Uitwisseling Elburg foto 2

ELBURG - Van 18 tot en met 20 april heeft een groep van 40 Belgische leerlingen uit de vierde en vijfde klas van het Brusselse Lycée Dachsbeck een bezoek gebracht aan hun leeftijdgenoten van het Nuborgh College Lambert Franckens in Elburg. Aan de uitwisseling deden leerlingen mee uit havo en vwo 5 die Frans in hun pakket hebben. Deze uitwisseling maakt sinds drie jaar deel uit van het lesprogramma voor het vak Frans in de bovenbouw. Het betreft een echte win-winsituatie, want de Brusselaars moeten Nederlands leren en de Elburgers Frans. De Belgische leerlingen hebben in Nederland daarom ook veel gewerkt aan opdrachten voor het vak Nederlands, zoals het realiseren van een reportage over het leven van jongeren in Elburg en het presenteren van een belangrijke historische plek in Nederland. Elke leerling heeft een Belgische partner en het is de bedoeling dat de Elburgse leerlingen hun Brusselse partners in de loop van het schooljaar heel goed gaan leren kennen en elkaar helpen bij het leren van elkaars taal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bustocht foto Arie de Knegt

ELBURG - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 12 mei een bustocht over het Noordelijk deel van de Veluwe, langs landgoederen, kastelen, bossen en uiterwaarden. Na vertrek vanaf station Nunspeet gaat de tocht via Elburg en landgoed Zwaluwenburg naar De Dellen, waar de koffie klaar staat in restaurant De Ossenstal. Daarna rijdt de bus via Wezep (Vuursteenberg) en Hattem (Algemene Veen, Wiessenbergse Kolk en Hoenwaard) naar Wapenveld (Berghuizen en Klooster Hulsbergen) de IJsseldijk op.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Reddingbootdag 2 LvdL

ELBURG - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) houdt zaterdag 28 april weer haar landelijke open dag op 45 locaties. Ook KNRM Station Elburg opent de deuren van het boothuis aan de J.P. Broekhovenstraat 45 zodat u kennis kunt maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee! KNRM Station Elburg is operationeel sinds 6 juli 2002. Reddingboot de Evert Floor rukt gemiddeld 40 keer per jaar uit voor allerlei acties op de Randmeren. Gekapseisde zeilboten, aan lager wal geraakte motorboten, personen met verwondingen of onderkoelingsverschijnselen. Het belang van de aanwezigheid van een reddingstation aan de Randmeren heeft zich al vele malen bewezen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ONSK Prijsuitreiking

OOSTENDORP - De slagwerkgroepen van Excelsior Oostendorp zijn op zaterdag 21 april de grote winnaar geworden van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK). De B-slagwerkgroep wist in het Schaffelaar theater in Barneveld beslag te leggen op de titel in de basisklasse, de A-slagwerkgroep deed hier in de avond nog een schep bovenop door de titel in de topklasse te veroveren.

Het ONSK is een jaarlijks evenement waarbij slagwerkgroepen voor een geblindeerde jury hetzelfde muziekstuk spelen. Omdat de volgorde van optreden middels een loting voorafgaand aan de optredens plaatsvindt, weet de jury niet door welke slagwerkgroep het optreden wordt verzorgd. Op deze wijze wordt het visuele aspect weggenomen en dient de jury volledig op gehoor te oordelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KNRM 063

ELBURG - Zaterdag 28 april houdt KNRM Station Elburg open dag. Op deze dag kunnen bezoekers kennis maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Ook in Elburg kunt u op Station Elburg kennis maken met de redders, varen met de supersnelle reddingboot de Evert Floor en schaalmodellen van verschillende schepen bewonderen. U bent van harte welkom.

In en om het station aan de J.P. Broekhovenstraat 45 in Elburg is tijdens Reddingbootdag veel te zien en te doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Harpiste Regina Ederveen foto 21

ELBURG - Op donderdag 3 mei geeft de bekende harpiste Regina Ederveen een exclusief harpconcert in de sfeervolle kapel van Museum Elburg. Het programma van een uur bestaat uit hoogtepunten uit de harpsolomuziek, van klassiek tot modern. Regina bespeelt haar gouden pedaalharp uit 1911 en licht de stukken toe met korte anekdotes. Daarbij laat ze ook enkele stukken horen op haar unieke Érard pedaalharp uit 1819 die ze onlangs heeft aangeschaft en die een mooie doorleefde klank heeft. Hiermee wordt ook de 199-ste verjaardag van deze harp gevierd! Speciaal vooraf aan dit concert kan het museum met korting bezocht worden. De normale toegangsprijs van € 6,- wordt deze dag gereduceerd naar € 4,-. Kaarten zijn te koop bij Museum/VVV Elburg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Op zaterdag 21 april 2018 vond er een oefening plaats in de Gemeente Elburg.  Zo'n 50 militairen uit Gelderland van 20 Nationale Reserve bataljon hebben uitvoering gegeven aan een patrouille te voet door de wijk ‘De Vrijheid’, het inrichten van een werkgebied op de parkeerplaats Brandweer Elburg en het inrichten van een verkeersluis op de Oostendorperstraatweg te Elburg.   

          

Schrijf reactie (0 Reacties)

vierkant logo

ELBURG - Op donderdagavond 26 april is er weer een Smartphone & Tablet Café, in Woonzorgcentrum De Voord aan de Veldbloemenlaan 25 te Elburg. Dit Café is er speciaal voor omwonenden. Zij kunnen hier met al hun vragen terecht over het gebruik van hun smartphone, mobiele telefoon, tablet, Ipad, laptop etc.

Vanaf 18.30 tot 20.00 uur zijn er vrijwilligers die bezoekers van het Smartphone & Tablet Café van harte welkom heten. Met veel geduld en enthousiasme wordt uitleggegeven op alle vragen en ondersteunen zij de bezoekers. Het Café is gratis toegankelijk, maar niet bestemd voor reparaties aan apparaten. Uiteraard kunt u hier, tegen een kleine vergoeding, ook een kop koffie of thee drinken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Koningsdag3

OOSTENDORP - Op vrijdag 27 april wordt in Oostendorp Koningsdag gevierd. Het feest begint ’s-morgens om 7.30 uur met een rondgang door de Chr.Muziekvereniging en Twirl- en Slagwerkgroep Excelsior. Om 8.30 uur verzamelen de kinderen van groep 3 t/m 8 zich op de parkeerplaats bij het Huiken voor de optocht naar het gemeentehuis waar om 9.00 uur de aubade wordt afgenomen. Daarna wordt de optocht vervolgd door Oostendorp. Hierna zijn er activiteiten voor de kinderen van groep 1-3 op het kleuterplein van de PWA-school. Op het veld achter de school is voor groep 4-8 een spectaculaire bootcamp en een springkussen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

De Regenboog Koningsspelen 2018 5

DOORNSPIJK - De Regenboog in Doornspijk deed - net als bijna alle andere scholen in Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk - ook dit jaar weer mee aan de Koningsspelen. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhul diging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1429 Wim Magré

ELBURG - Vrijdagmiddag 27 april geeft Wim Magré een feestelijke orgelbespeling op het beroemde Quellhorst orgel van de Grote-of Sint Nicolaaskerk te Elburg. De aanvang is om 16.00 uur. Wim Magré heeft een populair programma samengesteld voor dit concert. Op het progamma staan geliefde orgelwerken. Het concert wordt besloten met Drie Hollandse liederen en de Fantasie over het Wilhelmus (met samenzang) van Jan Zwart.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 6283

't HARDE - Burgemeester Jan Nathan Rozendaal was vandaag op bezoek bij basisschool het Sterrenlicht om de dag te starten met een ontbijt. Tegen half 10 werden de Koningsspelen gestart op Sportpark Schenk en de verschillende schoolpleinen.

Op alle basisscholen in de gemeente Elburg worden vandaag de Koningsspelen gehouden.

Fotoreportage Frank van Hattem

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5326

ELBURG - Afgelopen woensdagavond verrasten De Meulezangers uit Oostendorp de bewoners van verpleeghuis De Voord met een gezellig optreden. De bewoners en bezoekers genoten van de vrolijke en bekende liederen die De Meulezangers ten gehore brachten. Ook de koorleden kijken met plezier terug op dit optreden en bedanken de Voord voor hun gastvrijheid.

Fotoreportage

Schrijf reactie (0 Reacties)

adoptiemonument 1

DOORNSPIJK - Op donderdagmiddag 19 april heeft groep 8 van de Regenboog samen met groep 8 van de ds. Bax-school een herdenking bij het monument aan de Drostenweg bijgewoond. Op deze dag was het namelijk precies 73 jaar geleden dat de gemeente Elburg werd bevrijd van de Duitse bezetter.

Wethouder Krooneman van de gemeente Elburg hield een korte toespraak, waarna hij samen met Niek vd Weide en Daan Visser een krans bij het monument legde. Vervolgens legden alle leerlingen een witte roos neer. De herdenking werd afgesloten met een minuut stilte en het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rondje kunst

ELBURG  - Ook in 2018 is er een fietsroute voor kunstliefhebbers uitgezet door Oldebroek, Elburg en 't Harde. Rondje Kunst is op elke eerste zaterdag van de maand in mei, juni, juli en augustus van 11.00 tot 17.00 uur. De route voert over prachtige landgoederen en langs zes ateliers. Op elk willekeurig punt kan de route gestart worden. De atelierhouders en de gastkunstenaars zullen hun kunstwerken tonen en uitleggen. De ateliers zijn te herkennen aan een wit groen banier met een logo. Toegang is gratis. Op de zaterdagen 5 mei, 2 juni, 7 juli en 4 augustus 2018 zijn de ateliers geopend voor bezoekers van 11.00 tot 17.00 uur.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

duurzaam sportnet

ELBURGIn de wijk ‘De Boeg’ in Elburg is sinds deze week een gloednieuw multifunctioneel buitensportnet te vinden. Dit multifunctionele sportnet is geschikt voor sporten als volleybal, badminton en tennis. Het net is een aanvulling op de compleet vernieuwde speeltuin die is gerealiseerd voor de buurtbewoners. Wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg is zeer verheugd met de nieuwe speeltuin en het buitensportnet: “Dit ‘Elburgs’ sportnet is een echte aanvulling op het geheel. We proberen bij de herinrichting van onze speeltuinen te voldoen aan de vraag die er is. Met dit functionele net kunnen kinderen meerdere sporten beoefenen. Daarnaast past het ook uitstekend bij de strakke uitstraling.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0013

ELBURG - Vandaag is het precies 73 jaar geleden dat Elburg werd bevrijd. Bij de monumenten in de gemeente werd door leerlingen van verschillende scholen stilgestaan bij deze gebeurtenis. Overal in het land adopteren scholieren verzets- en oorlogsmonumenten. Het streven is de leerlingen vertrouwd te maken met de geschiedenis die achter ‘hun’ monument ligt. Dit jaar vindt Adopteer een monument voor de 32e achtereenvolgende keer plaats.

Fotoreportage Frank van Hattem monument Eperweg 't Harde

Fotoreportage Anja van Boven verzetsmonument Stadswal in Elburg

Fotoreportage Henk Stappenbeld oorlogsmonument aan de Veldweg in Doornspijk

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kat korenbloem elburg2

Vermist in Elburg: Zwarte poes, witte vlek op buik "Stippie" (Korenbloem)
Gevonden in Elburg: Wit/rode kat (Korenbloem)
Gevonden in Doornspijk: Zwart/witte kat (Hoge Enk)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

75593 183020281842823 1158196596 n

ELBURG - Op zaterdag 21 april zal het Korps Nationale Reserve oefenen in het uitvoeren van patrouille te voet door de wijk ‘De Vrijheid’, het inrichten van een werkgebied op de parkeerplaats van de Brandweer Elburg en het inrichten van een verkeerssluis op de Oostendorperstraatweg te Elburg. De eenheid, de Echo compagnie 20 Natresbataljon, zal deze oefening gaan draaien met circa 50 militairen, welke afkomstig zijn uit de provincie Gelderland en onderdeel zijn van de 11e Luchtmobiele Brigade.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Eten doe je samen

ELBURG - Op dinsdag  1 mei  is er weer een wijkbuffet in  wijkontmoetingscentrum  De Voord.  Lijkt het u ook  gezellig om met andere inwoners uit Elburg te eten, te praten, kortom elkaar te ontmoeten in een andere omgeving?  Dan is dit iets voor u!

Kosten voor het buffet zijn € 8,- per persoon,  inclusief één aperitief. U bent welkom vanaf 17.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)