zend

't HARDE - Na het grote succes van voorgaande jaren organiseert de VERON ( Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland) afdeling Noord- Oost- Veluwe  donderdag 28 december voor de zevende keer haar traditionele open dag.
Deze dag wordt georganiseerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met de “radiohobby”. De nadruk zal liggen op zelfbouw, Er zullen diverse NOV projecten te zien zijn die afgelopen jaren door onze leden en andere hobbyisten gebouwd zijn.

Er worden diverse demonstraties gegeven zoals:

- contacten leggen met zendamateurs over de hele wereld in spraak, morse code, PSK ( een soort SMS), SSTV (het verzenden en ontvangen van digitale foto`s)
- SDR ontvangers, voor een paar tientjes is een breed ontvangst bereik mogelijk.
- Radiohobby en computer.
- Leger en maritieme zend en ontvangst apparatuur
- Diverse leden laten hun zelfbouwprojecten zien en geven er uitleg over.

Leo Duursma PA0LMD, de bekende reparateur uit Oldebroek, zal ook dit jaar aanwezig zijn met de nodige meetapparatuur om uw ontvanger, portofoon of transceiver te controleren en na te meten. Mocht u specifieke wensen op meetgebied hebben, laat het van te voren weten zodat gekeken kan worden wat de mogelijkheden zijn.

Graag wil menj ook mensen uitnodigen die het leuk vinden om hun projecten te demonstreren en voorzien van de nodige informatie. Neem hiervoor a.ub.contact op met de organisatie.

De opendag wordt gehouden in Multi Functioneel Centrum “M.F.C Aperloo" Stadsweg 27 't Harde van 10.00 tot 16.00uur. Een hapje en drankje is tegen betaling verkrijgbaar.

Voor actueele informatie en een route beschrijving zie www.pi4nov.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment