Poes luttekenstraat

Vermist in 't Harde:
Zwarte kater "Joep" (Burg.Ulco de Vriesweg)
Gevonden in Elburg:
Geelwangschildpad (Schokkerstraat)
Cypers/grijs/rood/wit kitten (Luttekenstraat)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5822

WEZEP - Op dinsdag 14 augustus is het echtpaar Van den Brink-van den Bosch te Wezep  60 jaar getrouwd.

Wethouder Engberts bezocht het echtpaar om ze namens de Gemeente Oldebroek te feliciteren met deze mijlpaal.

Fotoreportage Alida Bosma

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijbewijs

ELBURG - Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op dinsdag 4 september in 't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De keuring kost voor B 35 euro en C/D 55 euro.

Een afspraak maakt u via 06-10329560.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wiel Logo

Vele Nederlanders voelen zich eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt tot gezondheidsrisico’s en tekortschietend gevoel van welbevinden en geluk. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt in alle lagen van de samenleving voor en kan levens ontwrichten.

Met het doel de samenleving bewust te maken van de betekenis van eenzaamheid en van het belang eenzaamheid zoveel mogelijk te beperken, plaatsen we tot en met de Week van Verbinding, die plaatsvindt van 27 september t/m 6 oktober, elke week een artikel in de weekkrant.

Deze week staat het verhaal van Nico (70) centraal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fraude

Een sms’je ontvangen van de bank? Klik dan niet op het linkje erin. Dat leidt namelijk naar een valse website. Als u daar gegevens intikt, komen deze direct bij oplichters terecht. Met uw inloggegevens hebben ze vrij spel in uw bankomgeving.

De sms’jes worden willekeurig verstuurd, en uit naam van verschillende banken. De ontvangers van de sms hebben daarom lang niet altijd echt een rekening bij die bank.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

beurs mili

't HARDE - Op de militaria verzamelbeurs, die op zaterdag 8 september gehouden wordt in MFC Aperloo,  is een groot assortiment aan militaria te vinden vanaf 1900 met veel materiaal uit de tweede wereldoorlog, Nederlands Indië maar ook hedendaagse emblemen, medailles, uniformen, badges en uitrustingsstukken. Ook zijn er boeken en andere militaire documentatie te vinden. Een unieke gelegenheid om uw verzameling aan te vullen of om kennis te nemen van diverse militaire zaken. De beurs is van 09.00-12.00 uur. Entree 3 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar onder geleide mogen gratis naar binnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELCON

ELBURG – Woensdag 15 augustus is om 11.00 uur het laatste gratis zomerconcert van het Veluws Mannenensemble in Elburg. Het ensemble zingt in de prachtige Grote Kerk van Elburg onder leiding van dirigent Wim Magré en organist Wilbert Magré bekende liederen. Na afloop van het concert kunt u de gezellige vestingdagen in de stad bezoeken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

NOM Museumpand 2017.04.19 LUSIN 3534 web

ELBURG - In het Nationaal Orgelmuseum wordt in de maanden juli en augustus elke dinsdagmorgen een gratis marktconcert gegeven. De concerten vinden plaats op het zogenaamde Boonorgel. Dinsdag 21 augustus speelt de Elburger organist Gerrit Knikker in de concertreeks.

Gerrit Knikker is als organist verbonden aan de Christelijk Gereformeerde kerk in Elburg en is een graag geziene musicus tijdens de zomerse concertreeks. Dinsdag 21 augustus zal hij onder meer werken spelen van J.S. Bach, Johann Gottfried Walther, Samuel de Lange sr., Margaretha Christina de Jong en Klaas Jan Mulder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

38017749 1373423199455026 2459849068885573632 n

't HARDE - In wijkontmoetigscentrum Jeanne d'Arc in 't Harde is woensdag 15 augustus een kinderbingo.

Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom van 10.00 tot 11.00 uur.

Deelname kost 1 euro en je hebt altijd prijs.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

cq5dam.web.384.614

ELBURG - De werkgroepen laaggeletterdheid uit de gemeenten Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe organiseren in de Week van de Alfabetisering op donderdag 6 september 2018 een symposium. Dit symposium is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs of in het sociaal domein, maar ook voor het bedrijfsleven. Abdelkader Benali start het plenaire gedeelte met een lezing over laaggeletterdheid. Daarna volgen workshops en een paneldiscussie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

carrillon

ELBURG - Op een aantal dinsdagavonden zal er op het carillon in Elburg van 19.00 tot 20.00 uur een concert gegeven worden. Luisterplaats is bij het Nationaal Orgelmuseum, ingang via de Hondegatsteeg.

Op dinsdag 14 augustus kunt u gaan luisteren naar Janno den Engelsman.

Schrijf reactie (0 Reacties)

20180810 200058

Dat we met deze warme dagen verkoeling gaan zoeken, is een FEIT,
Dat we dat doen aan het strand is een FEIT,
Lekker onder de bomen in de schaduw is een FEIT,
Dan ook nog kort bij het water is een FEIT,
Ook nemen we wat te eten mee, dat is een FEIT,
En natuurlijk wat te drinken, ook een FEIT,
Het liefst gekoelde blikjes : een FEIT,
Chips in plastic zakken, ook een FEIT
En niet te vergeten zoveel mogelijk karton : een FEIT,
HEERLIJK genieten : een FEIT,
Vuurtje erbij voor de gezelligheid : een FEIT !

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cq5dam.web.1280.2048

ELBURG -  Op een eenvoudige manier aan de slag gaan met programmeren? Dat kan! Kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar kunnen op donderdag 23 augustus in de biblioteek Elburg van 14.00 - 16.00 uur zelf ervaren hoe dat in zijn werk gaat. De programmermobiel, genaamd Roboc@r, legt ze de basisprincipes van programmeren uit op basis van de grafische programmeersoftware, die wordt gebruikt om Fischertechnik-modellen te besturen.  Met de Roboc@r worden eenvoudige onderwerpen en daarmee de technologie van het dagelijks leven op speelse wijze begrijpelijk! 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

walk

ELBURG - Iedereen die op zoek is naar werk, kan op vrijdagmorgen 17 augustus naar de Walk&Talk bijeenkomst van bibliotheek Elburg komen. Het onderwerp is deze keer Grip op emoties.  Want ontslagen worden en werk zoeken is ook een emotioneel proces. Aafke Hoekstra - de Jong uit Epe, van Cura, praktijk voor stressmanagement, verzorgt de presentatie. Zij is o.a. stress counselor.

Na de inleiding van Aafke Hoekstra – de Jong kunnen de deelnemers hun ervaringen met elkaar delen en contacten leggen in de zoektocht naar werk. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. De bijeenkomst vindt plaats in het Wijkontmoetingscentrum in 't Huiken in Elburg en duurt van 09.30 tot 11.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De Univé-winkel aan Oostendorperstraatweg 1K in Elburg gaat sluiten. Dat meldt de Stentor vandaag. Tegenwoordig verloopt het contact met  verzekerden meer en meer via telefoon, e-mail, app en internet. Als gevolg daarvan bezoeken klanten de Univé-winkels steeds minder vaak. Vandaar dat Univé het aantal vestigingen in Overijssel en Gelderland bijna halveert.

Schrijf reactie (0 Reacties)

27655409 1598254730281932 3264502813381518666 n

ELBURG - Dit jaar vindt alweer de zestiende Kunstroute Noordwest-Veluwe plaats. Het boekje 'Kunstroute 2018' met informatie over alle deelnemers is gratis en verkrijgbaar bij de plaatse-lijke VVV’s en bij de deelnemende kunstenaars.

Zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 (11.00 - 17.00 uur) staat de Noordwest-Veluwe opnieuw in het teken van de kunst. Kunstenaars en galeries uit de gemeenten Oldebroek, Elburg en Nunspeet nodigen u uit in hun atelier/galerie. Wandelend, op de fiets of met de auto voert de route u langs vele locaties waar u kennis maakt met mooie en bijzondere kunstwerken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Waterschap Veluwe

ELBURG  - Waterschap Vallei en Veluwe adviseert om contact met al het oppervlaktewater te vermijden. Ga niet zwemmen, pootje baden of spelen in of met het oppervlaktewater en laat je hond of andere dieren er niet van drinken. Staat er door een piekbui water op straat? Vermijd dan ook contact met dit water, want ook dit water kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Door de hitte en droogte van de laatste tijd is het waterpeil laag, de watertemperatuur hoog en het zuurstofgehalte in het water laag. We zien daardoor toename van blauwalg, botulisme en vissterfte. De regen die valt en wordt voorspeld, resulteert niet direct in verbetering. Bij grote piekbuien kan de waterkwaliteit zelfs slechter worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kunststad

ELBURG - Breng je stem uit voor Elburg als Kunststad van het jaar! Wethouder Arjan Klein heeft zijn stem al uitgebracht. De verkiezing Kunststad van het jaar wordt door Stichting Kunstweek georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Kunstweek. In 2018 vindt de Kunstweek plaats in de tweede volle week van november, namelijk 10 t/m 18 november. De verkiezing vindt in twee ronden plaats. De eerste ronde leidt tot de nominatie van tien steden. In de tweede ronde bepaalt een deskundige jury welke van de genomineerde steden, Kunststad van het jaar wordt. Bij de eretitel hoort de Kunststad Trofee.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

re 1

HOGE ENK - Het riool in de gemeente Elburg heeft op sommige plekken moeite, na de extreme droogte, de regenval van vanmiddag te verwerken. Op de Oude Harderwijkerweg op de Hoge Enk stond tussen de Huisdijk en Doornenkamp een groot gedeelte blank.

Staat de straat blank? Vooral op kinderen hebben de waterplassen een grote aantrekkingskracht.  Als riolen regenwater echter niet aan kunnen dan kan het worden vermengd met rioolwater. Het waterschap waarschuwt dat wie in contact komt met water op straat na extreme regen kans heeft op milde gezondheidsklachten, zoals diarree, overgeven, keelpijn of huidklachten. De infecties zijn meestal relatief onschuldig en gaan vanzelf weer over. Het advies is om contact met dit water zoveel mogelijk te vermijden. Is er toch contact met dat water? Was dan je handen goed of neem zo nodig een douche.

re2

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vestingdagen 20110727ADG 2585 ADG Fotografie

ELBURG – Woensdag 15 augustus is de laatste Vestingdag in Elburg en dit is een speciale kinderdag. De kleedjesmarkt wordt op de laatste Vestingdag gehouden langs de beek (kant Olde Huus en Hans Schroten) en in de Bloemstraat (gedeelte vanaf het Oude Feithenhof naar de Eiermarkt) hier mogen de kinderen gaan zitten op hun kleedje. Deze kinderdag wordt afgesloten met een kinderdisco van 18.30 tot 19.30 uur op de Vischmarkt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)