “In februari zijn de evenementenagenda’s vaak vrij leeg en nu met de Covid-pandemie zien we dat er nog minder georganiseerd kan worden. Wandelen is een veilige activiteit. Ook heeft de natuur ieder jaargetijde zijn charmes. We laten iedereen daar graag van meegenieten” aldus Hanneke Bakker, medewerker van VVV Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail INNOFEST1

ZWOLLE/ELBURG -  Twee startups uit Regio Zwolle krijgen de kans om hun innovatie kosteloos te testen tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel op donderdag 5 mei 2022. Vroegtijdig testen in de praktijk brengt belangrijke innovatieve oplossingen sneller en succesvoller op de markt. Startups kunnen zich aanmelden via innofest.co/validatielab-zwolle/. ZWINC, Kennispoort Regio Zwolle en de gemeente Zwolle werken samen met Innofest om startups verder te helpen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2022 01 prentenboeken top 10

ELBURG - Woensdag 2 februari zijn alle kinderen t/m 6 jaar welkom in de bibliotheek in Elburg voor een voorleeshalfuurtje. Voor kinderen t/m 4 jaar van 14.00 – 14.30 uur en voor kinderen van 5 en 6 jaar van 14.30 – 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig, kom gezellig luisteren!

Het voorlezen is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen. Bibliotheek Noord-Veluwe viert dit jaar de Nationale Voorleesdagen met meer dan 50 kinderopvang-, peuter- en kleutergroepen. Daarmee worden ruim 1.000 kinderen bereikt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2022 01 scholieren in studiecabine 1

ELBURG  -  Sinds 1 januari biedt Bibliotheek Noord-Veluwe twee nieuwe abonnementen aan. Het eerste abonnement is speciaal voor het gebruik van de pc’s en internet, het tweede is voor jongeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0095

ELBURG -  Festival Tussenland uit Zwolle biedt een audiotour 'Elburgs erfgoed' aan. Elburg ademt nog steeds een middeleeuwse sfeer. Dat komt vooral door de nauwe steegjes, oude huizen en begroeide stadswallen. Elburg is echter niet gegroeid rond een centrale kerk, zoals de meeste middeleeuwse steden, maar ontworpen op de tekentafel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wielpr

ELBURG -  Woon je zelfstandig in een koop- of huurhuis en je een tuin, dan is het fijn voor jezelf en de buurt dat deze wordt onderhouden. En meestal lukt dat wel. Hetzelfde geldt voor kleine klussen in en rond het huis. Maar soms gaat het wat minder en heb je door omstandigheden geen tijd of energie om deze klussen aan te pakken en bij te houden. De redenen hiervoor zijn heel verschillend. Je bent bijvoorbeeld mantelzorger en hebt geen tijd voor andere klussen, of je hoofd zit vol en je weet niet meer waar te beginnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

web

ELBURG -  Kan ik beter de vloer of juist de bodem isoleren? Hoe moet ik mijn gevel isoleren als ik geen spouw heb? En is er ook subsidie voor het isoleren van mijn dak? Dit soort vragen komen aan de orde tijdens de gratis webinars van duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam: ‘Hoe isoleer ik mijn vloer?’ (27 januari), ‘Hoe isoleer ik mijn gevel?’ (10 februari) en ‘Hoe isoleer ik mijn dak?’ (17 februari). De webinars zijn van 19.30-20.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

ELBURG  -  Vanaf dit jaar gelden er nieuwe subsidieregels als je je woning wilt verduurzamen. Vanaf dan krijg je, als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt, niet 20% van de kosten vergoed, maar 30%. Onder verduurzamingsmaatregelen worden isolatie gerekend (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp.

eer informatie over de ISDE-subsidie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Schrijf reactie (0 Reacties)

wensboom

ELBURG -  Evenals vorige jaren wil de Lionsclub Elburg-Oldebroek stichtingen en verenigingen de gelegenheid bieden om  wensen in te dienen. In vorige jaren kon men daartoe tijdens Kerst in de Vesting een wens in de kerstboom op de Vischmarkt hangen. Vanwege de lockdown is nu gekozen voor een “digitale kerstboom”.”. De Lionsclub heeft al een aantal wensen ontvangen. Er is echter nog gelegenheid voor het indienen van wensen. Als u een wens hebt voor een goed doel, verzend die dan naar het e-mailadres lionswensboom@outlook.com .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oranjever Elburg

ELBURG  -  De Oranjevereniging Elburg luidt de noodklok: in de loop der jaren zijn er alleen maar bestuursleden vertrokken en ondanks herhaalde oproepen zijn er geen nieuwe bijgekomen. De overgebleven leden willen zo niet verder: "als er geen nieuwe mensen bijkomen, stoppen we". Voor 2022 zal er nog een minimaal programma georganiseerd worden maar in 2023 valt het doek, als er tenminste geen nieuwe bestuursleden bijkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

271779389 2096571080491348 7176397423943701781 n

ELBURG  -  Winkels in de binnenstad van Elburg zijn zaterdag gewoon open. van 10.00 tot 17.00 uur is het winkelend publiek welkom in Vesting Elburg.

'Ook Elburg doet mee aan de landelijke actie tegen de lockdown. Onze winkels kunnen veilig open! De corona aatregelingen blijven uiteraard wel van kracht op deze actiedag. Dat is ook hetgeen we naar buiten willen brengen. Je kunt veilig bij ons winkelen,'laten ze weten op social media.

Schrijf reactie (0 Reacties)