karelELBURG - De tekeningen van Karel Kindermans nemen een prominente plaats in op de tentoonstelling Christendom en antisemitisme. Zij nodigen uit om na te denken over de historische beelden die erin zijn verwerkt en om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Op  vrijdag 29 december om 14:00 uur is Karel Kindermans in Museum Sjoel Elburg om een toelichting op zijn werk te geven en kunt u zelf met hem in gesprek. De kosten voor deze rondleiding bedragen € 3,00 per persoon, plus de entree tot het museum.

In verband met de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@sjoelelburg.nl, o.v.v. rondleiding Kindermans. Vergeet niet daarbij uw contactgegevens, de datum van de rondleiding en het aantal personen te vermelden.

 Verhalen dichtbij brengen

Tekenaar, illustrator & ontwerper Karel Kindermans vertelt over zijn tekeningen op de tentoonstelling Christendom en antisemitisme. Door de eeuwen heen zijn joden afgeschilderd als Godsmoordenaars en duivelskinderen, en groeiden zij uit tot de stereotiepe ‘ander’ waartegen christenen zich afzetten. Hoe zijn deze negatieve beelden van joden precies ontstaan? Waarom uitten zoveel kerkvaders en theologen zich in zulke scherpe bewoordingen over joden? De tentoonstelling Christendom en antisemitisme - die nog tot en met 6 januari 2018 in Museum Sjoel Elburg te zien is - gaat in op deze vragen en wil de complexe, vaak dubbelzinnige verhouding tussen christendom en antisemitisme verhelderen in tekst én in beeld. 

 Bart Wallet en Karel Kindermans

Voor het samenstellen van deze tentoonstelling werkte Museum Sjoel Elburg nauw samen met Bart Wallet en Karel Kindermans, twee experts binnen hun vakgebied.   Historicus dr. Bart Wallet, gespecialiseerd in joodse geschiedenis, en verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam, is als gastconservator voor de tentoonstelling aangetrokken. Karel Kindermans maakte voor deze tentoonstelling tien grote tekeningen over het thema en verzorgde tevens de vormgeving. Karel Kindermans is gespecialiseerd in het aansprekend verbeelden van historisch en cultureel erfgoed (www.kindermans.nl).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment