002

DOORNSPIJK - Het ging dit jaar weer eens een keer heel anders met het bezoek van Sinterklaas aan De Regenboog. Het gaat trouwens elk jaar weer anders met die Sint dan dat we verwachten. Hij kwam de afgelopen jaren al eens aan op een crossmotor, met een ziekenwagen, met de brandweerwagen en zelfs met een speedboot op een trailer! Dit jaar zou hij gewoon – zoals het eigenlijk hoort – op zijn witte schimmel Amerigo – naar De Regenboog toe rijden. Maar Amerigo raakte onderweg kreupel en moest naar de dierenarts. Daar stond de Sint halverwege Elburg en Doornspijk aan de Zuiderzeestraatweg. Wat nu?

Alle kinderen stonden ongeduldig op het plein op de goede, gulle, en vooral ook aardige oude man en zijn Pieten te wachten. Het gezelschap kwam echter niet opdagen.
Opeens kreeg Meester Nomen, die ook ongeduldig tussen de kinderen stond, een telefoontje van piet Petronella. Zij vertelde over de kreupele Amerigo en dat ze zouden proberen om het laatste stukje met …. de bus te komen! Dit is helemaal gelukt.

 

000

Voor een handvol pepernoten mochten de Sint en zijn pieten van de buschauffeur meerijden naar De Regenboog. Meester Nomen had – na het telefoontje – de kinderen meteen allemaal meegenomen naar de weg om samen te wachten op de bus. Even later kwam de bus langzaam aanrijden. De buschauffeur werkte goed mee, want hij stopte niet bij de bushalte maar precies bij de plek waar alle kinderen stonden. Dat het drukke verkeer even opgehouden werd vond niemand een probleem. Na de welkomstwoorden van meester Nomen op het plein ging iedereen naar binnen en kon de Sint beginnen aan het bezoeken van alle groepen.

P1010528

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment