Fietsgids 3 743x1536

ELBURG -  In de 'Fietsgids Joodse onderduiklocaties op de Noordwest-Veluwe'  staan twee fietsroutes vanuit Museum Sjoel Elburg, met bijzondere verhalen over onderduiken op de Noordwest-Veluwe.

De noordelijke route gaat naar Oosterwolde, Oldebroek en Noordeinde. Totale lengte ca. 45 km. In de zuidelijke route zijn Doornspijk, Nunspeet, Vierhouten en 't Harde opgenomen. Totale lengte ca. 52 km. Prijs € 4,-,

Samensteller van de Fietsgids is Bep de Waard-Ruijs. Zij kwam op het idee om een aantal onderduiklocaties middels een fietstocht aan elkaar te verbinden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

herfst toef op de plank vierkant 2327562634

ELBURG - Bloemisterij Jacqueline aan de Jufferenstraat 20 heeft een leuke creatieve workshop voor je in petto, waarbij je na een kop koffie of thee gaat beginnen met het maken van een herfsttoef. Er zullen diverse soorten materialen aanwezig zijn om er een eigen creatie van te maken. Aan het eind zal deze op draad gebonden toef wordt bevestigd op een houten plank. De crfeatieve avond zal worden afgesloten met een lekker drankje.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 09 3PAK

ELBURG  - Van 17 t/m 26 september vindt de Boekenweek van Jongeren plaats en daar hoort een cadeautje bij: 3PAK.  3PAK is een geschenkbundel  met korte verhalen van drie topauteurs. Dit jaar zijn dat Splinter Chabot, Aimée de Jongh en Khalid Boudou. De Bibliotheek Noord-Veluwe heeft drie dozen vol 3PAK’s overhandigd aan Bastiaan van Esch, docent Nederlands aan het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg. “Zo leuk om hiermee aan de slag te gaan! We gaan onze leerlingen prikkelen en nieuwsgierig maken naar de verhalen.” De enthousiaste van Esch vervolgt: “Zo creëren we leesplezier voor steeds meer leerlingen.” 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

img 2901

't HARDE - Duitsland heeft twee kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog teruggegeven aan Nederland. Met een 10-tonner haalde 43 Herstelcompagnie de stukken op in het Duitse Emden en bracht ze naar de Legerplaats bij Oldebroek in ’t Harde. Tijdens de mobilisatie op 7 mei 1940 kwamen de Nederlandse kanonnen ook uit een depot op die legerplaats. Van daar gingen ze naar Delfzijl. Hiermee moest de stad worden verdedigd toen de Duitsers op 10 mei 1940 Nederland binnenvielen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

40a49f4f e84d 3531 b7e6 37d60dd76950

ELBURG - Was het terecht dat de burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg begin 2020 de lokale Primera voor twee maanden sloot? Die vraag werd donderdagochtend behandeld bij de bestuursrechter in Arnhem. De burgemeester noemt de winkel 'de spil in een geheel van drugshandel', maar volgens de eigenaresse is dat volledig onterecht.

Door Rik Kapitein en Loco Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mantelzorg

ELBURG  -  Zorgt u voor een naaste die in Elburg woont? Dan kunt u zich aanmelden voor de mantelzorgwaardering. U heeft nog tot en met 8 oktober de tijd om dit te doen. Ook voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar is dit mogelijk.

Zorgen voor een naaste kan heel erg mooi zijn. Mensen kunnen langer zelfstandig thuis blijven wonen en het voelt natuurlijk om voor je vader, je broer of je kind te zorgen. Het kan soms ook zwaar zijn en dit voelt dubbel, want klagen doen mantelzorgers liever niet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GCA Logo Beeldmerk Kleur

ELBURG-   Zaterdag 18 september starten 8 verenigingen uit Elburg met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost € 3,- per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Elburg een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arent

HOGE ENK  - Op 28 september aanstaande houdt Arent thoe Boecop haar Algemene Ledenvergadering in Ons Huus op de Hoge Enk om 19.30 uur. Hier zal o.a. het jaarrapport 2020 en de begroting 2021 worden besproken.

Na de pauze zal Willem van Norel een presentatie verzorgen over de nieuwe website www.elburginoorlogstijd.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Harvey

Vermist in Elburg:
Zwarte kater "Harvey" (Passestraat)
Cypers/grijs katje "Sjomer" (Hanzestraat)
Vermist in 't Harde:
Grijs/witte kater, halsband "Neko" (Vale Ouwelaan)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

241476027 372199314639822 6242245351541569790 n

DOORNSPIJK -  Trek je laarzen en jas maar lekker aan,  geniet van de herfst en doe mee met de Herfst Wandel- & Speurtocht van Dierenhoeve WessingeDeze herfstactiviteit start met een leuke Feed & Greet met alpaca’s, schapen en dwerggeiten. Hierbij hebt je de mogelijkheid om alle dieren uit je hand of bak te laten eten. Daarna ga je een mooie route lopen door de bossen en over de zandverstuiving van De Haere. Hierbij zul je  verschillende vragen en opdrachten beantwoorden / uitvoeren waarbij rekening gehouden is met alle leeftijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

b28d9f30 9b7d 3b69 a1ed 8ce096eb5e7e

DOORNSPIJK - Na je geboorte in een couveuse liggen is niet direct iets bijzonders. Maar wel voor de tweeling Henk en Bertus Klein. In december 1944 werden zij geboren, midden in de oorlog. Ze waren veel te licht en moesten daarom naar het ziekenhuis. Maar daar komen kon niet, want de brug was platgebombardeerd.

"Toen zijn onze ouders gaan zoeken en wist iemand een couveuse in de buurt", vertelt de tweeling. "Onze oom, Frank van Goor, is vervolgens op de fiets gestapt om hem op te halen." Pakweg zeven kilometer verderop stond de kleine houten couveuse. Deze werd achterop de fiets, midden in de winter, opgehaald en naar Doornspijk gebracht.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HB logo2

ELBURG - Zorgverlening Het Baken wenst Stichting Wiel veel succes toe op zaterdag 18 en woensdag 22 september tijdens de Vrijwilligersproeverij. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van het nationale jaar van de vrijwilliger.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cool2bfit

ELBURG -  Cool2BFit is een programma voor kinderen van 8 t/m 13 jaar met overgewicht of obesitas. Samen met hun ouders/verzorgers werken zij op een sportieve en positieve manier naar een gezonder gewicht. Veel bewegen, deskundige begeleiding en de stimulans van de groep zorgen voor net dat stapje extra! Cool2BFit wordt al een aantal jaren met succes verzorgd in de gemeente Oldebroek en de gemeente Elburg. Na de herfstvakantie 2021 start er een nieuwe groep in Elburg.

Oud deelnemer: “Ik heb een betere conditie en ben niet meer zo snel uitgeput tijdens het voetballen. Mijn kleren zitten niet meer strak; ik heb nu een normale maat voor mijn leeftijd.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Afbeelding Week van Duurzaamheid

ELBURG - Van 8 tot en met 16 oktober is er in de regio Noord-Veluwe van alles te zien, proeven en beleven op het gebied van duurzaamheid. Iedere inwoner uit de regio Noord-Veluwe kan meedoen aan allerlei duurzame activiteiten. Denk aan leuke workshops, proeverijen met streekproducten en het inwinnen van (energie)advies. Lokale bedrijven, organisaties, betrokken inwoners, de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam bieden deze activiteiten aan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Gerard D. 74

’t HARDE/HARDERWIJK - Op 23 september zal NOC*NSF Directeur Gerard Dielessen als gastspreker aanwezig zijn bij de Business Club N.V.  Een bijzonder mooie timing omdat hij een week later afscheid zal nemen bij NOC*NSF en met pensioen zal gaan. Dielessen kan terugkijken op een glansrijke carrière waarin zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en belangstelling in sport centraal staat. Het belooft een boeiende avond te worden. Vanuit zijn lange ervaring in media en sport zal hij ons met verhalen uit de praktijk mee nemen in zijn visie op de veranderende samenleving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail foto inloopspreekuur

ELBURG -  Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, starten de OV-ambassadeurs weer met inloopspreekuren op locatie binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel. Tijdens deze inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Henk Hulst Penningmeester Triple C Reina Eigenaresse Henk van Os Voorzitter Triple C Jannie van Os

ELBURG -  Henk van Os, voorzitter van Stichting Triple C uit Elburg mocht 20 bruidsjurken in ontvangst nemen van Reina en Kristel Knaap, eigenaressen van De Bruidstuin in Oostendorp. Tijdens een recent bezoek aan de examens in Triple C in Gambia en de daarop volgende gesprekken, werd duidelijk dat bij de opleiding persoonlijke verzorging een belangrijk onderdeel het kapsel en het opmaken va een bruid is. Dit is iets dat tijdens de opleiding regelmatig geoefend wordt en ook op het examen een van de hoofdopdrachten is. Om een goed geheel hiervoor te kunnen creëren is een bruidsjurk natuurlijk ook nodig . Nu worden deze meestal gehuurd, hetgeen een behoorlijke kostenpost is voor de school.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

img 8817 3715530796

ELBURG - Tot februari 2022 loopt er een online concertserie via het YouTubekanaal van het Nationaal Orgelmuseum Elburg, waarbij allerlei instrumenten uit de collectie voorbijkomen. De concerten worden allen gegeven door professionele musici. 

Op donderdag 23 september 2021 van 19.30 tot 20.30 uur wordt het concert verzorgd door Arjan Versluis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

ELBURG -  Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op donderdagmiddag 23 september in MFC 't Huiken, Lange Wijden 33 in  Elburg.

De kosten zijn voor het B-rijbewijs € 45,- en voor het C-rijbewijs tot 75 jaar € 75,-, daarna is het € 45,-.

Een afspraak maakt u nu al via 06-10329560 of 06-20670105. Voor meer informatie zie www.rijbewijs-keuring.com.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0016.jpgxmevr ten Agter 108 jr

ELBURG -  Mevrouw Geertje ten Agter is vandaag 108 jaar geworden en daarmee de oudste inwoonster van Elburg. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal en zijn echtgenote bezochten haar vandaag om haar met een feestelijk boeket bloemen persoonlijk te feliciteren. Helaas voelde mevrouw Ten Agter zich vandaag niet helemaal lekker, maar ze vond het ontzettend leuk dat de burgemeester en zijn vrouw kwamen.

Mevrouw Ten Agter – Van Zoeren is in Elburg geboren en opgegroeid. Zij woont in bij haar dochter, die ook voor haar zorgt. Haar vader was slager aan de Beekstraat. Vanaf haar 11de speelde Geertje ten Agter piano en met 14 gaf ze al les aan haar vriendinnen..

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)