13178020 127757037633588 4377929410105767824 n

ELBURG - Elk jaar tijdens het pinksterweekend organiseert visserijvereniging ‘Ons Belang’ uit Elburg haar puntervisserijweekend. Punters zijn eikenhouten zeilscheepjes tot negen meter bedoeld voor het vissen net onder de kust. Op vrijdagavond 2 juni om 20.00 uur vertrekken zo’n 10 punters vanaf de visafslag aan de haven om langs de voormalige kustlijn van de Zuiderzee (Veluwemeer en Drontermeer) het hoekwant uit te zetten, net zoals dat vroeger gedaan werd.

De volgende morgen, 3 juni (bij zonsopkomst), worden de lijnen weer binnengehaald, de vangst in de visafslag gewogen en wordt duidelijk wie dit jaar de trofee voor beste puntervisser in ontvangst mag nemen. Het wedstrijdregelement kunt u vinden op www.visserijverenigingelburg.nl

De Visserijvereniging zal dit jaar weer pootaal uitzetten langs de rietkragen van het Drontermeer. Op deze manier probeert Visserijvereniging “Ons Belang” te zorgen voor een gezonde palingstand.

Vanaf 13.00 uur zal er in de oude visafslag gerookte vis (rode poon en makreel) worden geveild. Het publiek kan plaatsnemen op de veilingbanken om te proberen voor een mooie prijs heerlijk gerookte vis te bemachtigen!

Rookwedstrijd

Dit jaar wordt er va 11.00u een palingrookwedstrijd georganiseerd door “de Reukploatse”. Kosten voor inschrijving zijn €10,- (inclusief 2 wedstrijdpalingen en 2 consumptiemunten) Er wordt gerookt met verse Ierse paling waarvan er 1 moet worden ingeleverd bij de jury. Er is een mogelijkheid om extra paling te bestellen tegen de dagprijs.

Opgeven kan t/m 27 mei via: reukploatse@gmail.com 

Aan het einde van de middag zullen de prijzen worden uitgereikt door de jury. Voor elke deelnemer is er een leuk aandenken! Dj Marco zal zorgen voor muziek en er is een live optreden van zanger Jan Hop.