2019 06 VakantieBieb

ELBURG  -  Vanaf 1 juli is de VakantieBieb ook open voor volwassenen. Op die datum worden de 20 e-books voor volwassenen toegevoegd. Zowel spannende boeken, literatuur, romantische verhalen als informatieve boeken.  Vanaf 1 juni was de VakantieBieb al open voor kinderen en jongeren, voor hen zijn er 30 e-books.  Bibliotheekleden die hulp willen bij de installatie van de VakantieBieb-app of vragen hebben over de VakantieBieb kunnen in juli terecht op het digitale spreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe.  De VakantieBieb is het zomerse cadeautje van de bibliotheek, ook voor niet-bibliotheek leden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerij

ELBURG - Vrijdagavond 5 juli a.s. houdt muziekschool De Spelerij haar jaarlijkse Einduitvoering. Deze muzikale happening aan het einde van het cursusjaar vindt plaats in ’t Huiken om 19:30 (zaal open om 19:20 uur) en is zoals altijd voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HOB Logo Printable

OOSTENDORP - Op vrijdag 20 september houdt de slagwerkgroep Excelsior Oostendorp het evenement Heel Oostendorp Barbecuet. Dit is een grote barbecue voor iedereen die van gezelligheid houdt! Het vlees zal worden verzorgd door Slagerij van de Weg. Tijdens deze avond zal er livemuziek aanwezig zijn. Heel Oostendorp Barbecuet zal gaan plaatsvinden op het grasveldje achter sportschool Força Fit (voormalig Meijeboom). 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kokkis viert de zomer

't HARDE - Van 2 t/m 6 juli veel spektakel en gezelligheid op 't Harde. Wat staat er allemaal te gebeuren? Elke avond van dinsdag 2 juli t/m vrijdag voorrondes van het beachvoetvolley- en beachvolleytoernooi. Zaterdag vanaf einde ochtend staan de finales op het programma.

Opgeven kan via beachvoetvolley@svtharde.nl  kosten per team zijn € 25,=.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

weeronline

- door Matthijs van der Linden, Meteoroloog Weeronline -

Morgen warmterecords in het geding

Het is komende dagen bijzonder heet. Morgen wordt het waarschijnlijk recordwarm met in het zuidoosten 34-37 graden en in De Bilt een graad of 33. Ook woensdag is kans op regionale dagrecords. De kans op een officiële hittegolf is 40%. In het zuidoosten is de kans op een regionale hittegolf ruim 90%.

Vanmiddag wordt het in De Bilt circa 31 graden en in het zuidoosten lokaal 34 graden. Hiermee is het 10 graden warmer dan normaal, maar blijven de dagrecords overeind. In De Bilt ligt het 24-junirecord op 32,6 graden en landelijk is het zelfs 36,5 graden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cjg

ELBURG -  Net als volwassenen maken ook kinderen bij de dood van iemand die dichtbij stond een rouwproces door. Wel net even anders. En soms komen de vragen pas later. In de CJG cursus Gedeeld verdriet werken kinderen spelenderwijs aan verlies. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster A4 schoon 1200x480

't HARDE -   In de eerste week van Juli organiseren Kokki’s Café, S.V. ’t Harde en de supportersvereniging Groen-Wit van S.V. ’t Harde een gezellige week om de zomer in te luiden S.V. ’t Harde organiseert van 2 juli t/m 6 juli een beachvoetvolley en een Beachvolleybal toernooi. Op zaterdagavond 6 juli zal er vanaf 18.30 uur een groot Nederlandstalige afsluiter zijn onder de naam: Kokki’s viert de Zomer met onder meer de koning der piraten; Jannes!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zonhitte

Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  vanaf 23 juni 2019 het hitteplan voor het midden, zuiden en oosten van Nederland. Ook de zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbanden. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMP

ELBURG -  Zowel Landelijk als in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag of onbegrepen gedrag vertonen? En vind je het soms lastig om daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op verwardheid. Grip op Verwardheid bestaat uit Mental Health First Aid en Niet Zichtbare Beperkingen en onbegrepen gedrag.  Deze training is één van de onderdelen van de aanpak Personen met Verward Gedrag van onze regio. Die aanpak komt voort uit de opdracht aan alle Nederlandse gemeenten  om de zorg en ondersteuning aan personen met verward gedrag te verbeteren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

safe image

OOSTENDORP - Op vrijdagmiddag 28 juni 2019 organiseert Comité Oostendorpdagen weer een Seniorenmiddag in de grote feesttent achter de PWA school in Oostendorp. Dit is een evenement dat jaarlijks aan het feestprogramma van de Oostendorpdagen is toegevoegd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wiel Logo

ELBURG - Heeft u hulp of uitleg nodig bij het instellen en/of bedienen van uw telefoon, tablet of laptop? Vrijwilligers Jolanda Janssen, Sander Blokker en Chris Westerink staan op 27 juni van 18.30-20.00 uur weer klaar, voor iedereen die een vraag heeft over het gebruik van de smartphone, tablet of laptop (Ios en Android)

Wees welkom! De koffie/thee staat voor u klaar (tegen een kleine bijdrage).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OOSTERWOLDE - Op zaterdag 22 juni werd weer de motortoertocht van Oosterwolde verreden. Zo'n 300 motorrijders vertrokken om 09.00 uur vanaf Dorpshuis “De Heerdt”  te Oosterwolde. De organisatie was zoals gebruikelijk in handen van Motortoertocht Oosterwolde (MTTO) en die had voor zaterdag een route uitgestippeld die de rijders over prachtige stuurwegen leidde over een afstand van circa 300 km.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wal halla overzicht def

Op vrijdagavond 28 juni en zaterdag 29 juni vindt de tweede editie van festival Wal-halla plaats op de stadswal van Elburg.

ELBURG - Na het succes van vorig jaar bevolken ook dit jaar diverse foodtrucks en artiesten de stadswal van Elburg. “We willen de mensen opnieuw verrassen met een origineel programma”, vertelt Mellanie van Doleweerd van Festival Wal-halla. Wal-halla is een plek waar van alles te beleven is voor jong en oud. Het festival breidt dit jaar uit en start al op vrijdagavond 28 juni met een gezellige vrijmibo en een silent disco. En wie het dansen liever aan anderen overlaat, kan heerlijk op het terras genieten van alle lekkernijen van de foodtrucks en de bar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0228por

ELBURG - Vanmiddag kreeg de oprichter van het Nationaal Orgelmuseum Elburg, Maarten Seijbel, een bijzonder cadeau van het museum en enkele weldoeners. Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag is een portret van hem geschilderd.
Het portret hangt vanaf heden in het museum en is daar te bewonderen! Uitvoerend kunstenaar: Kenne Grégoire.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

run

OOSTERWOLDE – Hardloopevenement Run for Joyce heeft de inschrijving voor de zevende editie geopend. Het hardloopevenement wordt gehouden op vrijdagavond 20 september op de vertrouwde locatie op en rondom Sportpark De Heughte in Oosterwolde. Ook dit jaar wordt er weer gelopen om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst van gehandicapte weeskinderen in China. De opzet van de run is op een aantal plekken vernieuwd om een nog mooier evenement neer te zetten. Elke hardloper kan zich vanaf vrijdag 21 juni inschrijven via de website van Run for Joyce.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

FO

ELBURG/HEERDE - In het kader van de Spannende boeken weken heeft Forensicon, Forensische expertise & onderzoek, twee interessante lezingen gehouden bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. In Elburg werd de lezing DNA in ontwikkeling gehouden, over de opkomst van forensisch DNA onderzoek en de (on)mogelijkheden van DNA onderzoek bij misdrijven. In Heerde was het dagelijks werk van een privé detective, voor zowel bedrijven als particulieren, het onderwerp bij de lezing Privé detective in de 21e eeuw.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20190620 Em25 C0136

Foto's www.nwvfoto.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

klkl

ELBURG - Iedere maand op een zaterdag wordt het klooster van Museum Elburg omgetoverd tot een podium voor uitvoerende kunst. Diversetreden artiesten treden er voor u op.  De komende maanden kunt u verwachten: The Old Dutch BoysVollukSpearman & BooyThe Rusty Plow Pickers en vele anderen.

Zaterdag 6 juli wordt Klankenklooster afgetrapt met 'Iers in de Kloostertuin'. Vanaf 15.00 uur klinken Ierse klanken met optredens van de Ierse Folkband 'Volluk' en de 'Old Dutch Boys' 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ORGELMUSEUM4

ELBURG - Elke dinsdagochtend in de zomermaanden juli en augustus vindt van 11.30 - 12.00 uur (inloop vanaf 11.00 uur) op het Leeflangorgel een gratis marktconcert in het Orgelmuseum elburg plaats. Elke week speelt een andere organist. Toegang via de achteringang van het Nationaal Orgelmuseum, Hondegatsteeg 7. Aan het eind kunt u een vrijwillige bijdrage geven voor het onderhoud van de orgels. Op dinsdag 2 juli wordt het spits afgebeten door organist Jaap de Kok.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GR1

ELBURG - Welke waterbeestjes leven er in de sloot? En hoe maak je een echte zonnecel? Tijdens de Groene Zomer Campus ontdekken leerlingen van alle leeftijden duurzaamheid op hun eigen niveau. De onderwijsweek vond plaats van 17 t/m 21 juni in de gemeenten Elburg en Oldebroek. Ruim 800 leerlingen deden mee aan workshops of gingen op excursie in de buurt. Van kleuters tot derdeklassers, voor iedere leerling was er op eigen niveau iets te beleven tijdens de onderwijsweek. 27 klassen van 11 basis- en middelbare scholen deden mee aan de activiteiten. “We kunnen als leerkrachten wel over een thema vertellen, maar de leerlingen steken er meer van op als ze het in de praktijk zien,” aldus één van de leerkrachten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)