NOM Museumpand 2017.04.19 LUSIN 3537 web

ELBURG -  Dinsdagochtend 15 augustus geeft de Elburger organist Jurjan Lipke een marktconcert op het Boonorgel van het Orgelmuseum. De marktconcerten in het Orgelmuseum zijn bedoeld als laagdrempelig: de concerten duren een half uur en zijn gratis toegankelijk.

Lipke is momenteel als organist aan diverse kerken verbonden. Daarnaast is hij vaste begeleider van het kamerkoor Kavoca uit Kampen. Bij het Nationaal Orgelmuseum is hij sinds een aantal jaren bestuurslid.

Op het programma dinsdag staan onder meer: Voorspel op psalm 133 - D. Krüger, Allegretto uit Sonate 4 – F. Mendelssohn, Pastorale – C. Franck, Aria ‘Sheep may safely graze’ uit Cantate 208 – J.S. Bach.

Het concert duurt van 11.30 tot circa 12.00 uur en is toegankelijk via de achteringang van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de orgels in het museum. Komt u op tijd, want deze concerten worden goed bezocht!

Wilt u naast het concert ook het museum bezoeken, dan bent u uiteraard van harte welkom, maar betaalt u wel de normale toegangsprijs à € 6,- p.p (kinderen gratis).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment