Voorleesexprees 2017

ELBURG -  De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. Het plezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk! De VoorleesExpress is in Heerde en Wapenveld dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer aan de slag willen gaan. Ook in Elburg, ’t Harde, Oldebroek, Wezep en Hattem is plek voor nieuwe voorlezers. Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gesproken. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal.

Aan de slag als voorlezer

Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vast moment. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van geschikte materialen. Voorlezer Josephine Koot uit Heerde geniet enorm van haar bezoeken aan de gezinnen thuis, ze doet nu voor het vierde seizoen mee. Alle keren zijn het verschillende ervaringen, maar iedere keer weer een feest om mee te maken. “Je staat versteld hoe snel een anderstalig kind zich de woorden en de begrippen eigen maakt, je ziet zichtbaar een verbetering in 20 weken” aldus Josephine.

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie contact op met Jantine den Toom, jdentoom@bibliotheeknoordveluwe.nl

Uitvoering VoorleesExpress door de Bibliotheek

De VoorleesExpress is een landelijk project, maar wordt in Elburg, Heerde, Hattem en Oldebroek uitgevoerd door de lokale Bibliotheek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment