EB BinnensteBuiten 2017

ELBURG - In het weekend van 29 en 30 september a.s. wordt in Elburg Vesting de eerste editie van Elburg BinnensteBuiten georganiseerd. Zes evenementen in één weekend. Op vrijdagavond bespeelt Martien van der Knijff tussen 18.00 uur en 20.0 uur een mobiel carillon op vismarkt. van der Knijff bespeelt de carillons van Zwolle, Hattem,Hasselt, Elburg, Apeldoorn (’s Heerenloo) en Katwijk aan Zee. Medewerking wordt verleend door de stadsdichter Ewoud Gosker. In het Gruithuis vindt een lezing plaats van Flip van Doorn. van Doorn verwoed wandelaar én schrijver, komt over de ontdekkingen vertellen van Jacobus Craandijk. Craandijk beschreef zijn authentieke voettochten door het Nederland van voor 1900. Aanvang lezing 20.00 uur. Entree € 7, 50.

De zaterdag staat bol van de activiteiten.
Vanaf 09.00 uur kan er worden deelgenomen aan de Dr. Olthuis wandeltocht.
Starten kan vanaf 09.00 uur in de kloostertuin van Museum Elburg. Afstanden 5 km, 10 km, 15 km of 25 km. De routes zijn geschikt voor Nordic Walking en honden zijn aangelijnd toegestaan. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 voor leden van een wandelsportbond en € 3,50 voor niet leden. 

Meer informatie via Gerrit Steert op 06-43357814 of via www.ungevenementen.nl

In de Kapel van Museum Elburg presenteren Mona Lisa, Wereldwinkel Elburg en Opsmuk Jewelry zich met eerlijke en duurzame kleding en accessoires. Ook is er van alles te proeven: Tony ijs van Casa Picola en olijven van Doraki. De Elburger Boekhandel verrast met boeken die passen bij het thema.

Vanaf 13.30 uur begint op de Vismarkt het stadsomroepersconcours
Stadsomroepers uit het hele land laten hun roep schallen door de oude stad.
De deelnemers zullen worden beoordeeld door een vakkundige Elburgse jury en rond 16.30 uur is de winnaar van dit concours bekend.


Kruidige verhalen in de Kruidentuin in de Ellestraat:
De Kruidentuin aan de Ellestraat in Elburg is een verborgen pareltje in de oude
binnenstad van Elburg. U krijgt spannende verhalen te horen en uitleg over sagen, mythen, legenden en sprookjes. Aanvang vanaf 13.00 uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment