IMG 5463

ELBURG - Landgoed Old Putten, pal ten zuiden van Elburg, zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dit is een werkgroep die met handgereedschap meehelpt aan onderhoud van het park, de lanen, de beekoever en singels. Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving op een fantastische plek met veel historie en natuur? De familie Rambonnet en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen u van harte uit voor een publiekswerkdag op zaterdag 1 oktober.

Verzamelen bij Huis Old Putten, Zuiderzeestraatweg Oost 65 in Elburg. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. U kunt u voor deze dag aanmelden bij SLG via www.landschapsbeheergelderland.nl of via tel. 026-3537444.

Op de werkdag wordt u gastvrij ontvangen door de familie Rambonnet en SLG. U maakt kennis met het landgoed tijdens een rondleiding en na een heerlijke lunch gaan we aan de slag met een paar werkzaamheden op het landgoed. U heeft een mooie en actieve dag en u maakt kennis met het groene vrijwilligerswerk. Als u vrijwilliger in de buitenplaatswerkgroep wilt worden, kunt u zich tijdens deze dag hiervoor aanmelden.

Honderden jaren oud landgoed

Landgoed Old Putten is al een landgoed sinds de middeleeuwen en ligt in het overgangsgebied van de Veluwe naar de randmeerkust. Het kasteel uit eind vijftiende eeuw is vervangen door een classicistisch landhuis uit begin 1800, maar de oorspronkelijke kelders zijn bewaard gebleven, net als de oprijlaan van het kasteel. Zowel het huis, het voormalige koetshuis, de brug, andere bijgebouwen en het park in Engelse landschapsstijl zijn aangewezen als rijksmonument. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen uit Elburg hier graag wandelen of fietsen. Het landgoed werkt hard aan de instandhouding van al dit moois. Een prachtig gelegen Natuurkampeerplaats draagt hieraan bij, maar ook de bijdragen van vrijwilligers zijn welkom.

Voor een bijdrage aan het onderhoud van het monumentale groen zoeken we mensen die het leuk vinden om in een prachtige omgeving te zagen en te snoeien, georganiseerd in een buitenplaatswerkgroep. Iedereen uit de omgeving is welkom: jong, oud, werkend, zonder werk, man of vrouw. Als u komt, moet u zich tevoren aanmelden bij SLG en vermeldt daarbij het aantal mensen waarmee u komt vanwege de lunches en het aantal gereedschappen. Draag stevige schoenen met platte zolen (werkschoenen, wandelschoenen, laarzen) en gemakkelijke kleding die een stootje kan hebben of modderig mag worden. Deze werkgroep zal worden gefaciliteerd door SLG.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland is een professionele vrijwilligersorganisatie. Al 30 jaar werkt zij samen met zo’n 275 lokale vrijwilligersgroepen en 8000 vrijwilligers aan een mooi cultuurlandschap in Gelderland. Vanaf 2012 heeft SLG 23 werkgroepen opgericht op diverse landgoederen en buitenplaatsen. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment