speelgoedbankELBURG - De Speelgoedbank Elburg is op 31 mei 2016 in Wijkontmoetingscentrum ’t Huiken te Elburg van start gegaan. Bij de Speelgoedbank kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar, maximaal vier keer per jaar (elk kwartaal), twee stuks speelgoed gratis uitzoeken. Zij moeten woonachtig zijn in de gemeente Elburg en de ouders dienen te beschikken over een pasje van de voedselbank en/of een uitkeringsspecificatie van de Gemeente Elburg. Tot nu toe hebben ruim 100 kinderen al met veel plezier speelgoed uitgezocht. Coördinator Anneke Wegh: 'Voor ouders met weinig geld is er vaak geen ruimte om Sinterklaasinkopen te doen, maar is het voor hen niet uit te leggen aan hun kind(eren) waarom zij geen cadeautje krijgen van de Sint, terwijl de Pakjesboot helemaal vol is met cadeautjes. Zijn ze soms niet lief geweest?'

Om kinderen niet uit te sluiten, mogen de kinderen, waarvan de ouders gebruikmaken van de Voedselbank, al meerdere jaren via de Voedselbank voor Sinterklaas een cadeautje uit het boek van de speelgoedwinkel uitzoeken, zodat het gezin thuis het traditionele Sinterklaasfeest kan vieren.

De Speelgoedbank stelt de ouders in de gelegenheid, voor zover zij GEEN gebruikmaken van de voedselbank, hun kind(eren) ook voor Sinterklaas uit het speelgoedboek een cadeautje te laten uitzoeken.

 Om deze Sinterklaasactie te kunnen bekostigen, heeft de Speelgoedbank geld nodig. Een financiële bijdrage is dan ook van harte welkom. Gunt u ook ieder kind een cadeautje van de Sint dan kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer: NL29 INGB 0758 0676 90 t.n.v. J.W. Wegh onder vermelding van Speelgoedbank.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment