Bij persbericht NWD2

'T HARDE -  Op zaterdag 4 november organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag. Op bijna 500 locaties door heel Nederland werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Ook in ’t Harde wordt gewerkt op landgoed Zwaluwenburg. Meewerken kan van 8.45 tot 14.30 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl. De deelnemers gaan werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap op landgoed Zwaluwenburg. Bij het kasteel worden binnen de gracht struiken teruggezet en fruitbomen gesnoeid. Op het landgoed worden houtwallen uitgedund of afgezet. Rododendrons worden ontdaan van ongewenste struiken en fruitbomen gesnoeid. Verder worden er zaden gewonnen in de A.Vogel Tuinen en bedden winterklaar gemaakt.

Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals nestkastjes, zaadbollen en bijenverblijven maken. Ook zijn er zoekkaarten met fauna en flora en kunnen zij deelnemen speurtocht. In de voorlichtingskraam wordt het leven van bijen en het waterleven belicht en is er informatie die verzorgd wordt door het Geldersch Landschap & Kasteelen en Biohorma.

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen kan meewerken aan het behoud en herstel van het landschap. Alle hulp is welkom. Jong en oud kan meewerken van 8.45 tot 14.30 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl. Deelnemers krijgen gratis koffie, thee en lunch.

Organisatie
LandschappenNL organiseert de voor de 17e keer Natuurwerkdag in samenwerking met:
de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en de KNNV vereniging voor veldbiologie.

De Natuurwerkdag op landgoed Zwaluwenburg in ’t Harde wordt georganiseerd door Stichting Landschapselementen Elburg (SLE), Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) en Biohorma. 

Voor meer informatie:
Meer informatie over de natuurwerkdag is te vinden via www.natuurwerkdag.nl. Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag Meer informatie over de locaties(s) is te vinden via: https://www.glk.nl/landschap-kastelen/locatie/?locatie=24 Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment