9050887d aecc 4bda ba0f d1300e92a135

ELBURG - In het voorjaar van 2018 is in de binnenstad van Elburg een pilot gestart waarin burgerhulpverleners worden opgeroepen om te helpen bij een beginnende brand. Veel inwoners zijn als burgerhulpverlener al actief bij het reanimatieoproepsysteem HartslagNu en hebben aangegeven ook graag bij andere calamiteiten te helpen. Zij hebben in samenwerking met inwoners van de binnenstad, de gemeente, brandweer Elburg en Stan, het oproepsysteem bij noodsituaties, het afgelopen jaar vaak geoefend om te onderzoeken wat zij voor de komst van de brandweer al zouden kunnen doen. Afgelopen maandag was de laatste oefening van dit jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

ELBURG - Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op dinsdag 8 januari in 't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De keuring kost voor B 35 euro en C/D 55 euro.

Een afspraak maakt u via 06-10329560.

Schrijf reactie (0 Reacties)

REGIO/ELBURG - Op vrijdag 7 december kwamen bestuurders, ondernemers en gebiedsbeheerders in het Dolfinarium bijeen om het onmogelijke mogelijk te maken; de 80 kilometer lange Randmeren te ontwikkelen tot één coherent en tegelijk gedifferentieerde hotspot voor waterrecreatie. Met ruim zestig deelnemers is het eerste jaarcongres ‘samenwerken aan Randmerenkwaliteit’ van de Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren goed bezocht. Het ochtendprogramma is gericht op informeren en inspireren, ’s middags buigen de deelnemers zich over plattegronden en waterkaarten. Aan zeven thematafels ontleden werkgroepen met markeerstiften, potloodstrepen en kleurige stickers het hele gebied van Almere tot Kampen. De verscheidenheid van de watervlakken, met harde en zachte kustgebieden, en de open en gesloten achterlanden is voor tal van de aanwezigen zelf een openbaring. En als vanzelf vormt zich het beeld van één aaneengesloten en grenzeloos recreatie- en watersportgebied.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20181206 WA0004

ELBURG - Op zaterdag 22 december staat Elburg in het teken van een sfeervolle kerstkoopavond.  Tot 21.00 uur zijn veel winkels geopend in een sfeervolle kerstentourage, met Christmas Carols en de Kerstman.

Op initiatief van de plaatselijke ondernemersvereniging W.V.E. wordt een sfeervolle kerstkoopavond in het oude centrum van Elburg. De sfeervolle entourage in combinatie met het kerstshoppen bij de vele winkels in Elburg Centrum waar volop opruiming is, maakt Elburg tot een aantrekkelijk plaatsje in deze laatste dagen van het jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

adventstocht

ELBURG  – Op vrijdagavond 21 december vindt in de binnenstad van Elburg een bijzondere adventswandeling plaats. De muzikale wandeltocht wordt georganiseerd door het Orgelmuseum en tijdens de avond worden vier locaties in de binnenstad van Elburg bezocht. De avond begint in Museum Elburg, waar het orgel in de kapel bespeeld zal worden. Vervolgens gaat de route langs de Christelijk Gereformeerde kerk en de muziekkamer van de familie Hutten, om te eindigen in het Orgelmuseum, met een slotconcert op het Leeflang-Boonorgel. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar in de binnenstad van Elburg. De uitvoerenden tijdens deze avond zijn Jurjan Lipke (orgel), Arjo Hovenberg (hobo), Frank Hutten (vleugel) en Geessien Hutten (sopraan).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

samen eten

ELBURG - Op dinsdag  18 december   is er weer een wijkbuffet in  wijkontmoetingscentrum  De Voord.  Lijkt het u ook  gezellig om met andere inwoners uit Elburg te eten, te praten, kortom elkaar te ontmoeten in een andere omgeving?  Dan is dit iets voor u! Kosten voor het buffet zijn € 8,- per persoon,  inclusief één aperitief. U bent welkom vanaf 17.00 uur.

Aanmelding:  Telefonisch 0525-637424 of via e-mail: keuken@zorgverlening-hetbaken.nl,  In verband met beperkte ruimte is het maximaal aantal deelnemers 70 personen. Het wijkbuffet vindt nu 2 x per maand plaats; de eerste en derde dinsdag van de maand. Graag naam, adres en telefoonnummer vermelden en ‘wijkbuffet’ vóór vrijdag 14 december.

Schrijf reactie (0 Reacties)

reg

ELBURG - Op zaterdag 22 december zal Regina Ederveen op de harp optreden. Zij speelt samen met haar leerling Maria Krol, een jong harptalent van 11 jaar. Zij laten als harpduo allerlei kerstliederen horen uit verschillende landen, van Stille Nacht tot We wish you a merry Christmas.

Dorcas, Oostendorperstraatweg 1, Elburg. 14.00 - 15.30 uur, gratis toegankelijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

buurtbus

ELBURG - Vanaf maandag 10 december a.s. gaat voor de buurtbus met lijn 514 een nieuwe dienstregeling in.

Voor de nieuwe tabellen kunt u terecht op:

http://lijn514.nl/dienstregeling/

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbs ampiesberg01

't HARDE - Ook dit jaar organiseert LOE TV, in samenwerking met LOCO een kerstconcert in de fraai versierde tuin van Ampie Bouw. Ampie is al wekenlang bezig de kerstverlichting op te hangen in zijn tuin en vanaf 20 december kan iedereen een bezoek brengen aan Ampies tuin. Op 19 december a.s. wordt de prachtig verlichte tuin geopend middels een kerstconcert. Aanvang van dit concert is 19.00 uur en het duurt ongeveer 90 minuten.Hieraan wordt dit jaar medewerking verleend door het koor Eigenwijs olv dirigent Henk Stappenbeld en de band Old Dutch Boys.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

47324577 2226592280708495 1409483179919671296 n

ELBURG- Elke woensdag van 10.00-12.00 uur is er in WOC ’t Huiken een Financieel Trefpunt. Elke inwoner kan daar terecht met vragen op financieel/administratief gebied tot aan problematische schulden. Organisaties als MEE, schuldhulpmaatje, Humanitas, Stimenz, sociaal.nl, gemeente Elburg, Doeth en WIEL werken hierin samen.

Als gastvrouw/heer help je mee met het klaar maken en opruimen van de ruimte, het verzorgen van koffie/thee. Je ontvangt de bezoekers, dus ben je het eerste aanspreekpunt. Je haalt de vraag op bij de bezoeker, zodat je ze kan doorverwijzen naar de juiste organisatie. Verdere hand- en spandiensten zoals de bezoeker helpen met printen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ORGELMUSEUM4

ELBURG - Uitgaande van het Nationaal Orgelmuseum in Elburg, wordt op vrijdag 21 december 2018 een bijzondere muzikale Advents- voettocht in het historische Hanzestadje Elburg gehouden. Om 19,00 uur start deze tocht in de sfeervolle Kloosterkapel van het voormalig Agnietenklooster aan de Jufferenstraat 6 , waarna vervolgens een bezoek gebracht wordt aan het orgel in de Chr.Geref.Kerk, vervolgens aan de muziekkamer van de Fam.Hutten waarna deze unieke muziekwandeling eindigt in het Nationaal Orgelmuseum aan de Van Kinsbergenstraat 5 te Elburg. Hier is in het programma ook samenzang van  enkele oud-hollandse kerstliederen opgenomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

46831271 1479682192162459 705592367146598400 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

taal

HARDERWIJK/ELBURG - Op donderdag 6 december is door Inclusief Groep wederom de maatjesmiddag georganiseerd. Dit keer in het Participatiehuis aan de Gelreweg 4 in Harderwijk. Gemeenteraadsleden, Colleges B&W en beleidsambtenaren uit de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek waren uitgenodigd. Met in totaal 15 aanwezigen was de bijeenkomst een succes. Normaal gesproken wordt tijdens de Maatjesmiddag een maatje gekoppeld aan een medewerker van Inclusief Groep. Nu werd een maatje gekoppeld aan een kandidaat die vanuit de gemeente of UWV een traject volgt in het Participatiehuis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

car

ELBURG  - In februari 2019 start start de  Culturele Stichting Elburg met een nieuwe cursus Kunstgeschiedenis.  Anna van Prooijen zal, op de haar zo eigen manier, u  meenemen in de wereld van de schilderkunst. Als onderwerp deze keer twee schilders van de Barok, de Italiaanse schilder Caravaggio en de bekende Nederlandse schilder Frans Hals. Deze laatste naam zal bij u misschien wat bekender in de oren klinken.  Echter Caravaggio  was ook een heel bijzondere, in zijn tijd spraakmakende kunstenaar. Zijn echte naam was Michelangelo Mirisi. Hij nam de naam Caravaggio aan naar zijn geboorteplaats in de buurt van Milaan. Hij werd niet oud, hij leefde van 1571 tot 1610. Hij was in zijn tijd, de vroege Barok, heel vernieuwend bezig. Hij beeldde religieuze thema's op een bijzonder realistische wijze uit. Hij had een heel karakteristieke lichtbehandeling. Hij was als mens geen lieverdje. Hij belandde zelfs in de gevangenis. Als kunstenaar was hij inspirerend voor andere schilders, ook voor Nederlandse. Daar kan Anna van Prooijen alles over vertellen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - In het kader van de ‘Nationale Vrijwilligersdag’, op vrijdag 7 december, brengt de Museumvereniging speciale odes aan museumvrijwilligers. In de provincie Gelderland zijn in totaal 4.852 mensen werkzaam van wie 77% als vrijwilliger. Landelijk gezien is dat 68%. Nieuwe en jonge vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor musea, om ook op de lange termijn hoge kwaliteit en aansprekende tentoonstellingen te kunnen blijven bieden. Bijna alle Nederlandse musea, groot én klein, werken namelijk met vrijwilligers. Zelfs 15% van de musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding.

In dit portretje leren we er één beter kennen. In Museum Sjoel Elburg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

26171629 985871054897317 6432569970847522836 o

ELBURG - Ga samen met duizenden anderen de uitdaging aan en zet uw alcoholgebruik 30 of 40 dagen lang op pauze. Daag vrienden en familieleden uit en laat ze met u meedoen. De 30-dagen-stop begint op 1 januari 2019 en de 40-dagen-stop op 6 maart 2019. Doe mee door u aan te melden via www.ikpas.nl en ervaar wat het u oplevert.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0020k

ELBURG - Het echtpaar Klompenmaker uit Elburg is vandaag 50 jaar getrouwd. Het echtpaar werd daarom namens de gemeente Elburg gefeliciteerd door wethouder Wessel. De heer en mevrouw Klompenmaker hebben 15 kinderen en 25 kleinkinderen. Hij is zelfstandige geweest van beroep en mevrouw zorgde voor het gezin en als hobby mocht en mag ze graag haken.

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

OOSTENDORP - Op zaterdag 8 december houdt het actiecomité Excelsior weer een gezellige bingoavond in het buurtgebouw te Oostendorp. Er wordt alleen met geldprijzen gespeeld. De bingo begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 18.00 uur. U allen bent van harte welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nfk

Kankerpatiënten worden in Nederland nog onvoldoende geïnformeerd over de mogelijk langetermijngevolgen van hun behandeling op hun dagelijks leven. Bij ruim een derde van de mensen spreken zorgverleners niet over klachten die ze na de behandeling kunnen krijgen. Bij ongeveer de helft is geen aandacht voor hun toekomstplannen of wat patiënten belangrijk vinden in hun dagelijks leven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

schilderij Jan Dirk van Dijk

ELBURG - Op dit moment exposeert Jan Dirk van Dijk in Het Baken locatie De Voord in Elburg. Jan Dirk is geboren en getogen in Wapenveld waar hij met veel plezier samen met zijn vrouw Ank woont. Na zijn pensionering heeft hij zijn hobby schilderen weer opgepakt. Jan Dirk schildert met olieverf en acryl prachtige landschappen, stillevens, vogels en bloemen. Hij krijgt les van Klaarke van der Kolk in Oene.

In de vitrinekast tegenover de receptie vindt u cadeaus voor Kerst uit de Wereldwinkel Elburg.

U kunt de expositie tot 7 januari 2019 bezichtigen tussen 9.00 en 17.00 uur. S.v.p. even melden bij de receptie.

Schrijf reactie (0 Reacties)