nationaalorgelmuseum 125ELBURG - Dinsdag 29 augustus vindt het laatste concert plaats in de zomerse reeks marktconcerten in het Elburgse Orgelmuseum. Jan Willem Jonkman zal deze ochtend achter de klavieren van het Boonorgel plaatsnemen. 

Wie denkt dat orgelmuziek alleen door oudere generaties wordt gespeeld, heeft het mis! Ook jonge mensen raken steeds weer door het orgel gecharmeerd.

Jan Willem Jonkman is zo iemand: al jaren is hij een van de jongste vrijwilligers in het Orgelmuseum. In september gaat hij beginnen met een studie Orgel aan het conservatorium van Groningen.

Het Boonorgel waarop hij dinsdagochtend zal concerteren is hem goed bekend: regelmatig laat hij het al klinken voor groepen bezoekers. Het concert van aanstaande dinsdag duurt van 11.30 tot circa 12.00 uur. Het is gratis toegankelijk.

 U kunt naar binnen via de achteringang van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de orgels in het museum. Komt u op tijd, want deze concerten worden goed bezocht!

Wilt u naast het concert ook het museum bezoeken, dan bent u uiteraard van harte welkom, maar betaalt u wel de normale toegangsprijs à € 6,- p.p (kinderen gratis).

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment