Cannenburch kasteel park vijver foto Arie de Knegt

NUNSPEET - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op zaterdag 22 juli een zomerbustocht over de Noord-Veluwe. Voor deze excursie staat de bus klaar op het Veluwetransferium direct achter NS-station Nunspeet. Kiest u om met de auto langs te komen, dan kan die daar gratis geparkeerd worden. De tocht gaat langs de voormalige Zuiderzee via Elburg en dan landinwaarts langs landgoed Zwaluwenburg de ‘Knobbel’ over naar De Dellen, waar de koffie klaar staat in restaurant de Ossenstal. Vervolgens gaat de bus via Wezep (Vuursteenberg) en Hattem (Algemene Veen, Wiessenbergse Kolk en Hoenwaard) naar Wapenveld (Berghuizen en Klooster Hulsbergen) de IJsseldijk op. In dit gebied is de laatste jaren hard gewerkt om in het kader van het project ‘Ruimte voor de rivier’ een hoogwatergeul aan te leggen: in maart 2017 is die ‘geopend’. De IJssel is een jonge rivier. Het rivierlandschap (o.a. de Veesserwaarden) wijkt door haar open karakter dan ook sterk af van dat van de Veluwe.

Via Epe gaat de tocht naar Vaassen waar in het Koetshuis van het al in 1350 vermelde kasteel de Cannenburch de lunch klaar staat. Na het eten volgt een korte rondleiding door het kasteel en is een korte rondgang door de fraaie moestuin en de GLK-winkel mogelijk. De route loopt verder via Apeldoorn en Staverden naar de Hunneschans bij Uddel. Hier wordt de busreis onderbroken voor een korte wandeling, gevolgd door een aperitief in restaurant Uddelermeer. Rijdend via Uddel en Elspeet eindigt de reis in Nunspeet. Onderweg komen veel onderwerpen aan de orde, zoals de natuur, het landschap, de opbouw van de ondergrond en (cultuur-) historische zaken, en dat niet alleen van de GLK-terreinen. Een busreis leent zich niet voor lange wandelingen, maar het bezoek aan de Cannenburch en wandeling over de Hunneschans zorgen voor wat ruimte in het programma om toch even de benen te strekken.

Start: 9.20 uur (na aankomst van de stoptreinen uit Amersfoort en Zwolle) direct achter NS-station Nunspeet op parkeerplaats Veluwetransferium, Plesmanlaan 1, 8072 PT Nunspeet aan de voet van de uitkijktoren. Duur: tot ca. 17.00 uur. Deelname: € 55,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 49,50 p.p. Betaling: via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Aleid Bosch, tel. (038) 376 94 82.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment