Anja van Boven DSC 0130

ELBURG –  Woensdag is de eerste Vestingdag in een reeks van vijf. Overdag zijn er de gezellige kleedjesmarkt, braderie, het zomerconcert en Ben de Banjoman voor het nodige gezelligheid zorgen op straat. ’s Avonds om 20.00 uur zorgt de coverband ‘Simpel Zat’ voor gezelligheid op de Vischmarkt met een live optreden vanuit de muziektent. Ben de Banjoman trekt op zijn paard door de stad, al zingend en spelend op zijn banjo. Met bekende ‘meezingers’ krijgt hij bezoekers al snel in een zomerse stemming.


Braderie

De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur en ook de winkels zijn geopend tot 18.00 uur. Elburg beschikt over unieke winkels in de Vesting, winkels die passen bij de sfeer en beleving van de stad. Bijvoorbeeld met pure producten, koffie en thee, mode, interieur, aardewerk of edelstenen. Maar ook voor de ambachtelijke slager en bakker moet u in de vesting zijn. Inmiddels is bij veel winkels de zomeropruiming begonnen.

Historie

Naast alle activiteiten, is het ook genieten van de sfeervolle Vestingstad met al haar bezienswaardigheden en terrasjes. Mooi om te zien zijn de vestingwerken zoals de stadswallen, de kazematten, de rondelen en de Vischpoort. Maar ook de doorkijkjes in de straten en de stegen, want juist die steegjes maken Elburg zo bijzonder. Bij het VVV kunt u een wandelroute verkrijgen.

Botter varen

U kunt meevaren met een authentieke botter (reserveren bij de kraam aan de haven) en met de grote rondvaartboot (kaarten verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade). Of wilt u liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea die Elburg u te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij; ieder museum is een belevenis op zich.

Zomerconcerten

Iedere woensdag zijn er gratis zomerconcerten in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het programma bestaat onder andere uit: negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het concert wordt besloten met Vaderlandse liederen.

De optredens vinden plaats op alle vijf de Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.winkelvesting.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment