kunstroute

ELBURG - Dit jaar vindt alweer de vijftiende Kunstroute Noordwest-Veluwe plaats. Maak op een gezellige en informele manier kennis met diverse kunstenaars en galeries en neem een kijkje in de ateliers hoe een kunstwerk tot stand komt en welk verhaal er achter zit. Het boekje 'Kunstroute 2017' met informatie over alle deelnemers is gratis en is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s en bij de deelnemende kunstenaars. Vrijdagmiddag 1 (13.00 – 17.00 uur), zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 (11.00 – 17.00 uur) staat de Noordwest-Veluwe opnieuw in het teken van de kunst. Maar liefst 59 kunstenaars en zeven galeries uit de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Ermelo nodigen u uit in hun atelier/galerie. 

Wandelend, op de fiets of met de auto voert de route u langs vele locaties waar u kennis maakt met mooie en bijzondere kunstwerken van deze talentvolle bewoners van de Noordwest-Veluwe. Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een 'kijkje in de keuken' te nemen, in gesprek te gaan met de kunstenaars over hun werk en om te genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken in allerlei stijlen en materialen.

Op de verschillende adressen vindt u onder andere schilderijen, beeldhouwwerken, papierobjecten, keramisch werk, sieraden, fotografie, houtbewerking, textielkunst, metaalkunst  en tekeningen. Het merendeel is uiteraard ook te koop dus de route vormt een uitgelezen kans om een nieuw kunstwerk aan te schaffen.

Tijdens dit weekend is er een overzichtstentoonstelling van een aantal deelnemende kunstenaars in de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten  in Nunspeet.

Alle informatie van de deelnemende kunstenaars en adressen van de opengestelde ateliers en galeries vindt u in het boekje 'Kunstroute Noordwest-Veluwe 2017' en op www.kunstroute.nu.  De ateliers zijn te herkennen aan een rood/groene vlag.