thumbnail zorggroep 1

NUNSPEET/ELBURG -  Met een mooie mand vers fruit heeft FactorWerk* deze week Zorggroep Noordwest-Veluwe bedankt. De Zorggroep was vanaf februari dit jaar op zoek naar 85 tijdelijke medewerkers voor ondersteunende taken in de zorg. FactorWerk kreeg de kans om 25 van de 85 kandidaten te werven uit de verschillende kaartenbakken voor deze corona banen. Met dank aan de gezamenlijke inspanning, de fijne samenwerking en de wens van vele werkzoekenden om in de zorg te willen werken, zijn de kandidaten gevonden en is het grootste deel nog steeds aan het werk in de diverse locaties van de Zorggroep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Beeld persbericht ventilatiecampagne

Korting op schoonmaken en inregelen mechanische ventilatiesystemen

ELBURG - Goede ventilatie in huis is belangrijk voor je gezondheid en de kwaliteit van je woning. Daarom zijn de Noord-Veluwse gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam de ventilatiecampagne ‘Dat lucht op!’ gestart. Inwoners uit één van deze regiogemeenten kunnen korting krijgen als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeenten

ELBURG -  De Veluwse gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Voorst hebben de informateur opgeroepen om bij de vorming van het nieuwe kabinet een pas op de plaats te maken bij de ontwikkeling van Lelystad Airport. Zij hebben de informateur hierover een brief gestuurd, bekijk de brief informateur Lelystad Airport. Waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Heerde ziet een mooie taak weggelegd voor het nieuwe kabinet: “Herstel het vertrouwen met de samenleving. Zorg dat de rijksoverheid zich houdt aan de wet- en regelgeving. Nu hebben we alsnog de kans om een goede en zuivere afweging te maken.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 006 Elburg van boven

ELBURG – Het Comité Botterdagen & Open Monumentendag organiseert dit jaar de verkiezing ‘Monument van het jaar’ in de gemeente Elburg. Particuliere eigenaren van gemeentelijke monumenten, rijksmonumenten, keitjesstoepen en varende monumenten in de hele gemeente kunnen zich aanmelden en maken kans op een mooi geldbedrag en een speciaal ontworpen schild.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

weeronline

Overdag heet met 30-35 graden

Zware onweersbuien kunnen later op de donderdagavond en in de nacht naar vrijdag voor overlast zorgen. Bij deze buien is namelijk kans op veel bliksem, windstoten en ook veel regen. Voor de buien uit is het overdag heet met 30-35 graden. Ook vrijdag kunnen fikse onweersbuien ontstaan. Het zomerweer van deze week bereikt vandaag een hoogtepunt met veel ruimte voor de zon en in het hele land tropische temperaturen tussen 30 en 35 graden. Vanavond neemt vanuit het zuiden de kans op onweersbuien geleidelijk toe. Vooral laat op de avond en in de nacht naar vrijdag kunnen vanuit België zware buien ons land binnentrekken. Hierbij is veel bliksem mogelijk, lokaal ook zware windstoten en hagel. Zeer plaatselijk kunnen de windstoten nog een stuk forser uitpakken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zwaluw

ELBURG - Stichting Landschapselementen Elburg zet zich in voor de oeverzwaluw. Oeverzwaluwen overwinteren in Afrika; in maart of april keren ze terug. Om een beeld te krijgen van waar de jonge vogels zich het volgend jaar ophouden, worden de vogels geringd. Jaarlijks worden de nesten schoongemaakt en van nieuw zand voorzien. Dit project is onderdeel van het door de stichting gemaakte “Landschapsversterkingsplan Elburg Noord”.De nestgangen van de oeverzwaluwen bevinden zich in de wand nabij de rioolwaterzuivering. Bennie van den Brink laat zien hoe het ringen in zijnwerk gaat.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Maria gaat in hoger beroep Foto Omroep Gelderland

ELBURG - Er komt een hoger beroep in de zaak tussen ziekenhuis Rijnstate en de Elburgse Maria. Maria wil de gegevens van haar donorvader hebben, maar het ziekenhuis zegt die niet te kunnen geven. De rechtbank in Arnhem gaf Maria eerder gelijk, maar achtte zichzelf niet in staat om de belangen van de donorvader en die van Maria tegenover elkaar af te wegen. Via het hoger beroep hoopt Maria alsnog de gegevens van haar donorvader te ontvangen.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

freek

'T HARDE/WEZEP - Dit jaar vierde de Wegenwacht het 75-jarig jubileum, van dit korps maakte Freek van de Weg uit Wezep 39 jaar deel uit. Sinds twee jaar is hij met vervroegd pensioen, voorheen was Freek als senior wegenwacht gestationeerd op ’t Harde. Zijn sollicitatie begon met een brief naar het hoofdbureau van de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond. Hoeveel klanten hij in die jaren heeft geholpen is niet te tellen. Hij blikt terug op deze veelzijdige baan die veel meer omvat dan alleen de technische kant.

Schrijf reactie (0 Reacties)

knipsel 3837760622

ELBURG - The Novelties geeft op zaterdag 3 juli om 13.00 uur een buitenconcert in de Kloostertuin  aan de Jufferenenstraat 8 in Elburg en om 15.00 uur op Landgoed Morren aan de Oostendorperstraatweg 69 in Oosterwolde. Het 5 koppige ensemble speelt muziek uit de jaren '20, ook wel de "Roaring Twenties' genoemd. Na de eerste wereldoorlog ontstond in New York een enorme welvaart waardoor het uitgaansleven een geweldige boost kreeg. Nieuwe muziekstijlen zoals jazz, werden populair bij het grote publiek. Jonge opkomende componisten zoals de legendarische George Gershwin, gebruikten de nieuwe en opwindende klanken op een creatieve manier in hun eigen muziek. Er werden vele dansbandjes opgericht die live in clubs speelde. Rudy Wiedoeft was in de jaren '20 de grote ster op de saxofoon. Zijn virtuositeit, energie van spelen en eigen innovaties zoals het lachen op de saxofoon waren spectaculair en nieuw voor die tijd. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mia

Vermist in 't Harde:
- Cypers/grijs/wit met rode poes "Mia" (Stuifzandstraat)
Gevonden in Doornspijk:
- Wit konijn met zwarte oren en neus (Bovenweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 03 volw met tablet Merkgids 2021008

ELBURG -  Bibliotheek Noord-Veluwe en de gemeente Elburg geven een computercursus, de daarbij behorende werkboeken en een abonnement voor 3 maanden op de bibliotheek cadeau aan inwoners van de gemeente Elburg. Je kunt kiezen tussen de eerste module van een computercursus of de gehele cursus Digisterker. De computercursus (5 lessen) is geschikt voor jou als je niet of nauwelijks ervaring hebt met het gebruik van een computer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

198534535 115082484109554 6439907739826602869 n

ELBURG  -  Vijf keramisten uit Elburg en omgeving hebben een kunst-fietsroute uitgezet! Fiets de route op zaterdag 26 of zondag 27 juni en bezoek tussen 11.00 en 17.00 uur de tuin-exposities. De route is op de dagen zelf verkrijgbaar bij brasserie “Aan de gracht” havenstraat 5 Elburg of beschikbaar op: www.facebook.com/KunstfietsrouteKeramiek

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerij

ELBURG - Eerst even kennismaken, voor er een definitieve keuze wordt gemaakt? Dat is nu even lastig maar je kunt wel een proefles aanvragen. Stuur hiervoor een mail naar muziekschool@elburg.nl. Direct opgeven voor het nieuwe cursusjaar of nu al informatie? Ga hiervoor naar onze website  www.elburg.nl/despelerij of facebookpagina www.facebook.com/spelerij en wees welkom. De lessen gaan na de zomervakantie in de week van 30 augustus van start.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail image002

ELBURG -  Dinsdag 15 juni is het De dag van de Schoonmaker. Een dag waarop de Inclusief Groep alle schoonmakers binnen Inclusief Groep willen bedanken voor hun inzet! Juist in de coronacrisis werd weer duidelijk hoe belangrijk het vak van schoonmaker is. Vanwege corona werden extra eisen gesteld aan het schoonmaken en dit is door de medewerkers goed opgepakt. Deurklinken, trapleuningen etc. moeten regelmatig worden schoongemaakt. Daar waar overig personeel wel aanwezig is, worden ruimtes extra schoongemaakt en ga zo maar door. Een hele klus, maar op elke locatie waar de Inclusief Groep werkzaam is, wordt het door de schoonmakers goed opgepakt en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers uitgevoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bram

't HARDE -  Bram Hofmeier is een van de winnaars van de Minecraft Challenge van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bram ontving zijn prijs, in de vorm van een mooi Minecraft boek, bij de Bibliotheek in ‘t Harde. De opdracht was om een magisch kasteel te bouwen. Bram is begonnen met de mureen heeft deze 3 blokken dik gemaakt, omdat dat vroeger in de kastelen ook zo was. In het kasteel is ook een kerker, lab en ook de bibliotheek is niet vergeten. Door deze details is Bram een terecht winnaar volgens de jury.  Bram speelt veel Minecraft en is heel blij met het Minecraft boek dat hij gewonnen heeft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

trein

ZWOLLE /'T HARDE- Door grote werkzaamheden aan het spoor is er vrijwel geen treinverkeer mogelijk van en naar Station Zwolle tussen 5 juli en 20 juli. Treinreizigers kunnen die twee weken gebruik maken van vervangend vervoer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Van maandag 5 juli 04.00 tot dinsdag 20 juli 02.00 rijden er geen treinen tussen Zwolle en de stations Meppel, Dalfsen, Raalte, Olst, ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

keramiekroute

ELBURG/OLDEBROEK -  Vijf keramisten uit Elburg en omgeving hebben een kunst-fietsroute uitgezet! Fiets de route op zaterdag 26 of zondag 27 juni en bezoek tussen 11.00 en 17.00 uur de tuin-exposities. De route is op de dagen zelf verkrijgbaar bij brasserie “Aan de Gracht” aan de Havenstraat 5 Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Burendag 2018

ELBURG -  Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. In 2021 vieren we Burendag op 25 september. Door mensen in contact te brengen met elkaar kunnen buurten leuker, socialer en veiliger zijn. Denk dan aan het elkaar helpen in de buurt of dat mensen zich voor elkaar inzetten. Het Oranje Fonds wil buurten hier graag in steunen en daarom is het mogelijk om vanaf 14 juni een aanvraag te doen voor een Burendagplan van max € 400,-.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0922 300x300

ELBURG -  Tot en met 18 september 2021 toont Museum Sjoel Elburg schilderijen van Otto de Bruijne en keramisch werk van Heather Douglas onder de titel “Lichtdragers”. De schilderijen van Otto de Bruijne (1949) laten visioenen zien van de profeten Ezechiël en Zacharia. Zij traden op als lichtdragers tijdens en vlak na de ballingschap van het volk Israël in Babel en Jeruzalem. De keramische kandelaars, menora’s, chanoekia’s en lichttorens van Heather Douglas (1949) zijn eveneens lichtdragers. Zij bieden de mogelijkheid om licht te verspreiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 4757

ELBURG -  Platform Techniek Noordwest-Veluwe organiseert elk jaar de Kunstwedstrijd vol techniek, voor basisschoolleerlingen van groep 7 uit de regio. De opdracht is eenvoudig: elke deelnemende school ontvangt een houten plaat en hierop moet een ‘kunstige’ wereld gebouwd worden, passend bij het thema. Het thema van dit jaar is: ‘Bibberbotjes in de ruimte’. Fokke Drijfhout (Voorzitter werkgroep): ‘Het doel van deze wedstrijd is om jeugd bezig te laten zijn met techniek en hen zo te laten ervaren, hoe breed en veelzijdig techniek is (én hoe leuk!).’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)