18881719 1315169411884837 8086183258454569009 nELBURG - Aqua & Beweging Centrum ABC uit Elburg bestaat 1 september a.s. 25 jaar. Uiteraard zullen er voor de eigen klanten diverse acties of evenementen georganiseerd worden, maar eigenaren Niek en Iris Aink willen het jubileum graag extra glans geven door vóór eind van het jaar een zogenaamde Belevenistafel aan verpleeghuis de Voord in Elburg te schenken. 

“Wij hebben al héél veel goede doelen gesteund. Meestal zijn dit acties tbv een landelijke organisatie. Zo heb ik o.a. twee keer met de Alpe d”Huzes en een keer met de Homeride  meegedaan en we doen elk jaar mee met de actie voor de Stichting Spieren voor Spieren. “Allemaal mooie acties, maar dit keer willen wij graag iets moois doen voor iets wat dichter bij huis is”, aldus Niek Aink.

“Mijn oma woont op de dementie afdeling van Verpleeghuis De Voord. Zij herkent ons helaas niet meer. Als wij er op bezoek zijn dan word je daar niet altijd heel erg vrolijk van. De mensen zitten voornamelijk in hun eigen wereldje. Wij  willen de mensen graag meer in beweging krijgen door een Belevenistafel te schenken. Dit is een interactieve tafel waar mensen omheen kunnen zitten. Mensen kunnen door aanraking van het scherm van de tafel bijvoorbeeld liedjes van vroeger afspelen, foto’s bekijken of voorwerpen in beweging brengen. Hierdoor worden de hersenen en spieren geprikkeld en dit is uiteraard heel goed voor de mensen. We hebben filmpjes op internet gezien waarbij je de mensen helemaal ziet opleven. Fantastisch toch”, aldus Niek en Iris. Daarnaast staat de tafel op wielen zodat hij op meerdere afdelingen te gebruiken is.

ABC zal een aantal acties gaan organiseren om het geld voor de aanschaf van de belevenistafel bij elkaar te krijgen. Wij zullen als ABC een eigen bijdrage van minimaal 500 euro doen, maar we hebben zeker rond de 8000 euro nodig om deze mooie tafel op De Voord te krijgen. Daar zijn wel een paar acties voor nodig.
In het najaar komt er een spinningmarathon en lotenverkoop, maar de eerste actie zal op 24 juni plaatsvinden. Samen met Verpleeghuis De Voord organiseren wij een wandeltocht.

'Wij zijn heel blij dat De Voord super enthousiast is over ons plan en zij wilden graag samen werken en helpen om het geld bij elkaar te brengen. Daarom organiseren wij gezamenlijk op zaterdag 24 juni een wandeltocht voor bewoners, familie, sporters van ABC én wandelliefhebbers van buitenaf. Om 10 uur starten we vanaf ABC aan de Havenkade in Elburg voor een tocht van ongeveer 13 km. Om 10.30 uur start vanaf De Voord een tocht van ongeveer 6 km. Bewoners zullen dan  met familie en andere belangstellen “wandelen” richting de Dr Vogeltuinen om daar een picknick te hebben. De wandelaars die vanuit ABC zijn vertrokken zullen ook naar de tuinen lopen. Gezamenlijk krijgt men daar fruit, fruitsapjes (aangeboden door Fuittuin Verbeek) en broodjes/yoghurtjes (aangeboden door Jumbo Elburg) Tevens krijgen de 1e 100 deelnemers een tas met spulletjes van Biohorma. Ná de picknick gaan de bewoners weer terug naar het verpleeghuis en wandelen de wandelaars van de langere tocht weer verder totdat ze weer bij ABC aangekomen zijn'.

Deelname kost €15 pp voor volwassenen en €5,00 voor kinderen, contant te betalen op de dag zelf vóór aanvang van de tocht bij ABC of op De Voord.  ABC hoopt  op een grote belangstelling en misschien kan men zich laten sponsoren en zodoende méér geld doneren. Wilt u mee lopen? Meld u zich dan vóór 23 juni aan bij ABC via 0525-680102  of via info@abc-fitness.nl of via www.facebook.com/FitnessElburg/

Indien u verhinderd bent maar tóch een donatie wilt doen dan kunt u evt geld storten op het banknummer van ABC NL50INGB0007252101 o.v.v donatie belevenistafel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment