Kaart 31 2 Elburgerbrug viaHarderwijkKampen

 Inloopavond op dinsdag 5 september 2017 van 18.00 tot 20.00 uur in 't Huiken

ELBURG  -  De Elburgerbrug is wegens onderhoud afgesloten van 22 september 22.00 uur tot en met 7 oktober 2017 8.00 uur. In het voorjaar van 2015 is onderhoud gepleegd aan de Elburgerbrug. Hierbij is onder andere het brugval, het beweegbare brugdek, vervangen. Na oplevering van de brug is geconstateerd dat de overgang van en naar het nieuwe brugval niet optimaal is. Dit kan de gebruiker merken als een hinderlijke knik in de overgang van de vaste brug naar het geboogde brugval. Om de veiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers te garanderen is daarom destijds de maximale snelheid op de Elburgerbrug verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur.

Wat gaat er gebeuren?

Provincie Flevoland heeft de aannemer gevraagd een oplossing voor het probleem met de overgangen te bedenken. Na een periode van voorbereiding worden de werkzaamheden van 22 september 22.00 uur tot en met 7 oktober 2017 8.00 uur uitgevoerd. Deze periode is gekozen om de werkzaamheden onder de juiste omstandigheden uit te kunnen voeren: vóór het slechte najaarsweer en de vorstperiode.

Met het aanpassen van de overgangen verbetert het rijcomfort over het geboogde brugval en kan de maximale snelheid op de brug weer teruggebracht worden naar 80 km/uur.

Hinder wegverkeer

Om de benodigde aanpassingen te kunnen doen, wordt de Elburgerbrug afgesloten voor al het (vracht)auto- en landbouwverkeer. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen aan één zijde van de brug wel passeren. (Brom)fietsers zullen op de brug moeten afstappen en lopen.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes lopen via Harderwijk en Kampen. Verkeer in Flevoland wordt omgeleid via de N306 en niet de N305. In verband met werkzaamheden is de Biddingringweg (N305) afgesloten van de Larserweg tot "De Bult" bij Biddinghuizen van 4 september tot en met 29 september 2017.

Hinder vaarverkeer

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zal de brug gedurende de gestelde periode alleen geopend worden tijdens bloktijden. De bloktijden zijn van 10.00 tot 11.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden minimaal 4 uur van te voren via telefoonnummer: 06 - 2462 1003; laat altijd een bericht achter.

Buiten deze bloktijden is de vaarweg gestremd voor scheepvaart met een staande mast en een doorvaarthoogte van meer dan 5,40 meter ten opzichte van NAP. Overig scheepvaart kan te allen tijde gebruik maken van de vaste doorgangen welke zich aan weerszijden van de beweegbare brug bevinden.

Inloopavond

Voor meer informatie over de werkzaamheden organiseert provincie Flevoland samen met de aannemer een inloopavond op dinsdag 5 september 2017 van 18.00 tot 20.00 uur in 't Huiken Kulturhus, Lange Wijden 33 te Elburg. Er is geen vast programma; medewerkers van de provincie en de aannemer zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment