ontbELBURG - Vanochtend brachten 20 kinderen van Daltonschool De Vrijheid uit Elburg een ontbijtje bij burgemeester Jan Nathan Rozendaal in het gemeentehuis. In de Botter-/Vestingzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. De kinderen hadden allerlei vragen voor de burgemeester. Hierdoor ontstond een leuk gesprek met de kinderen.

Foto's Anja van Boven

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Rozendaal symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 6, 7 en 8 namen de cheque met een bedrag van € 400,-- in ontvangst.

 Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.