auto

ELBURG -  Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op dinsdag 3 december in 't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De keuring kost voor rijbewijs-B 40 euro,  bij lidmaatschap van een ouderenbond krijgt u  € 5,00 korting op vertoon van pasje of adresstrookje, een keuring voor rijbewijs-C/D is 60 euro. Formulieren worden digitaal verzonden. Een afspraak maakt u via 06-10329560. Voor meer informatie zie www.rijbewijs-keuring.com

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipsel.JPGbot

ELBURG - De restauratie van de EB15 is vorig jaar december oofficieel van start gegaan in de Botterwerf.  De EB15 is eigendom van de Stichting tot Behoud van Elburger Botters.  Deze eens zo  prachtige botter wordt binnen het  Leer-­ Werkproject van de Botterstichting met subsidie van de Provincie Gelderland  weer in oude glorie hersteld.  Dit Leer-­ Werkproject biedt, onderleiding  van ervaren  leermeester, naast stagemogelijkheden aan jongeren en aan mensen met een afstand  tot  de arbeidsmarkt,  ook overdrac ht van ambachtlijke kennis en kunde. Het renoveren zal meerdere jaren duren en men hoopt in 2021 het project gereed te hebben. Het project is nu een jaar onderweg. Tijd om eens te kijken of en welke vorderingener  zijn gemaakt.

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0046.JPGsoma

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

arent

't HARDE -   Oudeheidkundige vereniging Arent thoe Boecop houdt dinsdag 12 november haar Algemene Ledenvergadering. Deze wordt gehouden in het MFC Aperloo in ’t Harde en begint om 19.30 uur. Op de agenda staat ondermeer de begroting voor 2020. Na de pauze houdt Leo den Hoed een presentatie over de geschiedenis van ’t Harde. Hierna wordt de film Hopsi Topsiland vertoond.

Het gedeelte voor de pauze is alleen toegankelijk voor leden. De presentatie en film zijn voor iedereen toegankelijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0001licht

ELBURG - Altijd al op een punter mee willen varen? Dat kon op vrijdag- en zaterdagavond 8 en 9 november in de stadsgracht van Elburg. Puntervereniging Ons Belang verzorgde die avonden samen met Museum Elburg vaartochtjes met mooi verlichte punters. Tussen 18.00 en 21.00 uur voeren 7 punters langs de verlichte stadswal tussen de Zwolscheweg en de Goorbrug.  Dit evenement, “Licht op de Admiraal”, was één van de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van het Van Kinsbergenjaar. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Admiraal Van Kinsbergen is gestorven, De organisatoren van dit evenement besloten geen entree te heffen  maar een gift te vragen voor een actueel onderwijsproject: Youth Support Gambia.

Foto's Anja van Boven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wijn

OOSTENDORP - Evenementencommissie Oostendorp en Buurtvereniging Oostendorp organiseren op donderdag 21 november een wijnproeverij in Buurtgebouw Oostendorp. John en Anja Schuijn laten diverse biologische witte en rode Franse wijnen proeven tijdens het programma dat ongeveer twee  uur duurt. Tussendoor zijn er lekkere hapjes en John en Anja geven uitleg over de verschillende wijnen. Na afloop is er de mogelijkheid om wijn te kopen. Doelgroep van de avond: dames én heren die gewoon een lekker avondje gezellig wijn willen proeven!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

grotekerkelburg

ELBURG -  Op zaterdag 30 november 2019 kunt u mee doen met een muzikale wandeling door de Middeleeuwse binnenstad van Hanzestad Elburg, langs het Nationaal Orgelmuseum, Museum Elburg, de Sjoel en de Grote Kerk. Op die locaties geven BRISK, Camerata Trajectina en organist Pieter Jan Belder (Musica Amphion) concerten. U wordt door een acteur van plek naar plek begeleid en krijgt zo het èèn en ander aan smeuïge informatie over Elburg te horen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

oliebollen

OOSTENDORP - Ook dit jaar verkoopt Excelsior Oostendorp huis-aan-huis de lekkerste oliebollen van de Veluwe. De bekende oliebollen van Henk & Henk worden 15 november in de loop van de middag bij u aan de deur verkocht. De verkoop gaat door tot 20.00 uur 's avonds. Voor zowel de fanfare als de slagwerkgroep komen er drukke tijden aan. Zo zal de fanfare toewerken naar diverse concoursen en concerten en zal de slagwerkgroep zich al voor gaan bereiden op het Wereld Muziek Concours. Muziekstukken, opleidingen en overige kosten worden steeds hoger. Acties als deze ondersteunen beide verenigingen in het behouden van de verenigingen. Met ruim 50 leden en betrokkenen worden de oliebollen al vroeg in de ochtend gebakken en daarna verkocht. De vereniging staat samen met Henk & Henk al jaren voor kwaliteit. Dit jaar zal dat weer zo zijn!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0017bu

ELBURG - Vanochtend brachten 24 leerlingen van De Borchstee een bezoek aan burgemeester Jan Nathan Rozendaal in het gemeentehuis om gezamenlijk te ontbijten. In de Vestingzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.800 basisscholen. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal onderstreept hiermee, net als zo’n 274 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Foto's Anja van Boven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vert

ELBURG - "Jan wist als kind al over elk blaadje een verhaal te vertellen. Een rasverteller!", zegt een enthousiaste bezoekster in de Bibliotheek in Elburg. Donderdagavond hield Jan Martin de Jager daar een lezing over zijn pelgrimstocht van vorig jaar. Dat Jan Martin de Jager een rasverteller is bleek ook tijdens deze avond, waar hij op bevlogen wijze zijn enthousiaste publiek meenam op zijn pelgrimsreis naar Santiago de Compostella. Ondersteund door prachtige foto's en filmpjes, met hier en daar een kwinkslag, vertelde hij zijn verhalen over mensen, plaatsen, gebouwen en avonturen. Zijn reis kwam tot leven in de bomvolle bibliotheek. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0260sint

ELBURG -  Op zaterdag 16 november 2019 wordt in de middeleeuwse Vestingstad Elburg voor het elfde jaar op rij, in het licht van de avondschemering Sinterklaas verwelkomd. Om 17.30 uur begint het programma in afwachting van de stoomboot met aan boord Sinterklaas. Rond 18.15 uur meert de sfeervol verlichte stoomboot, met aan boord ruim 200 prachtige pieten, aan in de haven van het sprookjesachtige Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0035vog

ELBURG – Vanavond is de Grote Kring tentoonstelling van Vogelvereniging De Vogelvriend geopend. 54 Kwekers  van 11 verenigingen uit de regio hebben in totaal 590 vogels ingezonden voor deze tentoonstelling die gehouden wordt in Kulturhus ’t Huiken.

Foto's Anja van Boven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

excelsior oostendorp

ELBURG - Op zaterdag 9 november 2019 zullen de A- en B-slagwerkgroep een spectaculair concert verzorgen. Helaas is het niet mogelijk om dit concert te laten plaatsvinden bij Zandverhalen Elburg zoals eerder gecommuniceerd. De locatie is gewijzigd naar Multifunctioneel centrum ’t Huiken Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

poster sint 2019

DOORNSPIJK - Superleuk zal het worden in Doornspijk. De Oranjevereniging heeft de Deel gereserveerd, de geluidsman besproken en contact gehad met Clown Ziezo. Ze komen allemaal naar de intocht van Sinterklaas op zaterdag 23 november. Er is stiekem met Sinterklaas gebeld en die heeft zo’n zin om naar Doornspijk te komen. Hij heeft verteld dat er misschien wel 15 Pieten meekomen. Vinden jullie het ook zo spannend? Zorg dan dat je op 23 november om 14.15 uur bij de Deel bent. Daar heet de wethouder Sinterklaas welkom. Daarna gaat de Sint en zijn gevolg een rondje door Doornspijk om aansluitend een groot feest te geven in het dorpshuis. Clown Ziezo en pietenband The Pepernuts zullen ook van de partij zijn.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0005ernst

ELBURG - Op woensdag 6 november mocht het echtpaar Van Helderen - Ernsten vieren dat het 60 jaar getrouwd is. De burgemeester en zijn vrouw brachten hen die dag een felicitatiebezoek.

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

20150910 122520LR

ELBURG - Vrijdag 15 en zaterdag 16 november worden in het Nationaal Orgelmuseum de jaarlijkse verkoopdagen gehouden van cd’s, boeken en bladmuziek. Het museum heeft misschien wel de grootste tweedehands collectie orgel-cd’s van Nederland en een enorme collectie bladmuziek voor orgel en andere instrumenten. Het betreft duizenden artikelen.

Door schenkingen uit met name nalatenschappen krijgt het Orgelmuseum steeds nieuwe aanwas van haar collectie tweedehands cd’s en bladmuziek. Niet alleen orgel- en koormuziek, maar ook muziek voor andere klassieke instrumenten als viool en piano zijn vertegenwoordigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

PHOTO 2019 11 05 12 44 11

ELBURG -  Op dinsdag 5 november bezochten leerlingen van het Nuborgh College Lambert Franckens diverse bedrijven in de regio in het kader van onderzoeksvaardigheden. Met dit project werkten de leerlingen uit klas 3 aan het ontwikkelen van interview- en presentatietechnieken. Tegelijkertijd was het een mooie kans voor ze om zich te oriënteren op de beroepenmarkt en diverse beroepssectoren.

Leerlingen maakten kennis met diverse bedrijven door presentaties en rondleidingen. Ook hebben ze medewerkers geïnterviewd om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden. Mevrouw Den Boer (decaan en organisator): “'Het was ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen hun interview afnamen. Ze hadden dit goed voorbereid en hadden mooie en originele vragen bedacht. Interviewen is een hele nieuwe vaardigheid voor ze, sommige leerlingen moesten daar even aan wennen, anderen pakten dit heel natuurlijk op.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)


WIEL 2018ELBURG - Yogastudio Joy Power biedt in samenwerking met Stichting WIEL een les Yoga voor mantelzorgers aan. Deze les zal op maandag 25 november in ’t Huiken worden aangeboden.Mantelzorgers ervaren vaak veel stress, piekeren veel en vinden het moeilijk om in de vrijetijd die ze hebben, rust te vinden. Yoga kan een manier zijn om die ontspanning wel te ervaren. Dru-Yoga geeft zelfvertrouwen, balans, flow en herstel. Ook voor mensen die lichamelijk iets mankeren, is deze vorm van yoga mogelijk. Iedereen kan meedoen. Graag uiterlijk 21 november aanmelden. Yogastudio Joy Power   verzorgt deze les vanuit de wens om iets extra’s te doen voor de medemens.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)