IMG 3249OOSTENDORP - De zomervakantie is voorbij en dit betekent dat de trainingen en lessen van Twirl- en Slagwerkgroep Excelsior Oostendorp straks weer van start gaan. De twirlgroep traint op dinsdagavond vanaf 17:45 uur.

De lessen van de slagwerkgroep zijn op vrijdagavond vanaf 18:45 uur. Ben je minimaal 5 jaar en lijkt het je leuk om te twirlen of ben je minimaal 8 jaar en wil je bij de slagwerkgroep?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF4518't HARDE - Vandaag is Frank van Hattem, wonend aan de Bovendwarsweg in 't Harde 50 jaar geworden. Frank van Hattem is medewerker bij Loco Media Groep, waarvoor hij diverse fotoreportages maakt.

Vandaag ging Jan van de Pol een kijkje nemen bij Frank en maakte een aantal foto's van de Abraham in de tuin.

Schrijf reactie (0 Reacties)

VA foto1Interview met eigenaar en inrichter Aad Peters  (tekst en beeld: Maarten van Gemert)

Nog een kleine week ligt de enorme VerhalenArk aan de Havenkade. De replica van de Ark van Noach vertelt het verhaal van het Oude èn het Nieuwe Testament in uitgebeelde taferelen met kunstig houtsnijwerk. In Elburg is de laatste week ingegaan en zaterdag vaart de ark weer verder. Aad Peters, drijvende kracht achter het drijvende bijbelmuseum, vertelt gedreven over wat hem daarbij drijft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

montELBURG - Maandagavond 4 september opent Italiaans Restaurant LUCCA haar deuren speciaal voor MVOW. De koks en het bedienend personeel zullen zich vrijwillig inzetten en een heerlijk 3 gangen diner op tafel zetten. De kosten bedragen € 39,- p.p. (inclusief bier/wijn/fris) en de opbrengst komt ten goede aan MVOW.

Een geweldig initiatief dus! Deelnemers van MVOW zullen deze avond hun steentje bijdragen in het restaurant, zoals gastheer, gastvrouw of als hulp in de bediening.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1133ELBURG - Het bruist nu al bij de Botterstichting. De voorbereidingen voor de Botterdagen, die op 7, 8 en 9 september tegelijk met de Open Monumentendagen worden gehouden, zijn in volle gang. En dat is nodig, want dit jaar organiseert de Botterstichting nog meer evenementen waarvan u kan komen genieten.
Het is het grootste botterevenement van Nederland. Traditiegetrouw komen de deelnemende schepen op donderdag naar de haven van Elburg. Alle moderne schepen maken plaats voor de schitterende bruine vloot. Er worden zo’n 50 schepen uit heel het land verwacht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

21015803 1582036938514724 2151034133269811474 oELBURG - Het is nu officieel, Jan Nathan Rozendaal (40) is de nieuwe burgemeester van Elburg. Dit maakte Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken, bekend via Twitter. Op 13 oktober zal hij het ambt in de gemeente Elburg op zich nemen. Jan Nathan reageerde op Twitter: 'De Koning en Ronald Plasterk zijn akkoord, het is dus nu echt een feit'

Hij is sinds 2014 wethouder in Papendrecht voor ChristenUnie/SGP. Hij is lid van de SGP. Daarvoor was hij projectleider voor de provincie Zuid-Holland. Rozendaal studeerde landinrichtingswetenschappen in Wageningen.

Beluister hieronder het interview, dat vanmiddag op LocoFM te horen was met Jan Nathan Rozendaal

Schrijf reactie (0 Reacties)

d013NUNSPEET - De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde op de Elburgerweg tussen Doornspijk en Nunspeet zijn bijna klaar. Op vrijdag 1 september gaat de nieuwe rotonde open voor het verkeer.

Daardoor komt ook de afsluiting van de Bovenweg ten einde. De rondweg is op 11 oktober in zijn geheel klaar en zal dan geopend worden. Er zal dan een snellere doorstroming zijn richting de A28.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Orgelroute Dronten ElburgELBURG - De gemeenten Dronten en Elburg organiseren op 9 september de Dronten & Elburg Orgelroute.Op orgel en carillon worden diverse muziekstukken aangeboden passend bij het jaarthema 'Boeren, Burgers en Buitenlui'.van de Open Monumentendag 2017.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oosterwolde 60ANWBEE .TTFffffff0000ffff00000

OOSTERWOLDE -  Op zaterdag 26 augustus organiseert speeltuinvereniging de Haerkamp weer de gezellige jaarlijkse rommelmarkt in Oosterwolde Gld.

De markt begint om 8.00 en eindigt om 14.00 uur.

Lokatie: Eikenhof in Oosterwolde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1010010ELBURG - Omdat een school een plek moet zijn waar een kind zich prettig en geaccepteerd voelt, introduceert het Van Kinsbergen College voor de aanvang van het nieuwe schooljaar een compleet nieuw concept: Openingsdagen. Niet alleen voor de leerlingen die nu in de eerste klas komen maar voor alle leerjaren.

De Openingsdagen gaan over elkaar en jezelf beter leren kennen. Over hoe we met elkaar om willen gaan. Over sterker in je schoenen staan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

b0ed2620 4a9b 4c63 8c9d c146109c99fd thumb840ELBURG - Zaterdagochtend 26 augustus gaan vrijwilligers in de regio's Oldebroek en Elburg langs de deuren om geld in te zamelen door middel van de verkoop van sinaasappels, om uiteindelijk de totale opbrengst te gebruiken tegen jonge prostitutie in Pattaya, Thailand.

De volledige opbrengst gaat naar Thailand, naar Rik en Alinda die met het Tamar Centrum in Pattaya vrouwen en meiden helpen een nieuw leven te beginnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

't HARDE - Het dorpscomité Op ’t Harde vergadert op woensdagavond 23 augustus a.s. Wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3, 8084 VP ’t Harde. U wordt van harte uitgenodigd voor het inloopspreekuur van 19.30 tot 20.00 uur om te spreken over zaken van de wijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De Nieuwe Zuidweg is op 28 en 29 augustus 2017 tussen 06:00 en 17:00 afgesloten uur. Op deze dagen vinden er onderhoudswerkzaamheden aan de berm plaats en wordt er snoeiwerk verricht door het ASK.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20933987 1796131247066864 4046917118250007895 oBijna iedereen koopt of verkoopt wel eens iets via een online handelsplaats. Het is een makkelijke manier om nog een leuk bedrag te krijgen voor spullen die je zelf niet meer gebruikt. Helaas is het niet zonder risico’s. Ook oplichters weten de weg op het web goed te vinden.

Wanneer je online iets verkoopt kun je dit opsturen of laten ophalen. Stuur je iets naar iemand op? Doe dit dan pas wanneer het afgesproken bedrag daadwerkelijk op jouw bankrekening staat. Een schermafbeelding of foto van een betalingstransactie kan nagemaakt zijn. Pas daar dus mee op.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Op maandag 28 augustus aanstaande hoopt het Elburgs mannenkoor ”Oefening Baart Kunst” de repetities van het nieuwe seizoen te hervatten. De repetities worden gehouden In het Buurtgebouw in Oostendorp (gemeente Elburg) en beginnen altijd om 20.00. Het koor bestaat in september 95 jaar en is bekend in de wijde omgeving van Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OOSTENDORP - Op maandag 21 augustus kwam Omroep Gelderland met de vrolijke zomerkaravaan Zomer in Gelderland naar Oostendorp. Men scoorde een eindscore van 2825 punten en dat is goed voor een 5de plaats. Er werd 850 euro bijeengebracht voor extra faciliteiten voor het evenemententerrein in Oostendorp

Anja van Boven maakte een fotoreportage .In onderstaande video ziet u een impressie van het evenement. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0003ELBURG - Op vrijdag 11 augustus was het echtpaar Buning 50 jaar getrouwd.

Wethouder Polinder bezocht het echtpaar aan de Schokkerstraat vanmorgen om hen namens de gemeente Elburg te feliciteren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wim36ELBURG - Woensdag 23 augustus om 20.00 uur wordt de serie orgelconcerten in de Grote kerk te Elburg afgesloten met verzoekprogramma door de Elburger organist Wim Magré.
Afgelopen zomer konden bezoekers van de orgelconcerten verzoeken indienen voor dit laatste concert. Deze avond staan naast geliefde psalm – en liedbewerkingen ook bekende klassieke orgelwerken op het programma.

Ook op veler verzoek speelt Wim Magré een improvisatie over “ Ruwe stormen mogen woeden” .

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb

Informatie bij e-bookspreekuur Hattem, Elburg, Heerde, Epe en Wezep

De uitleen van e-books aan leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe is met bijna 20% gestegen. In het eerste half jaar van 2017 waren er 13.348 uitleningen, 2.144 meer dan een jaar eerder. Het aantal leden dat e-books leent laat een nog grotere stijging zien, er zijn nu 2.971 leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe met een e-book account, 33% meer dan in juli 2016. De e-books zijn populair bij alle leeftijdsgroepen, van peuters tot 90+ers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DHvMV dXkAACB7UOOSTENDORP - Van 7 tot en met 25 augustus trekt Angelique Krüger door de provincie, op zoek naar de 'Mooiste plaats van Gelderland'. Vandaag is Omroep Gelderland in Oostendorp.

Klik HIER om op de hoogte te blijven via de blog van Omroep Gelderland van de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen.  

Schrijf reactie (0 Reacties)