22788900 1173833272760241 2502100082471537929 n

ELBURG -  Zaterdag 11 november kunt u tussen 10.00 en 12.00  uur het Elburgs Museum en de Grote kerk gratis bezoeken en nemen gidsen u mee om te vesting te bekijken.  In Museum Elburg komt u alles over de geschiedenis van de stad te weten. Het bijzondere stratenpatroon van de vesting is vanaf de toren van de Grote Kerk is het beste te bewonderen. Daarom hebben de Ridders geregeld dat u tijdens deze Gelredag de toren kunt beklimmen. En Willem van Norel geeft een lezing over het ontstaan van de bijzondere vesting.

De Ridders van Gelre nemen u mee naar een parel aan de voormalige Zuiderzee Elburg, het meesterwerk van Hertog Willem. De stad is in 1393 door Willem volledig opnieuw aangelegd, zo is Elburg de schitterende vesting geworden die het vandaag is.

De middeleeuwse binnenstad van Elburg is de mooiste nalatenschap van Hertog Willem in Gelderland. Hij bepaalde dat de stad het unieke rechte stratenplan kreeg dat we nu nog steeds kennen. En alles volgens de moderne technieken van de gulden snede.

Waarom Hertog Willem de opdracht gaf om een nieuwe stad te bouwen, is niet helemaal duidelijk. Vaak wordt gezegd dat het te maken had met overstromingen van de Zuiderzee, maar daar zijn geen bewijzen voor. Wel is duidelijk dat Hertog Willem van Elburg een sterke vestingstad maakte, zoals we die nu nog steeds kennen.

Dompel uzelf onder in de middeleeuwse pracht van Elburg tijdens deze Gelredag! Bezoekadres: Jufferenstraat 8, Elburg

Iedere zaterdagochtend staat een historische locatie uit de televisie-uitzending van omroep Gelderland op de maandag centraal tijdens de Gelredagen. Speciaal op die dagen is de entree van 10.00 uur tot 12.00 uur gratis. Ridder René Arendsen doet live verslag van de Gelredagen op Radio Gelderland. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment