't HARDE - De Wereldwinkel op 't Harde is al vele jaren gevestigd in het winkelcentrum, aanvankelijk in een pand dat door de brand werd verwoest en daarna in het huidig pand op nummer 8. In verband met de bouw van een nieuw winkelcentrum in 't Harde moet het huidige pand van de Wereldwinkel vrij worden gemaakt zodat het gesloopt kan worden om plaats te maken voor de nieuwbouw van fase 2 van het nieuwe winkelcentrum.

De Wereldwinkel is indertijd akkoord gegaan met de huurbeëindiging van het huidige pand onder de voorwaarde dat de projectontwikkelaar zou zorgen voor tijdelijke huisvesting zodat de activiteiten van de Wereldwinkel in de periode van nieuwbouw voortgezet kunnen worden. Ook heeft de Wereldwinkel de intentie kenbaar gemaakt om terug te keren in het nieuwe winkelcentrum en een optie genomen in fase 2 van het nieuwe centrum.

Desondanks heeft de projectontwikkelaar van het winkelcentrum vorige week per mail laten weten dat de Wereldwinkel geen tijdelijke huisvesting krijgt aangeboden. Via de makelaar heeft de ontwikkelaar de wereldwinkel gesommeerd om het huidige pand per 16 mei te verlaten.

Daarmee zou een eind komen aan meer dan 20 jaar de Wereldwinkel op 't Harde, een einde aan meer dan 20 jaar verkoop van producten uit de derde wereld en dus in 't Harde geen hulp meer om boeren en producenten uit ontwikkelingslanden een redelijke inkomen te verschaffen.

Uiteraard kan het bestuur van de Stichting Wereld Winkel 't Harde hiermee niet akkoord gaan. Zij zullen het huidige pand niet verlaten zolang er geen tijdelijke huisvesting in het winkelcentrum wordt geboden.

Ook heeft het bestuur van de Wereldwinkel het college van B&W en de raad van de gemeente Elburg geïnformeerd over de ontstane situatie en hen gevraagd om hun invloed in dezen aan te wenden zodat de Wereldwinkel op 't Harde blijft bestaan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment