logo vvhl diginieuwsbrief

ELBURG - Op 18 november, de dag dat Sinterklaas aankomt,  geven de van oorsprong Elburgse mezzosopraan Ineke Vlogtman en pianist Steven Faber ‘s avonds een concert in Elburg. Op het programma staan liederen van Schumann, Zemlinsky, Glinka, Respigi , Tarrago en Britten. Een prachtig, veelzijdig concert met liederen in allerlei talen. Het concert wordt gegeven ten huize van Fam.Hutten, Beekstraat 38 te Elburg. Aanvang 20.30 uur. Kaarten aan de zaal. Kosten €17,50 inclusief het programmaboekje met de teksten van de liederen en een kopje thee of koffie.

Ineke Vlogtman, kreeg haar eerste zanglessen van de Elburgse muziekpedagoge Annette Essers, daarna  studeerde ze piano en zang aan het Conservatorium te Zwolle en ontving met onderscheiding het diploma Uitvoerend Musicus Zang. De Helge Domp Stichting verstrekte een prijs voor haar liedinterpretatie, waarna zij aan de operaklas van het Sweelinckconservatorium verder studeerde bij Cora Canne Meijer. Ineke zong op verscheidene festivals en werkte met diverse grote orkesten in binnen- en buitenland. Ineke is verbonden aan de Meerjarige Dirigenten Opleiding (Unisono) en ArtEz Hogeschool voor de Kunsten en heeft een privé-lespraktijk.

Steven Faber begon zijn pianostudie aan het conservatorium in Zwolle en voltooide deze in 1988 bij Alexander Warenberg in Utrecht. Al tijdens zijn opleiding specialiseerde hij zich in kamermuziek en vooral het liedrepertoire. Hij kreeg les van o.a. Rudolf Jansen en Leo van Doeselaar en na zijn eindexamen bij Tan Crone. Met vocalisten geeft hij regelmatig liedrecitals, vaak samengesteld rondom thema’s, componisten of dichters. Soms zijn de recitals verbonden aan exposities van beeldende kunst. Als docent is hij verbonden aan Quintus, centrum voor kunsteducatie te Kampen.

Ineke Vlogtman en Steven Faber maken beide deel uit van het Ensemble Nu en het Newman Ensemble, laatstgenoemde specifiek gericht op het uitvoeren van modern repertoire.

Het concert wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Lied, afdeling Veluwe.