klaverjassen1

Donderdagavond 18 oktober jongstleden is er door 34 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub "S.V. 't Harde" in de gezellige en rookvrije kantine op sportpark "Schenk" aan de Bovenweg 8 in 't Harde.

Met de score van 5311 punten was John Koning die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 8 prijswinnaars van die avond met hun puntenaantallen: Otto Marsman 5261, Jenny Pannekoek 5085, Dirk Fransman 5042, Hendri van 't Ende 4990. Yvonne Stobbelaar 4983, Gerrit ten Cate 4973, Albert van Egteren 4963 en Hendrik Leusink 4953.   

Donderdag 25 oktober aanstaande is er weer klaverjassen in de gezellige kantine aan de Bovenweg 8 in 't Harde, aanvang 19.45 uur. Nieuwe leden zijn ook dan weer van harte welkom. Nadere inlichtingen bij Peter van der Burg tel. 0525 65260, Arris Klein tel. 0525 651669 of Gert Drost tel. 038 8506316.

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 6492

De Sijnave zangers, het koor Eigen-Wijs en De Meulezangers hadden gisterenavond in café Halfweg in Doornspijk voor de 2e keer weer een gezellige zang en ontmoetingsavond met elkaar Dat muziek verbroedert was  dan ook weer duidelijk te zien en te merken tijdens de finale aan het eind van de avond.

Gezelligheid en Samenhorigheid waren de ingrediënten voor deze geslaagde avond in Doornspijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Op dinsdag 30 oktober zijn vertegenwoordigers van negen scholen voor voortgezet onderwijs uit Elburg, Wezep, Kampen en Zwolle te gast op CNS ‘de Regenboog’ te Oldebroek.Op deze avond krijgen de scholen voor voortgezet onderwijs (VO-scholen) de gelegenheid om zichzelf te presenteren en in te gaan op vragen. De doelgroep bestaat uit leerlingen uit groep 8 met hun ouders of verzorgers. De avond is ook vrij toegankelijk voor belangstellenden van andere basisscholen.

Het doel van deze bijeenkomst is algemene informatie te geven over verschillende VO-scholen. Deze info kan gebruikt worden om gericht open dagen of –avonden van VO-scholen te bezoeken.Voor de leerlingen van groep 8 breekt binnenkort een spannende tijd aan. Ze gaan op zoek naar een andere school en in het voorjaar wacht hun de eindtoets. Met deze avond wordt de nieuwe school dichtbij gebracht, zodat de overstap gemakkelijker wordt.

De inloop voor deze avond is om 18.45 uur, vanaf 19.00 uur zijn er verschillende inforondes door de school heen.

CNS ‘de Regenboog’ staat aan de van Sytzamalaan 5 te Oldebroek. Van harte welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

DHR R en M

Op zaterdag 3 en 10 november vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Eigenaren van duurzame huizen in heel Nederland openen dan hun deuren. Gastvrije huiseigenaren vertellen hoe zij hun woning energiezuiniger en duurzamer hebben gemaakt. Een unieke kans voor bezoekers om duurzaam wonen te ervaren en ideeën op de doen. Ook Marjola en Robinuit ’t Loo Oldebroek stellen dan hun zeer energiezuinige woning open.

‘Begin 2016 hebben wij deze woning gekocht met het doel om dit vervallen huisje geheel te verbouwen tot een zo ver als mogelijk passiefhuis; een huis zonder gasaansluiting dat nauwelijks verwarming nodig heeft en heel weinig energie verbruikt voor bijvoorbeeld verlichting en warm water’, vertelt Marjola, die samen met haar man zelfstandig deze verbouwing realiseert. De afgelopen paar jaar zijn allerlei maatregelen getroffen om dit doel te bereiken: het huis is op een bijzondere manier zeer goed geïsoleerd, een warmtepomp prijkt op het dak samen met een zonneboiler en zonnepanelen en het huis is voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning. De megaverbouwing begint al aardig te vorderen. ‘We hopen binnen 2 jaar zo goed als klaar te zijn, zodat we bijzondere Bed andBreakfast kunnen gaan openen’. Zij doen dit jaar ook mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op 3en 10november. Robinvertelt dan graag over wat ze aan maatregelen hebben genomen waardoor het energieverbruikzo laag is en het huis ook veel prettiger woont.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC00576

Voor het zesde achtereenvolgende jaar is een delegatie van scholieren van het Nuborgh College Lambert Franckens aanwezig geweest bij de herdenking van de opstand in het voormalige vernietigingskamp Sobibor. Op 14 oktober 1943 lukte het ongeveer 300 gevangenen te ontsnappen uit het beruchte kamp in Sobibor, een plek in Oost-Polen kort bij de grens van Oekraïne. Van deze groep wisten uiteindelijk slechts 61 mensen de oorlog te overleven.

De leerlingen uit Elburg die dit jaar geselecteerd waren uit een grote groep geïnteresseerden waren Judy Montizaan, Kevin van Norel, Emma Lokhorst en Mayke Kamphuis. Verder namen er leerlingen uit Bergen op Zoom, Ede, Winterswijk en Doetinchem deel aan deze internationale uitwisseling van jonge studenten. Dit jaar kwamen de deelnemers uit vier verschillende landen: Polen, Duitsland, Oekraïne en Nederland. Delegatieleider van de Hollandse groep was ook dit jaar geschiedenisdocent Willem van Norel.

Op vrijdag 12 oktober werd een bezoek gebracht aan het voormalige concentratiekamp Majdanek, nabij Lublin. In dit vreselijke kamp werden op 3 november 1943 op een vrijdag 18.400 joden geëxecuteerd als onderdeel van de operatie Aktion Reinhard. Dit kamp werd al in 1945 door de Poolse regering aangewezen als museum. Een groot gedeelte van dit kamp is nog steeds in tact.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huiken

 

Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op dinsdag 6 november in Gemeenschapscentrum 't Huiken, Lange Wijden 33, 8081 VC Elburg.

De keuring kost voor B 35 euro en C/D 55 euro. Een afspraak maakt u via 06-10329560.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster t Harde in Beweging

Verschillende ontwikkelingen om wat te organiseren voor ‘t Harde gemengd met ideeën uit de buurt, hebben ervoor gezorgd dat er een gezellige dag in de herfstvakantie wordt georganiseerd op het centrumplein van ’t Harde. Dit evenement vindt plaats op vrijdag 26 oktober onder de noemer; ‘t Harde in beweging!

In samenspraak met een aantal ondernemers, buurtbewoners, gemeente en stichting WIEL, is dit initiatief ontstaan en opgezet. Tussen 14.00 en 21.00 uur is het plein feestelijk gevuld met verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er springkussens (mede mogelijk gemaakt door de Rabobank), pannakooi, kan je doelschieten, leveren verschillende ondernemers een bijdrage, kan er een hapje en drankje genuttigd worden, is er een terras, live-muziek en voeren een aantal organisaties demo’s uit. Het programma daarvan ziet er als volgt uit;

  • Ouderen valpreventie door Louwen & Muilwijk om 14.00 en 16.30 uur
  • Dansdemo door Fons van Loon om 14.00 en om 15.00 uur
  • Wandelvoetbal door SV ’t Harde om 14.30 uur
  • Voetbalschool door SV ’t Harde om 14.00 en om 16.00 uur
  • Scootmobiel circuit (ook voor jongeren) door Louwen & Muilwijk om 14.45 uur
  • Live-muziek door Maria Goossen en bandleden vanaf 18.00 tot 21.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wiel Logo

De zorg voor een naaste met ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’ (NAH) kan op veel vlakken onrust veroorzaken.  Zo weet de omgeving vaak geen raad met de nieuwe situatie, terwijl het vertrouwde thuis ineens heel anders kan zijn. En wat te denken van uw eigen rol als naaste/echtgenoot? Van het ene op het andere moment moet u vaker optreden als grensbewaker en wordt verwacht dat u zorg verleent. Hoe dan ook, de relatie is veranderd. Hoe gaat u hier mee om?

In samenwerking met InteraktContour en wijkontmoetingscentrum ’t Huiken organiseert Stichting WIEL op maandag 29 oktober een informatieve en gezellige ochtend. Het programma zal bestaan uit een informatief gedeelte, waarbij het thema wordt besproken en ervaringen worden gedeeld, en is er ruimte voor een gezellige wandeling en een kop koffie of thee. De ochtend wordt gezamenlijk afgesloten met een gezellige lunch.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

Linda Nordholt van Slank met Linda verzorgt op dinsdag 6 november een inspirerende avond over het thema voeding bij de bibliotheek in Wezep in MFC de Brinkhof en op woensdag 14 november in de bibliotheek in Epe. De inloop voor deze avonden begint om 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur tot ca. 22.00 uur. De kosten zijn € 3,50. 

Voeding is het thema van Nederland Leest, de bekende jaarlijkse bibliotheekcampagne. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

image

ELBURG - Voor het vierde jaar biedt Museum Elburg de Museumkidsweek aan in de herfstvakantie. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Rotary Club Oldebroek-Elburg. Er zijn verschillende themadagen. Zo is er een griezelDAG en een knip, plak en kleurDAG waarop er geknutseld kan worden. Op de ‘terug naar toenDAG’ moeten de handen uit de mouwen worden gestoken met tobbe wassen en koffiebonen malen. De speurneuzen kunnen hun lol op tijdens de expeditieDAG tijdens het zoeken naar een schat! Toegang Rotary Museumkidsweek en deelname kinderactiviteiten gratis. Begeleiders betalen slechts de helft van de prijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oudijzer actie 2018

Schrijf reactie (0 Reacties)

veld

Gevonden in Elburg:  Zwart/witte kater  (Veldbloemenlaan)

Informatie:

Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com
www.amivedi.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

arent

ELBURG - Schrijver en journalist Ad van Liempt houdt woensdag 31 oktober een lezing over stakingen in de 2e Wereldoorlog. Deze lezing wordt georganiseerd door oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop uit Elburg. In deze lezing, die bij uitstek past in het jaar van het Verzet, zal Ad van Liempt dieper ingaan op het wezen van staken in oorlogstijd en ook persoonlijke ervaringen van stakers behandelen. In Nederland hebben groepen arbeiders tijdens de Duitse bezetting drie keer naar het stakingswapen gegrepen en daarmee uitzonderlijk grote risico’s genomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hart van thornspic

DOORNSPIJK - In onze maatschappij zijn steeds meer mantelzorgers en zorgvrijwilligers actief. Zij verlenen onmisbare en liefdevolle zorg aan mensen in hun omgeving. Toch zien we ook vaak dat mantelzorgers overbelast raken. Wat is de juiste manier van tillen? Zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat je mentaal niet overbelast raakt? Om mantelzorgers en zorgvrijwilligers met deze vragen op weg te helpen zijn er vier thema-avonden georganiseerd.De thema-avonden zullen plaatsvinden op dinsdag 6 november,13 november, 20 november en 27 november. Thema’s tijdens deze avonden zijn: Hulpmiddelen in en om het huis, mantelzorg ondersteuning, tiltechnieken en een mogelijkheid tot verdieping.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

EM

ELBURG - Op donderdagavond 18 oktober vindt in de Refter van Museum Elburg een lezing plaats over emaillekunst. Emaillekunstenares Gré Dubbeldam uit Dronten zal aan de hand van veel beeldmateriaal vertellen over emaillekunst en de verschillende emailleertechnieken. De lezing begint om 20.00 uur, u bent vanaf 19.30 uur van harte welkom via de ingang aan de Zuiderwalstraat. De lezing kost € 5,- leden van de Vereniging Vrienden van Museum Elburg en Vereniging van Nederlandse Emailleurs betalen € 2,50. Kaartverkoop aan de deur op de avond zelf.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerij

ELBURG - Mocht je alsnog willen starten met muzieklessen? Na de herfstvakantie kun je weer instromen.

Kijk voor specifieke informatie over onze lessen en workshops op onze website www.elburg.nl of facebookpagina en wees welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

scholieren

ELBURG - Op vrijdag 12 oktober 2018 vond de 19de editie van de Rabo-scholierenrace plaats in Elburg. Deze wedstrijd, georganiseerd door de Botterstichting en de Rabobank, is bedoeld om leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met het reilen en zeilen op een botter. Zes botters werden ‘s ochtends vroeg gereed gemaakt om de strijd met elkaar te kunnen aangaan op het Veluwemeer. De zeilen werden uitgerold, de beste vaarbomen bij elkaar gezocht en natuurlijk een lunch voor iedereen, want het is hard werken aan boord. Om 8.55 begon de wedstrijdleider met het palaver. Vol aandacht luisterden de jongeren naar de uitleg van de wedstrijd. Het was namelijk niet zomaar een wedstrijd, maar eentje vol actie en uitdaging. En vele onbekende termen kwamen langs: er werd gesproken over achterlijke wind, voor het lapje, kruisen en bomen. Het moge duidelijk zijn dat zo’n dag een hele ervaring is en je vol indrukken weer thuis komt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

44215876 2197994500275920 8000132223871221760 n

ELBURG - Woensdag 17 oktober start weer het nieuwe seizoen van WIELIES met een supergezellige middag! Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn basisschoolkinderen welkom in 't Huiken voor Schminken, spelletjes, haren vlechten, nagels lakken, sporten en veel gezelligheid. Deelname kost 50 cent.

Schrijf reactie (0 Reacties)

BLOEMEN

't HARDE  - Op woensdag 24 oktober sluit de A.Vogel tuinen op feestelijk wijze het tuinenseizoen af met gezellige activiteiten en gratis bloemplukken. Ondanks de extreme warme en droge zomer van dit jaar, hebben de tuinmannen van het natuurlijke gezondheidsmerk A.Vogel alle gevraagde kruiden in de juiste hoeveelheden kunnen oogsten. Hoofd A.Vogel tuinen, Wilfred Schenk: “Sommige planten bevatten zelfs meer werkstoffen dan nodig is voor het maken van de producten. Een topprestatie die gevierd mag worden met een gezellig feestje!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

'T HARDE - De Eenheid Vuursteunschool ‘t Harde doet op 30 en 31 oktober en op 1 november met dertien militairen en drie voertuigen een militaire oefening. De deelnemers voeren verkenningen uit in het kader van de Leiderschapstraining en Vorming. Zij gaan van start in de omgeving van Ootmarsum en eindigen op Het Hulsbeek bij Oldenzaal. De militairen zijn bewapend, maar er wordt geen munitie of oefenmunitie gebruikt.

Schrijf reactie (0 Reacties)